ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.11.2017 | 13:41

Καλά ρε παιδιά.

Εσείς που λέτε ξανά και ξανά πόσο σημαντική είναι η εξωτερική εμφάνιση σε έναν άνθρωπο, τους "άλλους" δεν τους βλέπετε; Εκείνους που όλοι συμπαθούνε και θέλουν στην παρέα τους και την ζωή τους. Που είναι γοητευτικοί, αστείοι, δυνατοί. Που δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς. Μπορεί να είναι άσχημοι (κανείς δεν το βλέπει), κοντοί (κανείς δεν νοιάζεται) υπέρβαροι κλπ.. Θέλετε να μας πείτε πως δεν γνωρίζετε τέτοιους ανθρώπους; Στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά... Παντού. Τελευταία μιλούσαμε στην παρέα πάνω σε αυτό το ζήτημα, και αναλογιζόμενοι τους ανθρώπους που έχουμε βάλει στη ζωή μας, διαπιστώσαμε πως κανείς δεν είχε ως κριτήριο την "εξωτερική εμφάνιση". Μια γυναίκα και δυο άντρες είπανε πως έχουν κάνει σεξ με "ωραίους" ανθρώπους, και ένας έχει παντρευτεί μια αντικειμενικά ωραία γυναίκα, η οποία όμως είναι ένας άνθρωπος με άκρως ζεστή προσωπικότητα. Άλλος ένας είπε πως κάποτε είχε μια σύντομη σχέση με μοντέλο, και μάλιστα βγήκε μαζί της σε γνωστά στέκια για να πουλήσει μούρη στους γνωστούς. Δηλαδή την χρησιμοποίησε την γυναίκα. Σε όλα αυτά, εγώ δεν βλέπω κάτι το αξιοζήλευτο. Πέρα από αυτό, όσοι βασίζονται στο προσόν της καλής εμφάνισης, αργά ή γρήγορα τρέχουν και δεν φτάνουν. Ειδικά οι γυναίκες, αλλά όχι μόνο. Όταν κανείς έχει χιούμορ, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι, το έχει δίχως διορθωτικές επεμβάσεις. Ναι, μαθαίνουμε σε όλη μας την ζωή, και διαβάζουμε και ταξιδεύουμε και προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι. Αλλά κανείς από τους γνωστούς μου δεν εκπέμπει αυτήν την κούραση και την αγωνία, όπως εκείνοι που έχουν ως μόνο διαβατήριο ένα καλό παράστημα και ένα ωραίο πρόσωπο (να διατηρήσουν).Πότε θυμόμαστε αλήθεια και μνημονεύουμε τους ωραίους και τις ωραίες που έχουμε δει στην ζωή μας;;; Για ό,τι κι αν μιλάμε, θα θυμηθούμε: τον αστείο υπάλληλο στο ξενοδοχείο στην Ιθάκη, που μας έκανε τόσο αβίαστα να γελάμε κάθε πρωί ("θυμάσαι την επική του ατάκα ρε;") .Την προθυμότατη και ευγενέστατη συνάδερφο που μας έκανε να νιώσουμε άνετα τις πρώτες ημέρες στην εταιρεία (ναι, την χοντρούλα με το ζεστό βλέμμα, αυτήν λέω). Και άλλα τόσα. Μπορεί βέβαια να τύχει κάποιος/α από αυτούς να είναι και αντικειμενικά ωραίος/α. Όμως σπάνια θα το αναφέρουμε, γιατί απλούστατα δεν τους θυμόμαστε για αυτό.Και πόσες φορές δεν έχουμε δει ζευγάρια "εξωτερικά αταίριαστα"; Αυτοί που ισχυρίζονται πως οι ωραίοι πάνε με τις ωραίες κι ανάποδα, χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει όλους όσους επενδύουν πολλά στην εξωτερική τους εμφάνιση, και θέλουν να δικαιολογήσουν τον τρόπο που ζούνε, ίσως και να νιώσουν πως ανήκουν σε μια ανώτερη "κάστα" (αυτό διαθέτουν, από αυτό πιάνονται). Στην δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι άνθρωποι που ψάχνουν κάποιον/κάτι να χρεώσουν την (αθέλητα) μοναχική ζωή τους (δεν φταίω εγώ που ψάχνω και δεν βρίσκω σύντροφο, αλλά η ρηχή κοινωνία και τα στάνταρ της). Και "ξεχνάνε" πως ο Τάσος, η Μαρία, ο Βασίλης και η Τζένη που είναι χρόνια σε σχέσεις ή έχουν παντρευτεί, απέχουν κατά πολύ από το πρότυπο του μοντέλου.
3
 
 
 
 
σχόλια
Δεν καταλαβαίνω γιατί μπήκες στον κόπο να γράψεις ένα τόσο μακροσκελές κείμενο για ένα πολύ απλό θέμα, το ότι δηλαδή η εμφάνιση μετράει αλλά δεν είναι το παν. Όποιος είναι ενήλικας το γνωρίζει, τώρα αν κάποιοι δίνουν περισσότερη έμφαση στην εμφάνιση δεν έγινε κάτι, ας τα βρουν με τους ομοίους τους.
Ο άνθρωπος υποσυνείδητα έλκεται από το ωραίο. Είναι στη φύση μας, τι να κάνουμε; Παράδειγμα, ανάμεσα σε δύο καρότα που το ένα είναι κακομούτσουνο στραβοχυμένο και το άλλο ίσιο και όμορφο, μάντεψε ποιο θα διαλέγαμε. Κι ας ξέρουμε κατά βάθος ότι έχουν ακριβώς την ίδια καροτένια γεύση.
Scroll to top icon