ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.11.2017 | 12:32

..................

Αβασταχτο ξερεις τι ειναι? Αβασταχτο ειναι να πρεπει να παραδεχτεις στον εαυτο σου πως μια κατασταση ειναι πανω απο τα δικα σου "θελω",να σιωπας για αισθηματα που καποιες φορες φτανουν να σε πνιγουν.Δεν εχει κανενα νοημα (για μενα τουλαχιστον) να εκφρασει κανεις το οτιδηποτε σε ενα προσωπο που φαινεται με μεγαλη σαφηνεια πως -δεν ειναι στην ιδια φαση-.Το χειροτερο ολων ομως ειναι οταν το μυαλο εξιδανικευει καποιες στιγμες η αισθηματα του παρελθοντος και σε βαζει σε μια διαδικασια αμφισβητησης.Κυριως του εαυτου σου.Ισως και να ακουγονται καπως μπερδεμενα ολα αυτα...δεν θα πω πως δεν ειναι...Θα σου πω λοιπον,πιο απλα...πως το να νιωθεις κατι μαγικο για εναν ανθρωπο που μαλλον δεν νιωθει την ιδια μαγεια με σενα,μπαινοντας στην διαδικασια να το εκφρασεις η και να τον διεκδικησεις δεν εχει για μενα κανενα νοημα.
1
 
 
 
 
σχόλια
Νόημα έχει, για αυτόν που εκφράζεται. Μια ξεκάθαρη απάντηση κάνει τα πράγματα καλύτερα για αυτόν. Ακόμα περισσότερο αν συνοδεύεται από μια ειλικρινή εξήγηση. Βοηθάει να προχωρίσει κανείς, και, μερικές φορές, να διορθώσει κάποια πράγματα για τον εαυτό του, αν μπορεί να στηριχτεί στην ειλικρίνεια του ατόμου που την δίνει. Σίγουρα, το άλλο άτομο δεν χρωστάει καμία εξήγηση (σε πρόλαβα καραβάν, επειδή ξέρω πως θα το πεις αυτό, και, φυσικά, θα έχεις δίκιο σε αυτό το σημείο), αλλά βοηθάει στο closure, και, πάνω από όλα, δεν έχει να χάσει τίποτα με το να τη δώσει, εκτός από λίγο χρόνο, ίσως. Ακόμα καλύτερα, face-to-face. Επίσης, το άτομο που εκφράζει τέτοια συναισθήματα, είναι καλύτερο να το κάνει. Αλλιώς μένουν απωθημένα και, πολλές φορές, μετανιώνει που δεν έκανε τίποτα.Αυτός που γίνεται δέκτης τέτοιων συναισθημάτων, σίγουρα δεν θα βρει νόημα, πέρα από το να βοηθήσει κάποιον fellow human being να προχωρίσει. Και αυτό έχει νόημα. Απλώς, νομίζω πως οι περισσότεροι δεν το βλέπουν.Μπορεί τα θέλω να μην συμβαδίζουν, αλλά δεν είναι ανάγκη να μην δείχνουμε σεβασμό, εκεί που μπορούμε και δεν υπάρχει λόγος να μην δείξουμε.Αρχικά νόμιζα πως η εξομολόγηση ήταν για εμένα, αλλά, μάλλον, έκανα λάθος.Φυσικά όλα αυτά είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τη δεχτεί σαν αλήθεια. Είναι η δική μου αλήθεια.
Scroll to top icon