ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.10.2017 | 13:10

περιεργη συμπεριφορα φιλου

ειμαι στην εταιρια που δουλευω,20 χρονια, εχω εναν συναδελφο που παντα με προσεχε κ με βοηθουσε..σε ολα, οικογενειακα, εργασιακα κλπ...ενιωσα εμπιστοσυνη κ βασιστηκα πολλες φορες...ξαφνικα αρχισε να με ακουμπαει στο γραφειο, αρχισε να μου κανει κοπλιμεντα, ενιωθα αβολα, ενιωθα πιεση αλλα δεν το ελεγα,δε ξερω τι φοβομουν...αρχισε να παιρνει δωρακια..το ενα μετα το αλλο, μου ελεγε οτι με νιωθει σαν παιδι του μιας κ ειναι 50 κ γω 38.. εγω χαζη το εχαψα..μετα μου ελεγε οτι με βλεπει ως πολυ φιλη κ θελει να με ευχσριστει..με εκανε να νιωθω υποχρεωση με τοσα δωρα,..δεν μιλαγα εκανα υπομονη..καναμε διαλειμμα κ με επρηζε ποσο ομορφη ειμαι..με επαιρνε τηλεφωνα στο γραφειο κ ελεγε οτι αν δεν με δει μια μερα , ειναι μια χαμενη μερα γι αυτον..μου λεγε οτι δεν δουλευει κ απλα κοιταει τι δωρο θα μου παρει..του ειπα καποια στιγμη γιατι το κανει αυτο κ μου απαντησε οτι με βλεπει ως παιδι του, οτι ειμαι αθωα κ οτι το αξιζω..παραμυθιαστηκα...το επετρεψα..μεχρι που καποια στιγμη μου εστειλε mail με ενα λινκ που ηταν το δωρο που ηθελε να μου παρει..το ανοιγω κ τι να δω? αποκαλυπτικα αισθησιακα εσωρουχα, ζαρτιερες κ τετοια...φρικαρα, του απαντησα οτι δεν ειναι σωστο κ οτι αυτα ειναι προσωπικα δωρα κ να τα κανει στην γυναικα του, ενιωσα απεχθεια, ενιωσα θυμο, αηδια κ αγχος..του ειπα οτι με πιεζει κ με εχει μπουκωσει τοσο καιρο κ δεν μιλαγα..τελικα μιλησα τα καταφερα, μου ειπε να ηρεμησω κ οτι εχασε τα ορια επειδη δεν εχει φιλους κ δεν ξερει πως ειναι να εχεις φιλους κ επεσε πανω μου με τα μουτρα..με τρομαξε, πλεον δεν μιλαμε, ομως εχω μεσα μου πολυ ασχημα συναισθηματα, νιωθω θυμο, εξαπατηση, κοροιδια,ασαφεια, φοβο κ τρομο...δεν θελω ουτε να τον βλεπω..σταματησε να με παιρνει τηλεφωνα κ να περναει απο το γραφειο μου ευτυχως..ομως εχω αγχος κ προσπαθω να το παλεψω ...δεν ξερω γιατι νιωθω ετσι..αλλα υποσχεθηκα στον εαυτο μου , την επομενη φορα που καποιος μου την φερει ετσι...δεν θα σιωπησω...κ επισης απορω..γιατι νιωθω τοσο ασχημα??
4
 
 
 
 
σχόλια
Νομίζω αισθάνεσαι άσχημα γιατί δεν το σταμάτησες νωρίτερα. Από πριν ένοιωθες οτι κάτι δεν πήγαινε καλά όμως το δικαιολογούσες γιατι δεν ήθελες να χαλάσει η σχέση σας ή να πιστέψεις οτι ήθελε κάτι παραπάνω επειδή τον εμπιστευόσουν και είχατε μια καλή σχέση. Δυστυχώς το λάθος σου ήταν που δεν έβαλες όρια και δεχόσουν τα δώρα του. Το να σου κάνει κάποιος δώρα στο άσχετο, κάποιος που δεν είναι γονιός σου πχ ή η σχέση σου είναι περίεργο και ειδικά αν είναι συνάδελφος. Επρεπε να το είχες υποψιαστεί νωρίτερα όμως οταν το κατάλαβες έβαλες τα όρια σου κι ο συνάδελφος σταμάτησε να σε ενοχλεί. Δεν σου την "έφερε" ακριβώς, προσπάθησε να σε προσεγγίσει, σου έκανε δώρα και επειδή τα δεχόσουν έπαιρνε θάρρος και προσπαθούσε να δει μέχρι που τον έπαιρνε να συνεχίσει. Είναι ένας θρασύδειλος τρόπος να προσεγγίσεις κάποιον, κάνοντας του δώρα για να νοιώθει υπόχρεος όμως κι εσύ τα δεχόσουν κι εκεί φταις λίγο, και ίσως γι αυτό νοιώθεις άσχημα. Την επομενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σου κάνει δώρα αρνήσου τα ευγενικά.
Νιώθεις τόσο άσχημα επειδή άργησες πάρα πολύ να βάλεις όρια. Και λυπάμαι που θα το πω αλλά μέχρι ενός σημείου ήταν αναμενόμενο να συνεχίζει το στενό μαρκάρισμα ο συνάδελφος επειδή ακριβώς δεν είχαν τεθεί σαφή όρια. Βεβαίως έκανες πάρα πολύ καλά που μίλησες τελικώς και μπράβο σου και μπράβο και σε αυτόν που πήρε το μήνυμα και αναδιπλώθηκε!Θα το ονόμαζα "παρενόχληση" αν είχες βάλει έγκαιρα όρια (ή ήταν πασιφανές ποιά όρια υπήρχαν εκτός των γαμήλιων όρκων του) και αν εκείνος εκμεταλλευόταν κάποια εξουσία του επάνω σου για να σε κάνει να δέχεσαι πράξεις και λόγια που δεν ήθελες να δεχτείς (και το γνώριζε ότι δεν τα ήθελες). Προς το παρόν μου δίνεται η εντύπωση εκ των γραφόμενων ότι πρόκειται για άγαρμπο και μάλλον κάπως θλιβερό φλερτ που έληξε άδοξα. Δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές. Αν συμβεί στο μέλλον με κάποιον άλλο θα ξέρεις να το ξεκόψεις πιο νωρίς. Πάρε το ως μάθημα.
Ξανάκαραβανιασες, βλέπω. Σε προτιμώ από "κουφ". Και όπως πάντα, πολύ σωστά τα λες.Εξομολογούμενη, να σταματήσεις να νιώθεις όπως νιώθεις. Δεν υφίσταται λόγος. Ο τυπάς πάνω στην κλιμακτήριο έκανε την προσπάθειά του, είδε λίγο περιθώριο, αλλά τον σταμάτησες. Να χαίρεσαι που έκανε πίσω και ξέκοψε. Πιθανότατα ντρέπεται κι ο ίδιος. Ξεκόλλα και συνέχισε. Και βάλε σε παρόμοια περίπτωση τα όρια σου πιο νωρίς, όπως σοφά σου ειπαν και οι λοιποί.
Το θύμα είναι αυτό που έχει τύψεις, οχι ο θύτης σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν δικαιολογιες σε αυτό το πράγμα, πρόσεχε τον άνθρωπο που αποκαλεις φίλο σου και προσπάθησε να τον μεταφέρεις στον κύκλο των γνωστών. Κατι θέλει από σένα και αυτό δεν είναι η φιλία σου.
Scroll to top icon