ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Σελφίτιδα! - Κι όμως, η μανία με τις selfies είναι ψυχική διαταραχή σύμφωνα με νέα μελέτη

Σελφίτιδα! - Κι όμως, η μανία με τις selfies είναι ψυχική διαταραχή σύμφωνα με νέα μελέτη Facebook Twitter
Εικονογράφηση: Αthenean Sailor/ LIFO
1

Η υπερβολική αγάπη για τις selfies φαίνεται πως σύμφωνα με κάποιους ειδικούς είναι σοβαρό ψυχολογικό ζήτημα το οποίο μάλιστα ονομάστηκε «Selfitis». 

Μια μελέτη που διεξήχθη από τους Δρ. Mark Griffiths και Janarthanan Balakrishnan, ερευνητές της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, μελέτησε δείγμα 100 ατόμων στην Ινδία και εξέτασε κατά πόσον η λήψη μιας selfie είναι πραγματικά εθιστική.

Η μελέτη διεξήχθη στην Ινδία εν μέρει λόγω του ότι η χώρα έχει τους περισσότερους χρήστες του Facebook στον κόσμο και κυρίως λόγω του υψηλότερου ποσοστού θανάτων που προκαλούνται από τις selfies.

Η μελέτη έδωσε επίσης μια κλίμακα για να βοηθήσει στη διάγνωση των επιπέδων της μανίας και το επίπεδο της ματαιοδοξίας σας:

Το όριο: Τρεις selfies την ημέρα που όμως δεν δημοσιεύονται.

Οξεία: Όσοι τραβούν τρεις selfies την ημέρα και τις δημοσιεύουν.

Χρόνια: Όσοι αυτοφωτογραφίζονται συνεχώς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και δημοσιεύουν περισσότερες από 6 την ημέρα.

Σελφίτιδα! - Κι όμως, η μανία με τις selfies είναι ψυχική διαταραχή σύμφωνα με νέα μελέτη Facebook Twitter

Ο όρος «Selfitis» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2014 με μάλλον σκωπτική διάθεση σε ένα άρθρο που ισχυρίστηκε ότι ορίστηκε ως διαταραχή από την Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία.

Ωστόσο, οι ερευνητές της APA εξέτασαν το φαινόμενο, καθώς και άλλα παρεμφερή θέματα όπως η φοβία του να μην έχει κανείς το κινητό σας τηλέφωνο κοντά.

Ο ερευνητής Δρ. Janarthanan Balakrishnan είπε στον Independent: Συνήθως, εκείνοι με την πάθηση πάσχουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και επιδιώκουν να ταιριάζουν με τους γύρω τους, μπορεί να παρουσιάζουν συμπτώματα παρόμοια με άλλες δυνητικά εθιστικές συμπεριφορές».

«Τώρα, η ύπαρξη της κατάστασης φαίνεται να έχει επιβεβαιωθεί, ελπίζουμε ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να κατανοήσουμε περισσότερα για το πώς και γιατί οι άνθρωποι αναπτύσσουν αυτήν την  συμπεριφορά και τι μπορεί να γίνει για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επηρεάζονται περισσότερο», προσθέτει.

Τech & Science
1

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Τech & Science / Θα μπορούσε αυτή η δομή σε σχήμα αυγού να είναι το μελλοντικό μας σπίτι στο Διάστημα;

Η Ινδία ετοιμάζεται να στείλει τους πρώτους της αστροναύτες στο διάστημα μέσω της αποστολής Gaganyaan, η οποία θα τοποθετήσει τρεις αστροναύτες σε χαμηλή γήινη τροχιά για τρεις ημέρες
LIFO NEWSROOM
Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Δημοσιογράφος αναγνωρίζει πρόσωπα στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Τech & Science / Το μέλλον είναι εδώ: Δημοσιογράφος ταυτοποιεί αγνώστους στον δρόμο με γυαλιά τεχνητής νοημοσύνης

Είμαστε έτοιμοι για αυτό; Σκανάρει πρόσωπα αγνώστων και τους αναγνωρίζει σε ελάχιστα δευτερόλεπτα - Το βίντεο πυροδοτεί συζητήσεις για την προστασία της ιδιωτικότητας που σχετίζονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου
LIFO NEWSROOM
Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Τech & Science / Επτά επιστημονικές συμβουλές για την ψυχική και γνωστική μας υγεία

Από το JOMO, τον σωστό ύπνο έως τον συνεπή εμβολιασμό και από την κηπουρική ως την αλληλεγγύη και τον αλτρουισμό, υπάρχουν επτά απλοί τρόποι για να ενισχύσουμε την υγεία του εγκεφάλου μας και τη συναισθηματική μας ανθεκτικότητα
LIFO NEWSROOM
Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Tech & Science / Τα UFO δεν εμφανίζονται ένα τυχαίο βράδυ Τρίτης την ώρα που βγάζουμε τα σκουπίδια

Πανικό έχουν προκαλέσει στις ΗΠΑ τα μυστηριώδη drones πάνω από τον ουρανό του Νιου Τζέρσεϊ, αλλά στο αιώνιο κυνήγι για τον εντοπισμό αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων, η ανθρώπινη μαρτυρία είναι συνήθως ο πιο αδύναμος κρίκος.
THE LIFO TEAM
Πέγκυ Αντωνάκου: Στην Google θα ξεκλειδώσουμε ερωτήσεις και αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε

Good Business Directory Vol.5 / «Στην Google θα ξεκλειδώσουμε αναζητήσεις που δεν ξέραμε καν ότι μπορούσαμε να απαντήσουμε»

Η γενική διευθύντρια της Google για τη ΝΑ Ευρώπη, Πέγκυ Αντωνάκου, περιγράφει πώς η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια