ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.12.2017 | 16:28

Αγαπητά μου παιδιά...

...εσείς, που πρωτοβγαίνετε στη ζωή και την κοινωνία και ανησυχείτε επειδή δεν έχετε φιλήσει/κάνετε σεξ-σχέση/δεν έχετε, λέτε, "εμπειρίες" κλπ ακόμη. Διαβάζω με ενδιαφέρον τον παλμό που μεταφέρει η νέα γενιά εδώ στο Lifo και γενικά επιδιώκω να βρίσκομαι κοντά σας, τόσο λόγω επαγγέλματος όσο και επειδή είμαι μαμά παιδιών στην μετεφηβική φάση. Ως αρκετά μεγαλύτερή σας θα ήθελα να σας προσφέρω δυο λόγια από καρδιάς με πολύ αγάπη με βάση την εμπειρία όλων όσων έχω περάσει. Έχω βρεθεί κι εγώ στη θέση σας πριν αρκετά χρόνια. Με υπομονή, επιμονή, επιλέγοντας και αρπάζοντας τις ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά σας συνεχώς και ζώντας έντονα κάθε στιγμή με φίλους και άπειρο κόσμο που γνωρίζετε σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της ζωής, θα μάθετε σιγά σιγά πως το παν είναι να χάνεις και να κερδίζεις ταυτόχρονα. Το να μην φοβάσαι να βουτήξεις βαθιά, ακόμη και στη μοναξιά, είναι πολύ ωφέλιμο. Από αυτο αναγγενιέσαι και βγαίνεις πάλι έτοιμος να διεκδικήσεις και να γευτείς τη ζωή.Μάθετε να συνυπάρχετε πρώτα από όλα με εσάς τους ίδιους. Μη ντραπείς να βγεις έξω ακόμη και μόνος σου για καφέ ή να ταξιδέψεις χωρίς παρέα. Μη βιάζεστε να ζήσετε πράγματα και ειδικά, μην επηρεάζεστε από ότι προβάλουν τα λανθασμένα (και εξιδανικευμένα) πρότυπα τριγύρω σας. Απολαύστε τη ζωή, τα νιάτα σας, όσο μπορείτε. Εφοδιαστείτε με ό,τι θα σας βοηθήσει επαγγελματικά μεθαύριο, ξεκινήστε μια ξένη γλώσσα, προσπαθήσετε να βρείτε μια ημιαπασχόληση να μπείτε στον εργασιακό χώρο και να μάθετε την αξία του μεροκάματου. Ασχοληθείτε με κάτι δημιουργικό και ωφέλιμο για την υγεία σας, χορό, γυμναστική, μουσική.Τροποποιήστε τη διατροφή σας προς το καλύτερο, προσέξτε, αγαπήστε τον εαυτό σας, και φερθείτε του με τρυφερότητα. Αντάμειψε τον κάθε μέρα για ό,τι δίκαιο και σωστό έκανε, ακόμη κι αν αυτό είναι μια κούπα ζεστού καφέ.Όσα σας γράφω παραπάνω είναι πράγματα τα οποία εκτίμησα και πορεύτηκα από την ηλικία των 25 και έπειτα. Εκεί συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το να μπορείς να κατανοήσεις τι σε ορίζει εσένα πάνω από όλα ως άνθρωπο. Αγάπησε πρώτα, αγαπητό μου παιδί, εσένα τον ίδιο, για να μπορείς να αγαπήσεις και να σε αγαπήσουν οι υπόλοιποι γύρω σου. Θα κλείσω με το πολυαγαπημένο μου ρητό:"Γίνε εσύ η αλλαγή που θες να δεις γύρω σου"(Μια μανούλα-εκπαιδευτικός που νιώθει ακόμη παιδί στην ψυχή και θέλει το καλύτερο για τους νέους όλου του κόσμου.)
2
 
 
 
 
σχόλια
Αυτή η εξομολόγηση μου βγάζει κάτι τοσο ζεστό και οικείο. Χαιρομαι παρά πολύ που οι άνθρωποι που αγαπούν τους ανθρώπους, και κυρίως τα παιδιά, γίνονται γονείς. Και κυρίως, που προσπαθούν να κάνουν τα παιδιά τους καλούς και σωστούς ανθρώπους. Τι να πω, συγκινήθηκα. Μας δίδαξες, απόψε, να το ξέρεις.
Χαρά στα παιδάκια σου που σε έχουν μαμά και δασκάλα!!! Μακάρι να είχα και εγώ κάποιον να μου τα είχε πει όλα αυτά ... Αλλά όπως και εσύ αρχίζω και εγώ στα σχεδόν 30 μου να τα ανακαλύπτω και να τα μαθαίνω μόνη μου... Ευχαριστώ για το τόσο όμορφο, αισιόδοξο κείμενο!!! :)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon