ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.10.2017 | 13:22

Μια παράμετρος που λίγοι ίσως έχουν σκεφτεί...

Σκεφτόμουνα σήμερα το πρωί πως εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, την ασφάλεια της χώρας κλπ. σε ανθρώπους που δεν έχουν ελεγχθεί.Τι εννοώ, όταν κάποιος επιθυμεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας θα έπρεπε να του γίνονται τεστ χρήσης ναρκωτικών ουσιών αλλά και κατανάλωσης αλκοόλ. Αυτό πριν την ανάληψη των καθηκόντων του αλλά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά πριν τη λήψη σημαντικών αποφάσεων που επηρεάζουν τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων.Παράδειγμα, είμαστε βέβαιοι πως αυτοί που έχουν στα χέρια τους κωδικούς για πυρηνικά όπλα είναι καθαροί; Είμαστε βέβαιοι πως αυτοί που εξωθούν κατά καιρούς τα πράγματα στον πόλεμο ή διαμορφώνουν οικονομικές πολιτικές είναι καθαροί;Είναι γνωστό ότι τα ναρκωτικά και το αλκοόλ θολώνουν την κρίση του ανθρώπου και μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις. Είναι επίσης γνωστό πως άνθρωποι που ταλαιπωρούνται από αυτά θα αρνηθούν ή δεν θα παραδεχτούν πως έχουν πρόβλημα ακόμα και στον ίδιο τους τον εαυτό.Από προσωπική εμπειρία θα σας πω πως θα μένατε με το στόμα ανοιχτό αν με κάποιο μαγικό τρόπο μπορούσατε και γνωρίζατε πόσοι υπεράνω υποψίας άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεστε καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή άλλες ουσίες (κατάχρηση σε υπνωτικά, βαρβιτουρικά, αγχολυτικά κλπ).Είναι επίσης γνωστό πως η λεγόμενη "καλή ζωή" που απολαμβάνει η υψηλή κοινωνία πάει λίγο πολύ πακέτο με κάποιες ναρκωτικές ουσίες. Κατά καιρούς έχουν ξεσπάσει σκάνδαλα για ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς και τραγουδιστές, πολιτικούς κλπ. που μέσα σε άλλα κάναν και χρήση ναρκωτικών ή κατάχρηση αλκοόλ.Και αναρωτιέμαι, πόσοι πόλεμοι στήθηκαν και πόσες σοβαρές αποφάσεις πάρθηκαν, από εκείνες που διαμορφώνουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, υπό την επήρεια μία μυτιάς κοκαΐνης ή υπό τη θολούρα της κατάχρησης του αλκοόλ;Τα τελευταία χρόνια νομίζω, επιβάλλονται ναρκω-τεστ για θέσεις εργασίας με πολύ μικρότερο παράγοντα ευθύνης. Και αναρωτιέται κανείς, γιατί όχι και σε αυτούς που ορίζουν τις τύχες του κόσμου; Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει ένας ανεξάρτητος οργανισμός που θα ελέγχει τακτικά αλλά και αιφνίδια τους ηγέτες του κόσμου αλλά και αυτούς που διαμορφώνουν τα πράγματα σε οικονομικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό κλπ. επίπεδο και όποιος αρνείται τον έλεγχο ή εντοπίζεται θετικός να χάνει το αξίωμα και τη θέση του, τουλάχιστον έως ότου λάβει θεραπεία και διαπιστωθεί πως είναι καλά.
5
 
 
 
 
σχόλια
Δεν νομίζω ότι λίγοι το έχουν σκεφτεί. Μήπως κολακεύεσαι;Το παραθυράκι που ανοίγεις οδηγεί μετά και σε άλλους ελέγχους: ηθικής/σεξουαλικότητας/ψυχικής ισορροπίας/νευροτυπικότητας/πίστης στις πατροπαράδοτες αρχές κι αξίες/τήρηση κάθε μικροκανονισμού...Ποιός θα μείνει στο τέλος για να πάρει τις αποφάσεις;Είναι ο προάγγελος μιας δυστοπίας. Οι μεγάλοι ηγέτες δεν διακρίθηκαν από την αποχή τους από τα "πάθη" αναγκαστικά αλλά από το όραμα και την θέληση (και ικανότητα) να το προωθήσουν.
Σε ένα ντοκιμαντέρ πάντως είχα δει ότι ο Χίτλερ που αιματοκύλησε τον μισό πλανήτη ήταν λίγο πολύ πρεζάκιας!! :DΕίχε κοντά του τον Δόκτωρ Μόρελ που φρόντιζε να παίρνει τακτικά και ανελλιπώς ένα κοκτέιλ από ναρκωτικές ουσίες, μέσα σε αυτές και σταγόνες κοκαΐνης ή αμφεταμίνης, δεν θυμάμαι ακριβώς το είδος του ναρκωτικού. Ήταν πάντως ανεβαστικό που δικαιολογεί και την επιθετικότητα και τη μεγαλομανία του.Νομίζω πως και για τον Στάλιν είχα ακούσει κάτι αλλά δεν είμαι σίγουρος.Χθες ή προχθές πάντως βγήκαν στη φόρα ειδήσεις που αφορούσαν την εμπλοκή πρώην υπουργού του Ράμα της Αλβανίας σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Δεν ξέρω όμως αν περιλαμβάνει και χρήση αλλά όταν κάποιος εμπορεύεται, είναι πιθανό να είναι και ο ίδιος χρήστης. Επίσης νομίζω πως και ο ίδιος ο Ράμα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν.
Οι αποφάσεις που επηρεάζουν τις τύχες των λαών, ανέκαθεν λαμβανόταν υπό την επήρεια του ισχυρότερου ψυχοδραστικού και εθιστικού παράγοντα.Του κέρδους.Κανένας οργανισμός, ποτέ, δεν θα τολμήσει να βάλει όρια σε τέτοιες δοσολογίες.
Ας την πω την κακία μου: Μερικοί πάντως ενδέχεται μεθυσμένοι να έπαιρναν πιο νηφάλιες αποφάσεις. Ικανούς και άτομα που να σκέφτονται το συλλογικό καλό χρειαζόμαστε, αλλά άντε να τους βρούμε μέσα σε τόση μνησικακία που έχω πετύχει ακόμη και σε υπεράνω άτομα.
Scroll to top icon