ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
7.11.2017 | 18:50

ο εφιαλτης που λεγεται ακμη

Το προβλημα μου οπως πολυ καλα θα καταλαβατε ειναι η ακμη. Η δικη μου ιστορια ξεκινα περιπου στο τελος του 2015, οταν ημουν 20 ετων. Εκεινη την περιοδο ετυχε να βρω μια δουλεια η οποια μου προκαλουσε αγχος με αποτελεσμα απο το στρες να αρχισω να βγαζω σπυρακια τα οποια δεν ηταν τοσο μεγαλο θεμα για εμενα τοτε. Για να μην μακρυγορω, στα 22 πλεον, εχω επισκεφθει περιπου 5 δερματολογους, σε δημοσια νοσοκομεια ή ιδιωτες, οι οποιοι ο καθενας μου εδινε μια αγωγη με κρεμες απο εταιρειες που ειχε καποιο οικονομικο οφελος. Φυσικα καμια απο αυτες δεν ειχε το αποτελεσμα που επρεπε. Το τελευταιο 3μηνο περιπου, η κατασταση αρχισε να επιδεινωνεται με αποτελεσμα καθε μερα να ξυπναω με ενα καινουριο σπυρακι απ το πουθενα, συνηθως εσωτερικο, με το προσωπο μου να ποναει και να μην μπορω να το ακουμπησω και φυσικα με την ψυχολογια μου στα ταρταρα. Απο εναν γυναικολογικο ελεγχο που εκανα 0 γιατρος διεγνωσε ενδομητριωση και αυξημενα ανδρογονα. Παραλληλα, απευθυνηθηκα πριν απο περιπου 2 εβδομαδες σε ενα δερματολογικο κεντρο για να ξεκινησω μια θεραπεια φωτοδυναμικης, μιας και για χαπια δεν το συζηταω καν αφου πριν απο 5 μηνες περιπου σταματησα τα αντικαταθλιπτικα και δεν θελω να βρεθω ξανα στις ιδιες καταστασεις. Πλεον εχω ερθει σε ενα σημειο που δεν θελω να βγαινω απο το σπιτι μου, αυτη η λιγη αυτοπεποιθηση που μου ειχε απομεινει τωρα πλεον δεν υπαρχει ουτε για δειγμα, δεν μπορω να αντικρισω τον εαυτο μου στον καθρεπτη και το καταφυγιο μου εχει γινει το δωματιο μου. Βρισκομαι σε απογνωση.. δεν αντεχω αλλο αυτη την κατασταση.
3
 
 
 
 
σχόλια
Geia sousunomiliki..Sthn ilikia twn 20 arxisa na emfanizw k egw spirakia.. to eixa afisei g peripou ena xrono.. pisteua pws to agxos me epireaze.. telika htan akmh! Jekinisa mia therapeia me kremes allaksa dermatologo alli mia alli mia k paei legontas.. mexri pou egina 22 kai i autopepoithisi mu xalia.. mias ke mexri ta 20 htan to proswpo mu porselalino.. epesa kegw sta vathia kai klistika sunaisthika kai apofasisa na jekinisw therapeia me farmakeutikh agwgh.. ein duskolo na jereis .. egw eim st deutero mina exw allous tesseris.. bros sta kalh ti ein o ponos?
Kουράγιο. Αν και δεν είχα ποτέ ακούω ότι είναι γολγοθάς. Όμως αντιμετωπίζεται. Η ενδομητρίωση είναι άσχετη (είχα και όμως ποτέ δεν είχα ακμή). Τα ανδρογόνα όμως σίγουρα παίζουν ρόλο οπότε καλό είναι να σε παρακολουθεί ενδοκρινολόγος. Η ακμή οφείλεται σε βακτηριακή φλεγμονή οπότε χρήζει φαρμακευτικής αγωγής. Μπορεί να αποδώσει και τοπική θεραπεία ρετινοειδών μαζί με Benzoyl peroxide (που είναι αντιμικροβιακό) σε συνδυασμό. To ποιά προϊόντα περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά μπορείς να το βρεις με σωστή έρευνα στο διαδίκτυο και -δυστυχώς- αρκετή μελέτη του εαυτού σου κι ένα κάποιο πειραματισμό. Διάβασε:https://emedicine.medscape.com/article/1069804-treatmentΣτο διαδίκτυο οι αμερικανίδες πριν μερικά χρόνια ορκίζονταν στην λεγόμενη aspirin mask (λόγω των αντιφλεγμονοδών ιδιοτήτων του ακετυλοσαλικυλικού οξέος που είναι η ασπιρίνη). Λιώνεις μερικές παιδικές ασπιρίνες με το κουτάλι και λίγο νεράκι και το απλώνεις στη μουρίτσα. Αφήνεις λίγα λεπτά και ξεπλένεις. Καλή επιτυχία!
Scroll to top icon