Διαβάστε ολόκληρο το νέο μνημόνιο- Τα 82 σκληρά προαπαιτούμενα

Διαβάστε ολόκληρο το νέο μνημόνιο- Τα 82 σκληρά προαπαιτούμενα Facebook Twitter
7

Μέχρι τον επόμενο Αύγουστο η Ελλάδα θα πρέπει να εφορμόσει μέχρι κεραίας όλα τα προαιπαιτούμενα, εάν θέλει να να βγεί τελικώς από τα μνημόνια. 

Αποφασισμένοι να μην υπάρχει στη λήξη του προγράμματος καμία εκκρεμότητα σε οποιονδήποτε τομέα της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι πιστωτές, όπως προκύπτει από το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, που συμφωνήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τους θεσμούς και αποκαλύπτει η «Καθημερινή».

Στο συμπληρωματικό μνημόνιο (Supplemental Memorandum of Understanding) και στο τεχνικό μνημόνιο που το συνοδεύει, καθορίζονται λεπτομερώς όχι μόνον όσα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση για να κλείσει η τρέχουσα αξιολόγηση, αλλά και όσα –πολλά– δεσμεύεται να υλοποιήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση

Το επικαιροποιημένο μνημόνιο συμφωνήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τους θεσμούς.

Σε αυτό περιλαμβάνονται όλα όσα έχει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, από την περιώνυμη επενδυτική τράπεζα –που δεν είναι τελικά τράπεζα αφού δεν θα χορηγεί δάνεια– έως τη φορολογική πολιτική, από τις αλλαγές στους νόμους για τις ανώνυμες εταιρείες και για τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων έως την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, από τη συμμετοχή του ΕΦΚΑ στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής έως τις νέες περικοπές των συντάξεων, από το ποιος, πότε και με ποιον τρόπο θα αποφασίσει την επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου ορίου μέχρι το τι θα γίνει με τις κλαδικές συμβάσεις εργασίας και τη διαιτησία, από τη χρηματοδότηση του ΟΑΣΘ και τα διόδια της Εγνατίας έως την πώληση των συμμετοχών του Δημοσίου σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις και από το χρονοδιάγραμμα στο Ελληνικό έως την παραχώρηση του Θριασίου. Κοινός τόπος σε όλα σχεδόν είναι η ρητή αναφορά πως οτιδήποτε θα γίνει ύστερα από διαβούλευση και έγκριση από τους θεσμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα κόκκινα δάνεια, τον νόμο Κατσέλη, την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» κοινός τόπος σε όλα σχεδόν είναι η ρητή αναφορά πως οτιδήποτε θα γίνει ύστερα από διαβούλευση και έγκριση από τους θεσμούς, ειδικά σε ό,τι αφορά το τραπεζικό σύστημα, τα κόκκινα δάνεια, τον νόμο Κατσέλη, την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο του Μνημονίου σε μορφή PDF

Πηγή: Καθημερινή



7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ελλάδα / Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ο Νίκος Καλογερόπουλος έχει δημιουργήσει τον χώρο τέχνης «Τρενοτεχνείο» στην Κυπαρισσία - Οι δράστες κατέστρεψαν μουσικά όργανα, τραπέζια, καρέκλες, αντικείμενα και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
To MoU, πέραν των δεικτών που ορίζει για την καταμέτρηση των αποτελεσμάτων, δεν ορίζει το πως θα φτάσουμε εκεί. Η (εκάστοτε) Ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει την συνεχή φορολόγηση ως μέθοδο αντί της δημιουργίας περιβάλλοντος ανάπτυξης.Σε τελική φάση είναι πολύ ποιό δύσκολο να πάρεις 400 ευρώ φόρους σε κάποιον που βγάζει 1,000 από ότι είναι να πάρεις 4,000 από κάποιον που βγάζει 10,000. Οταν το σύστημα αναγκάζει τον μέσω εργαζόμενο να φοροδιαφύγει για να επιζήσει, περισσότεροι φόροι δεν είναι η απάντηση. Ταυτόχρονα, περισσότερες κοινωνικές παροχές δεν είναι μια μακροχρόνια πολιτική για μια χώρα με υπογεννητικότητα, χωρίς τις σωστές βάσεις για ανάπτυξη.
Όπως καταλαβαίνω είναι απλά το τελευταίο μέρος του 3ου Μνημονίου που μένει ακόμα να δρομολογηθεί ώστε να λήξει/βγούμε απο την στενή επιτήρηση τον Αύγουστο 2018 (γιατί αυτό είναι, θα υπάρχει μία χαλαρή μετά, θα πρέπει δηλαδή να επιτυγχάνονται οι στόχοι, απλώς δεν θα ορίζουνται μέτρα - θετικά ή αρνητικά - απευθείας απο έξω ή σε συνεννόηση με τους έξω) και όχι κάποιου ξεχωριστού εντελώς νέου που συμφωνήθηκε τώρα ας πούμε. Προσοχή στην διατύπωση του τίτλου γιατί έτσι όπως το γράφετε μοιάζει να είναι για περισσότερα κλικ.... Αλήθεια γιατί πάντα είναι μόνο στα αγγλικά τα κείμενα και δεν συνοδεύονται και απο κάποια μετάφραση? Διπλή η κούραση για κάποιον που θα μπει στον κόπο να διαβάσει 49 σελίδες και λόγω γλώσσας και έκτασης.