ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
25.12.2017 | 02:19

Είναι λυπηρό

Να συναντάς στα σχολεία γονείς που μιλουν υποτιμητικά στο δάσκαλο του παιδιού τους. Δεν μιλάω για δασκάλους που θα έπρεπε να ειναι εκτός εκπαιδευτικου χώρου αλλα για όσους έχουν θέληση και πραγματικο μεράκι να μορφωσουν τα παιδιά. Γι'αυτούς λοιπόν, ειναι κρίμα να έχουν να αντιμετωπίσουν ως επιπλέον εμπόδιο στο έργο τους το κομπλεξ του γονιου που δεν θα διστασει να έρθει να το παίξει μάγκας, απευθύνοντας του τον λόγο στον ενικό και απαιτώντας να γίνει το μάθημα όπως ο ίδιος πιστεύει. Ίσως ομως , χειρότερο να ειναι όταν ο δασκαλος διαπιστώνει την πλύση εγκεφάλου που γίνεται στο παιδί εναντίον του. Ισως τελικά, χειρότερο ολων, να ειναι η αδυναμία του γονιού αυτού, να ξεπεράσει τα δικά του άσχημα βιώματα , δημιουργημένα από τους δικούς του δασκάλους , σε τέτοιο βαθμό που να υπερνικά την επιθυμία να επιτρέψει στο παιδί του να λάβει όσα ενας σωστός δάσκαλος μπορεί να δώσει.
1
 
 
 
 
σχόλια
Η τελευταία παράγραφός είναι μάλλον εκτός πραγματικότητας: δε νομίζω ότι οι γονείς φέρονται έτσι γιατί θυμούνται το φαφλατά φιλόλογο που είχαν πριν 25 χρόνια ή το γραφικό θεολόγο. Η συμπεριφορά δικαιολογείται από δύο βασικούς λόγους:-Καταρχήν επειδή δεν μπορούν να διακρίνουν τους μεν από τους δε: ίσως να είναι πολλοί οι ''δε'', και παίρνει η μπάλα και τους μεν. -Κατά δεύτερον, οι ''μεν'', αποπνέουν σεβασμό οι ίδιοι; ή μήπως απλά ΝΟΜΙΖΟΥΝ ενώ στην ουσία αναιρούν μόνοι τους αυτό που εν πολλοίς απαιτούν ως δεδομένο από τους άλλους;Όταν πήγαινα στο γυμνάσιο και στο λύκειο, πριν πολλά χρόνια, οι ίδιοι οι καθηγητές με το όλο τους ύφος και στυλ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΕΠΑΝ συμπεριφορές όπως αυτές που περιγράφεις. Πολύ περισσότεροι οι δάσκαλοι στο δημοτικό. Ο δάσκαλος και ο καθηγητής ήταν κάτι ''ιερό'' τότε, και ο γονέας καθόταν προσοχή μπροστά του. Αυτό όμως όχι εξ επαγγέλματος, αλλά διότι και ο καθηγητής κέρδιζε αυτό το σεβασμό. Καλά Χριστούγεννα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon