ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.11.2017 | 15:00

ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Αγαπη χωρίς όρια, όρους και προϋποθέσεις, εννοούσα σε χθεσινή εξομολόγησή μου για ΟΛΕΣ τις αγάπες και όχι μονο τις ερωτικές. Στο μυαλό μου είχα μια σκέψη, οτι έπεσα ουκ ολίγες φορές σε ανθρώπους χειριστικούς. Σε ανθρώπους που τους άρεσε να μου λένε " Άλλαξε το χρωμα των μαλλιών σου, τα κιλά σου, τον χαρακτήρα σου για να είμαστε μαζι και θα γίνεις καλύτερη και απο την τάδε... Μετά μου πριονιζαν την αυτοπεποίθησή μου , στρατηγική ωστε να κολλήσω... Ουτε απατησα κανέναν , ούτε εχω πρόβλημα στις εξομολογήσειςμου με τις αρνητικές... Αλλα δεν θα ξαναγράψω εξομολόγηση γιατι γράφεις Α και καταλαβαινουν Β . Το κάνει ένας και ΟΛΟΙ μετά ακολουθούν... Άντε μετά να αποδείξεις οτι ΔΕΝ εισαι ελέφαντας... Καλο απόγευμα και να μην βιάζεστε να βγάζετε εύκολα συμπεράσματα.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω τι θες να πεις αλλά είναι λάθος η διατύπωσή σου. Δηλαδή είναι σα να λες ότι θα φτάσεις και στα άκρα αν χρειαστεί( διπλή δολοφονία και συγκάλυψη εγκλήματος; ξέρω 'γω), θα δεχτείς να σε δέρνει και να σε διαπομπεύει αλλά εσύ δεν θα έχεις καμία απαίτηση και δεν θα υπάρχει κανένα προαπαιτούμενο,αρκεί να του δείχνεις πόσο τον αγαπάς; Ορίστε ένα τραβηγμένο μεν παράδειγμα αλλά που στέκεται ωραιότατα με τη λογική που λες. Επειδή την έχει πατήσει κόσμος και κοσμάκης: τα όρια, οι όροι και οι προυποθέσεις είναι αναγκαία. Φυσικά , η χειραγώγηση και να θέλω να σε κάνω διαφορετική απ' αυτό που είσαι δεν δείχνει αγάπη ή ενδιαφέρον. Όμως αν ξεκαθαρίσω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω μαζί σου αν με βρίζεις,μου λες ψέματα,με (εξ)απατάς τότε δεν σημαίνει ότι δεν σ' αγαπάω αλλά ότι αν τα υπομείνω όλα αυτά δεν θ' αγαπάω τον εαυτό μου. Μην μπερδεύομαστε και μετράει κι η διαγωγή μας αν όχι στο αν θα συνεχίσει να μας αγαπάει, έστω στο τι είδους σχέση θα έχουμε( αν θα έχουμε). Φυσικά,ο καθένας επιλέγει τι συμπεριφορά δέχεται και προσφέρει και αν ταιριάξει μ' ένα άλλο άτομο καλώς, αλλιώς τι να γίνει; Όμως άλλο να θέλω να είσαι άλλος κι άλλο να μην είσαι κακότροπος/βίαιος/με λίγα λόγια βλαβερός για μένα. Κι αν είσαι, ίσως μια μέρα ξυπνήσω και δεν βρω τίποτα ν' αγαπάω.
"ΟΛΕΣ τις αγάπες και όχι μονο τις ερωτικές" Τα ίδια θα λέμε; Ποιές αγάπες δεν ζητάνε αντάλλαγμα στον πραγματικό κόσμο; Ή αν δεν το ζητάνε άμεσα, δεν το περιμένουν. Η αγάπη δεν είναι ποτέ μονόδρομος. Γι αυτό και αναφέρθηκα σε ανθρώπους που έχουν υπερβολικές απαιτήσεις (στην παρένθεση). Μάλλον δεν διάβασες καλά, ή απλώς έχουμε διαφορετική θεώρηση για την αγάπη. Πάντως η απάντησή μου κάλυπτε όλο το φάσμα. Η διαφορά αυτού που λες είναι πως μόνο εσύ έδινες. Αυτό δεν λέγεται αγάπη, όπως σου είπα. Εκμετάλλευση λέγεται, όταν δίνει μόνο ο ένας και ο άλλος μόνο παίρνει. Και οι χειριστικοί άνθρωποι αυτό κάνουν. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Μην μου λες πως καταλαβαίνω άλλα επειδή διαφωνώ (ίσως) μαζί σου.
Scroll to top icon