ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
15.11.2017 | 02:34

Μου λεει "να το παλεψεις"

Ειμαι 26. Δεν ειχα ποτε σχεση. Η μητερα μου λεει να "παλεψω" να βρω συντροφο. Εχω μια απορια. Οι αλλοι/ες παλευουν για να βρουν συντροφο; γιατι απο τον περιγυρο μου βλεπω οτι οι σχεσεις προκυπτουν αβιαστα. Εν τω μεταξυ, καποιες φορες που ερωτευτηκα το καταλαβαν τα προσωπα γιατι δεν κρυβοταν κιολας, αλλα δεν υπηρξε καμια ανταποκριση. Εχω βγαλει το συμπερασμα, και το βλεπω δηλαδη και το ξερω, οτι ευθυνεται η ασχημια μου. Και η μητερα μου κανει οτι δεν το βλεπει.
6
 
 
 
 
σχόλια
"Να το παλέψεις" εννοεί να συμβιβαστείς.Οι προηγούμενες γενιές έτσι έμαθαν από το περιβάλλον τους και δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το στοιχείο. Αναμφίβολα παίζει μεγάλο ρόλο στο να διατηρηθεί μια σχέση (οποιαδήποτε, όχι μόνο ερωτική). 'Ομως διανύουμε μια εποχή που βρίσκεται στο άλλο άκρο, από αυτό που ίσχυε παλαιότερα, δηλαδή έχει τόσο υπερτονιστεί η σημασία της αυτάρκειας και της ανεξαρτησίας και τόσες είναι οι απαιτήσεις μας πια, που δυσκολευόμαστε να ανεχτούμε τα κουσούρια των άλλων. Ξεχνάμε πολλές φορές οτι όλοι έχουμε ελαττώματα, είμαστε καχύποπτοι και αυστηροί απέναντι στα ελαττώματα των άλλων.Επίσης τα θέλουμε όλα έτοιμα και γρήγορα, έτσι είναι πιο εύκολο να απορρίψουμε κάποιον που δεν έχει ένα στοιχείο που δεν μας αρέσει, παρά να δεσμευτούμε οτι θα μάθουμε να ζούμε με αυτό ή θα δουλέψουμε για να αλλάξει.Σκέψου πώς φαντάζει όλο αυτό στα μάτια κάποιου που πχ παντρεύτηκε, όχι από έρωτα, με συνοικέσιο, αλλά "κατάφερε" να δημιουργήσει οικογένεια και μάλιστα δεμένη. Το να του πεις οτι ο ένας δε σου κάνει ή ο άλλος σου ξινίζει θα του φανεί οτι δε θες αρκετά ή οτι φταις εσύ με τις παραξενιές σου απομακρύνεις πιθανούς συντρόφους.Το ιδανικό, ως προς το να έρθει δηλαδή ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή και ανεξαρτησία και κριτήρια επιλογής, αλλά και έρωτας και συμβιβασμός όπου χρειάζεται.
Τώρα ειλικρινά πες μου τι θα θελες να σου πει "είσαι άσχημη ,παράτα το δεν θα βρεις ποτέ κανέναν"?? Σκέψου τι είναι προτιμότερο ..Δεν συμφωνώ μαζί της ,ούτε μαζί σου φυσικά !Με την απελπισία ,για μένα,δεν πας μπροστά ,πίστεψέ το και ας μην γίνει και πότε!!
Το αβίαστο είναι στην δημιουργία της σχέσης οταν δυο άτομα που έλκονται αμοιβαία αρχίζουν την σχέση. Το να την παλέψεις δε σημαίνει να βγεις με το δίκανο και να ψάξεις σχέση αλλά το να δίνεις ευκαιρίες, το να είσαι ανοιχτή και το να γνωρίζεις κόσμο. Ερωτεύτηκες κάποιους όμως απλά λες οτι δεν κρυβόταν, εσύ έκανες κάτι για να σιγουρευτείς οτι το κατάλαβαν; Εκανες κίνηση; Ή απλά τους κοίταζες με απλανές βλέμμα και περίμενες να κάνουν κίνηση; Κι αυτό ένας τρόπος να την παλέψεις είναι. Η εξωτερική εμφάνιση δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο όσο νομίζεις. Οταν είσαι όμορφη είναι πιο εύκολο να στην πέσει κάποιος όμως όχι να κάνεις σχέση, θεωρώ οτι η προσωπικόητα και η αυτοπεποίθηση είναι πιο σημαντικά. Γιατί όλα αυτά αντανακλώνται στην εμφανισή σου.
Όσοι είναι έξω από το χορό, πάντα λένε παρλαπίπες. ''Πάλεψέ το'', ''κυνήγησέ το'', φτιάξε το ένα, άλλαξε το άλλο, και μπαίνεις στο τέλος σε ένα τρυπάκι χωρίς τέλος.Αν είναι να έρθει κάτι, θα έρθει. Αν δεν έρθει, δε θα έρθει ποτέ. Όλα έχουν να κάνουν με το πόσους και ποιους γνωρίζεις: αν γνωρίζεις διαρκώς παντρεμένους/ δεσμευμένους/ ακατάλληλους ηλικιακά για σένα, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει, είναι απλή λογική.
Αυτά δεν έρχονται κατά παραγγελία, ακόμα και όταν το θέλεις και το προσπαθείς άμα δε σου κάθεται δε σου κάθεται...τελικά ίσως "τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon