ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
16.10.2017 | 10:19

Asperger

Γεννήθηκα με σύνδρομο Άσπεργκερ , είμαι λίγο διαφορετικός από τους υπολοίπους ανθρώπους δεν υστερώ πουθενά πάρα μόνο στην επικοινωνία χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να νιώσω άνετα με κάποιον και να κάνω συζήτηση. Το πιο δύσκολο όμως είναι να μιλήσω σε μια γυναίκα δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω μια εφήμερη σχέση διότι θεωρώ πως αν δεν νιώθεις κάτι βαθύ δεν έχει νόημα να προχωρήσεις. Τελικά ερωτεύτηκα μια κοπέλα με την πρώτη μάτια προσπάθησα να την προσεγγίσω άργησα βεβαία λίγο, ανταποκρίθηκε στην αρχή αλλά μετά αδιαφορούσε. Παρόλα αυτά ήθελα να την γνωρίσω καλύτερα έτσι της πρότεινα να βγούμε για να γνωριστούμε όμως μου αρνήθηκε ευγενικά. Δεν ξέρω αν έκανα κάπου λάθος όμως δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να γνωριστούμε διότι δεν βλεπόμαστε και συχνά. Ίσως να ήθελε να την διεκδικήσω περισσότερο όμως για τα δικά μου δεδομένα το ότι της ζήτησα να βγούμε το θεωρώ υπέρβαση. Ε και θα μου πείτε σιγά τι έκανες όμως όπως είπα και πριν χρειάζομαι αρκετό χρόνο για να νιώσω άνετα. Στις μέρες όμως ο χρόνος περνάει πολύ γρήγορα και άμα χαθεί η ευκαιρία πάει χάθηκε. Ούτε θέλω να της πω το πρόβλημα μου γιατί δεν θέλω να με λυπηθεί και να κάνει σχέση μαζί μου μόνο για αυτό το λόγο , δεν μου αρέσει να με λυπούνται.
8
 
 
 
 
σχόλια
Η κοπέλα μπορεί αρχικά να ενδιαφέρθηκε να σε γνωρίσει (φιλικά; από ευγένεια; αυτό δεν το ξέρουμε) όμως αργότερα να άλλαξε γνώμη ή να μην ήθελε να σε γνωρίσει παραπάνω. Το "ανταποκρίθηκε" τι ακριβώς σημαίνει εφ οσον δεν είχαττε βγει καν ραντεβού; Οτι σου μίλησε; Μήπως μπέρδεψες μια φιλική/ευγενική συμπεριφορά με ερωτικό ενδιαφέρον;Παρ'ολο που έχεις ένα πρόβλημα κοινωνικοποίησεις τόλμησες να της ζητήσεις ραντεβού και μπράβο σου! Μην αποθαρρύνεσαι από την άρνηση της. Απλά δεν ενδιαφερόταν. Ούτε θα άλλαζε κάτι αν της έλεγες για την πάθησή σου ούτε αν επέμενες παραπάνω. Οταν μια κοπέλα λέει όχι συνήθως το εννοεί, δεν είναι για να την κυνηγήσεις. Θα βρεις κάποια που θα υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον, με αυτήν δεν υπήρχε.
Συμφωνώ με BabyDoll.------Επίσης, θα ήθελα να πω στον εξομολογούμενο, εκεί που γράφει "Θεωρώ πως αν δε νιώθεις κάτι βαθύ δεν έχει νόημα να προχωρήσεις" θα έπρεπε να πει "Θεωρώ πως αν δε νιώθΩ κάτι βαθύ, δεν έχει νόημα να προχωρήσΩ". Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι οι ίδιοι (και δε σε κάνει ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο το πώς ή πότε θέλεις να σχετιστείς ερωτικά με τους συνανθρώπους σου) οπότε ας μην κάνουμε γενικό κανόνα αυτά που ο καθένας μας θέλει ή όχι.
Νομίζω οτι πρέπει να της το πεις. Αν κατάλαβα καλά, η κοπέλα είναι νευροτυπική και άρα η συμπεριφορά σου και οι αντιδράσεις σου σε πολλά θέματα θα της φαίνονται πολύ περίεργα. Έχω άτομο στο φιλικό μου περιβάλλον με σύνδρομο asperger και ξέρω. Να κάνει μαζί σου σχέση επειδή θα σε λυπηθεί, μου φαίνεται από δύσκολο έως αδύνατο. Σου εύχομαι τα καλύτερα.
Όλοι μας έχουμε τις αναπηρίες μας. Άλλοι στο σώμα, άλλοι στην ψυχή, άλλοι στο μυαλό. Δεν με εξαιρώ. Κάνουμε όμως ο,τι καλύτερο μπορούμε με αυτό που είμαστε. Ο θεογκόμενος με την κορμάρα μπορεί να είναι ψυχαναγκαστικός. Η κουκλάρα με το σούπερ μίνι να είναι εμμονική. Μη νομίζεις ότι όποιος φαίνεται φυσιολογικός είναι κιόλας. Εσύ έχεις το δικό σου θέμα και πρέπει να λειτουργείς με αυτό. Η άποψή μου είναι ότι, αν κρύβεις στις σχέσεις σου το θέμα αυτό ποτέ δε θα σου βγει σε καλό. Όποια σε επιλέξει (αν νομίζεις ότι οι άντρες διαλέγουν απατάσαι οικτρά) θα πρέπει να το ξέρει και να μη τη νοιάζει. Αλλιώς δε θα είναι η σχέση που θες. Η σχέση που θα νιώθει κάτι βαθύ ΠΑΡΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΟΥ.
Όλοι έχουμε τα κουσούρια μας, τις αδυναμίες μας, τις μειονεξίες μας, τα εκ γενετής προβλήματα. Κανείς δεν είναι τέλειος και ολοι μας θα θέλαμε να είμαστε καλύτεροι σε κάτι που θεωρούμε μειονέκτημα. Ευχαριστημένη;
Παρότι δεν φημίζομαι για τις "συμφωνίες" μου, αυτή τη φορά θα δηλώσω την πλήρη ταύτιση μου με τον Fabinas. Όλοι, και εννοώ ΟΛΟΙ, έχουμε τις μικρές μας "αναπηρίες". Και όποιος πουλιέται για "τέλειος", σόρρυ φίλος, αλλά ας ρωτήσεις το περιβάλλον σου αν θα σου δίνανε το όσκαρ της ψυχικής υγείας. Αν τώρα η κοπέλα έχασε το ενδιαφέρον, μην αναλώνεσαι ψάχνοντας το λάθος σου. Ξέρω πως το "μην το σκέφτεσαι" είναι χαζή συμβουλή. Όλοι το σκεφτόμαστε. Είναι μια απλή προσπάθεια που δεν έκατσε. Πάμε γι' άλλα!!
Scroll to top icon