ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.11.2017 | 04:21

Φιλί άντρα με άντρα

Σήμερα άκουσα σε μια διπλανή παρέα έναν άνδρα που έλεγε (κι από την παρέα του κανένας δε διαμαρτυρήθηκε ή διαφώνησε) ότι είναι εμετικό να βλέπει δυο άντρες να περπατάνε χεράκι-χεράκι ή να φιλιούνται στο στόμα κι ότι είναι κι αντιαισθητικό. Δεν είναι κι πρώτη φορά που το άκουγα ή που εσείς το διαβάζατε αλλά..στο 2017 είμαστε, πότε πια θα σταματήσει ο ένας να κρίνει τον άλλο για κάτι τόσο νορμάλ;! Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν ομοφοβία, σεξισμό (δε νομίζω να λέγανε ακριβώς το ίδιο εάν ήταν γυναίκα με γυναίκα το φιλί) και φυσικά έχουν αποδεχτεί πλήρως τους ρόλους που προβάλλει η πατριαρχία (γυναίκα με άντρα είναι ο μοναδικός προτινόμενος συνδυασμός) αλλά.. επιπλεόν κι αντιασιθητικό;! Τι σχέση έχει η αισθητική;! Βασικά..πώς μπορεί να έχεις γνώμη για ένα φιλί μεταξύ δύο ανθρώπων;! Μου φαίνεται τελείως τρελό!
8
 
 
 
 
σχόλια
Η θέα δύο αντρών ή δύο γυναικών αντίστοιχα να φιλιούνται και να περπατούν στο δρόμο όπως συναντούμε έναν άντρα και μια γυναίκα, μου δημιουργεί προσωπικά απέχθεια και αμηχανία. Δεν θεωρώ φυσιολογική μία τέτοια συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να κατακρίνω αυτούς τους ανθρώπους διότι καταβάθος είναι και αυτές ψυχές που κάνουν την επιλογή τους.
Μην τα ισοπεδώνουμε όλα και μην τα ανάγουμε όλα στο ''ρατσισμό'', στην ''ομοφοβία'' και στον κακό μας τον καιρό. Εμένα δε μου αρέσει να τρώω το κοτόπουλο και τα πουλερικά. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου φταίει γι' αυτό, μου μετέδωσε αυτή την απέχθεια. Είναι ''εμετικό'' να βλέπω άλλους να τρώνε. Έχω πρόβλημα; δεν έχω δικαίωμα να νιώθω ότι μου έρχεται εμετός με κάποια κατάσταση η οποία μπορεί να μην ενοχλεί άλλους;
Η αλήθεια είναι ότι η απέχθειά σας προς το κοτόπουλο δεν λέει κάτι ιδιαίτερο για σας, καθώς δεν διαθέτει κοινωνικές προεκτάσεις, αλλά ούτε αποτελεί στάση ζωής απέναντι στο συνάνθρωπο.Από την άλλη, το να σας προκαλούν αποστροφή και απέχθεια οι εκδηλώσεις αγάπης και τρυφερότητας (δεν μιλάμε φυσικά για υπερβολές) μεταξύ δύο ανθρώπων, όλο και κάτι λέει για τη στάση σας απέναντι σε συγκεκριμένες κοινωνικές πραγματικότητες. Όπως επίσης λέει πολλά και για την κοινωνία μέσα στην οποία μεγαλώσαμε/-τε.Όπως και να'χει, ο καθένας φέρει το δικαίωμα των απόψεων και των αντιλήψεών του και αυτό έλειπε να λογοκρίνεται για τούτο. Εκτός, όμως, από το δικαίωμα, φέρει και την ευθύνη των απόψεων/πεποιθήσεών του, καθώς αυτές διαμορφώνουν συναθροιστικά το χαρακτήρα των κοινωνιών που ακολουθούν, κοινώς επηρεάζουν και διαμορφώνουν το μέλλον. Προσωπικά δεν συμπαθώ τις καθ' υπερβολήν δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας γενικά, αλλά δεν θα μου προκαλούσαν κι αποστροφή. Τέλος, δύο άντρες που αγαπιούνται και το εκδηλώνουν δεν είναι μαντράχαλοι, είναι απλώς ερωτευμένοι. Όσο ερωτευμένες μπορεί να είναι μεταξύ τους δύο γυναίκες ή ένας άντρας και μια γυναίκα. Το μόνο κοινό των τριών περιπτώσεων είναι η αγάπη. Όλα τα άλλα είναι απότοκα των κλειστών και απαίδευτων μυαλών μας που αναπαράγουν και καταπίνουν αμάσητες παρωχημένες κληρονομηθείσες πεποιθήσεις.
Προσπαθώ να βρω πού αναφέρω για μαντράχαλους, κατά τα λοιπά είναι σεβαστή η άποψή σας για τις αμάσητες παρωχημένες κληρονομηθείσες πεποιθήσεις από τις οποίες διακατέχομαι, τις οποίες και προτιμώ από την κουλτούρα που προσπαθεί να μου παρουσιάσει ως πρόοδο την εξαχρείωση των πάντων, ασχέτως του εν προκειμένω παραδείγματος.
Αχ αυτη η καραμελα με το ΄εχουμε 2017΄ ειναι ενας μεγαλος μυθος, η κοινωνια στη βαση της ειναι βαθια συντηριτικη. Συνηθως οι αντρες ακομα και να μην ειναι ομοφοβικοι δεν εκφραζουν την αποψη τους για να μη χαρακτηριστουν gay, τωρα θα μου πεις αυτο δεν ειναι ομοφοβικο; Μαλλον ειναι. Αντιαισθητικο το χαρακτηριζουν ισως γιατι το βλεπουν ως κατι ασχημο η ανωμαλο στα ματια τους αλλα θαρρω πως η θεα ενος ομοφυλοφιλου ζευγαριου να δινει ενα φιλι, οχι χαμουρευται, τους φερνει σε αμηχανια αλλα ενας λογος που εχουμε τον λαιμο μας ειναι για να γυριζει το κεφαλι απο την αλλη πλευρα οταν κατι δεν θελουμε να το δουμε.
Ούτε εμένα μ΄αρέσει να βλέπω δυο μαντράχαλους να φιλιούνται, μάλλον γιατί δεν το συνήθισα να το βλέπω. Αλλιώς μεγαλώσαμε, με βατράχουςκαι όμορφα βασιλόπουλα που φυλάνε καλλονές και αυτό καθορίζει την αισθητική μας και μειώνει την ποικιλομορφία της. Και η μόδα , τηλεόραση κτλ το ίδιο κάνει. Από κει και πέρα ας φιλιούνται και ας μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια!
Συμφωνώ μέχρι ένα σημείο. Κι εμένα ίσως να με κάνει να αισθανθώ αμήχανα αν δω δυο άντρες ή γυναίκες να φιλιούνται γιατί δεν το έχω συνηθίσει, δε μεγάλωσα έτσι. Κι ας είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, κι ας έχω φίλους με αυτό τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Ομως μεγάλωσα σε μια συντηριτική κοινωνία που οι γκέι απεικονίζονταν ως καρικατούρες. Ομως ποτέ δε θα έλεγα οτι είναι εμετικό ή οτι προσβάλλει την αισθητική μου.
Scroll to top icon