ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.12.2017 | 12:28

Ελεος,ζουμε στον 21ο αιωνα!

Ειμαι κοριτσι και φοιτω στο τμημα Ηλεκτρολογων Μηχανικων και Μηχανικων Υπολογιστων. Το ξερω οτι στη σχολη μου υπερισχυει το αντρικο φυλο,αλλα πραγματικα βαριεμαι να ακουω τις βλακειες ορισμενων... "Μα εσυ, μια γυναικα,μηχανικος;", "Φανταζομαι θα εχεις καθε εβδομαδα και αλλον, θα παιζεις με ολους","Και ποιος θα σε προσλαβει;","Να το παλεψεις να γινεις καθηγητρια, μονο εκει θα επιβιωσεις"... Ελεος και ξανα ελεος! Εγραψα τα μορια και μπηκα στη σχολη, διαβαζω σκληρα και θα τη βγαλω, εσεις τι προβλημα εχετε; Κοιταξτε τις ζωες σας, εγω αυτο θελω και αυτο κανω!
5
 
 
 
 
σχόλια
Μπράβο! Πολύ καλή σχολή! Ήθελα και εγώ να περάσω σε μία τέτοια αλλά δεν θυμάμαι το ακριβές όνομα της ειδικότητας. Ήταν θυμάμαι στον Πειραιά αλλά νομίζω πως τώρα έχουν συγχωνευτεί οι ειδικότητες. Σου μιλάω δηλαδή για 10 χρόνια πριν. Αν και είμαι κοπέλα, δεν έχω/είχα δεχτεί ποτέ κάτι τέτοιο ή κάτι παρόμοιο (προς το παρόν). Ίσα ίσα, όταν τους έλεγα ότι ασχολούμαι με πληροφορική, τεχνική υποστήριξη, δίκτυα κτλ έδειχναν έναν θαυμασμό. Άντρες-γυναίκες. Τύχαινε να πηγαίνω σε πελάτες για να φτιάξω υπολογιστές και οι άνθρωποι έμεναν άναυδοι. Όταν έψαχνα για δουλειά και απευθυνόμουν σε γυναίκα, στην αρχή ήταν επιφυλακτική αλλά με το που της είπα ότι ασχολούμαι με την τεχνική υποστήριξη, έμεινε έκπληκτη χαμογελώντας λέγοντας μου ότι πρώτη φορά γνωρίζει κοπέλα που να ασχολείται με αυτά. Βέβαια, τότε ήθελα να ασχοληθώ με Web Design αλλά δεν τα κατάφερα και μπήκα πιο εύκολα στο χώρο της τεχνικής υποστήριξης και δικτύων. Κάτι που είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον. Επίσης ήμουν τυχερή γιατί οι συνάδελφοι που είχα, ήταν πάντα πρόθυμοι να με εκπαιδεύσουν χωρίς φυσικά με κάποιο αντάλλαγμα. Και για να μην χάνεις τις ελπίδες σου, έχω πάει σε διάφορες συνεντεύξεις που ζητούσαν μηχανικούς Η/Υ και δικτύων και όλοι ήταν πολύ σοβαροί. Συμβουλή: Να κυνηγήσεις και τις μεγάλες πιστοποιήσεις πολυεθνικών εταιριών Πληροφορικής. Το κόστος μαθημάτων είναι πανάκριβα αλλά να τα έχεις στο μυαλό όταν τελειώσεις την σχολή και αποκτήσεις δουλειά. Μάλιστα, είχα επισκεφτεί έναν πρώην εργοδότη μου για να με βοηθήσει στα μαθήματα που θέλω να κάνω γιατί κάποια είναι πολύ δύσκολα και χρειάζομαι κάποιον να με παρακολουθεί, αλλά επειδή δεν έχει χρόνο, πλέον κάνω μόνη μου self-study σε μία από αυτές τις πιστοποιήσεις. Μην σε πτοεί τίποτα! Και το κεφάλι ψηλά!
Nα το **παλέψεις** να γίνεις καθηγήτρια;;;;; (Πόσο κόμπλεξ ανταγωνισμού έχει αυτός που σου το είπε αν είναι συμφοιτητής σου;) Πόσο πάλη δηλαδή θέλει η παραίτηση στον πιο κλισέ ρόλο ενός τόσο απαιτητικού πτυχίου;Σόρρυ προς τουςεν γένει καθηγητές που θα το πω αλλά "Those who can't do teach. And those who can't teach teach gym" {School of Rock*} :D*το αρχικό quote είναι του Mπέρναρντ Σω και φυσικά δεν περιλαμβάνει την γυμναστική.
Συγχαρητήρια, κοπελιά. Ο χώρος είναι σίγουρα ανδροκρατούμενος, αλλά οι γυναίκες σε αυτόν είναι πάντα ξεχωριστές σε ευφυία, δημιουργικότητα, τρόπο σκέψης. Και όπως είπε η Zebra, μην υποτιμήσεις το πτυχίο σου, αλλά περισσότερο ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ σου. Μην αφήσεις κανέναν στις μελλοντικές δουλειές να σε υποτιμήσει, γιατί η τάση υπάρχει.
Κοπέλα μου σου εύχομαι τα καλύτερα, δυστυχώς όμως τα "Και ποιος θα σε προσλαβει;", "Να το παλεψεις να γινεις καθηγητρια, μονο εκει θα επιβιωσεις" είναι πραγματικότητα. Δε φαντάζεσαι τι άλλο θα ακούσεις εκεί έξω όταν με το καλό τελειώσεις.
Scroll to top icon