ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.1.2018 | 12:36

Και τωρα,τι;

Χωρισα πριν μισο μηνα περιπου απο μακροχρονια σχεση,τριων ετων. Δε χωρισα βασικα,,με χωρισαν. Το προβλημα μου ειναι οτι ειχα στηριξει τα παντα σε αυτη τη σχεση. Περιμενα να μεινουμε πώς και πώς μαζι, είχα κανονίσει πώς θα διαμορφωσω τη δουλεια μου..και ειχα αποφασισει οτι με αυτον τον ανθρωπο θα ηθελα να περασω τη ζωη μου..ή εστω να δοκιμασω. Με τα οποια ελαττωματα,κανεις δεν ειναι τελειος. Και τωρα;Νιωθω προδομενη.. νευριασμενη με μενα που εδωσα τοσα και προδομενη με καποιον που μου εδινε ελπιδες,δεν "εκοβε" τα ονειρα μου και μια ωραια μερα απλα πιεστηκε και δε θελει σχεση. Και ολα αυτα που μου ελεγε;παραμυθια; Για τα σχεδια που καναμε; Μια βδομαδα πριν μου ελεγε για το πώς θα ειναι το σπιτι μας κλπ.. και με χωριζει; Μου λεει πως τα ενιωθε,απλα ενιωσε πιεση και δε μπορει αλλο να μεινει στη σχεση..οτι δε φταιω εγω αλλα αυτος που δε μπορει να δωσει αλλα,πως με εκτιμαει,πως θελει να μιλαμε..πως ειναι εδω για μενα ο,τι χρειαστω! Μα καλα..μεσα σε λιγες μερες ολα αυτα; Εκανε λεει υπομονη. Και ολα αυτα που ελεγε; στα πλαισια της προσπαθειας;και εγω στο συννεφακι μου..να μη ξερω τι περναει ο αλλος. Οχι,δε νιωθω ενοχεα που εκανα ονειρα και τα ελεγα σε αυτον. Αυτο κανεις οταν αγαπας και θες να εισαι με τον αλλον. Απλα δυσκολευομαι να παω παρακατω.. δυσκολευομαι να μη του μιλαω. Στον ανθρωπο που επελεξα για ανθρωπο της ζωης μου. Θα ξεχασω,θα ξεχαστω..αλλα θεωρω οτι θα καταληξω στο μελλον με καποιον που δε θα τον θελω τοσο και που δε θα νιωσω ποτε το ιδιο.
5
 
 
 
 
σχόλια
Πρέπει να πονάει πολύ όντως! Μια πιθανή εξήγηση για την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά του ίσως είναι το ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να παραδεχτεί στον εαυτό του ότι του τελείωσε και έτσι συνέχιζε θεωρώντας ότι όλα είναι εντάξει. Όπως και να'χει δεν ήταν γραφτό σας, υπάρχουν όμως και άλλοι!
Το "εσύ μπορεί να με χώρισες, αλλά όχι εγώ" σε ποιόν μπορεί να κοστίσει περισσότερο;Το χειρότερο είναι που γράφεις ότι θα πάρεις άλλον άνθρωπο στο λαιμό σου. Σταματα να φέρεσαι σα μωρό. Θα τον ξεχάσεις και θα γελάς στο μέλλον.
Βιάζεσαι και λες μεγάλες κουβέντες.Ας είναι,εγώ είπα χειρότερα,οπότε σε νιώθω.Αν θες μια συμβουλή,από κάποια που διάβασε την εξομολόγησή σου και σε"ένιωσε":βγάλε τον τελείως από τη ζωή σου.Στην αρχή είναι δύσκολο,η συνήθεια είναι σαν τη μούχλα.Αλλά δεν είναι ακατόρθωτο.Αν συνεχίσεις να τον βλέπεις,να νιώθεις την οικειότητα,να τρέφεις ελπίδες-θα χάσεις κι άλλο πολύτιμο χρόνο ζωής.Τα πρώην ζευγάρια που διατηρούν μια καλή επαφή μετά τον χωρισμό,είναι αυτά που χώρισαν με από κοινού απόφαση.Στην περίπτωση που γυρίσει,κάνε ότι καταλαβαίνεις.Εγώ του έκλεισα την πόρτα στα μούτρα.Με βαριά καρδιά,αλλά και με εμπιστοσύνη μηδέν.Και μετά έκλαιγα δυο ώρες,ήπια λίγο παραπάνω και έγραψα μια εξομολόγηση εδώ μέσα που δεν ανέβασε ποτέ ο διαχειριστής-δεν ξέρω γιατί,ήταν η πρώτη φορά που"ξέρασα"τα σωθικά μου.Από τότε μόνο για κανά δυο βλακειούλες εξομολογήθηκα.Ένα χρόνο μετά,διαβάζω την εξομολόγησή σου και χαμογελάω με το πομπώδες φινάλε σου...Δώσε χρόνο στον εαυτό σου-όσο χρειαστεί. :)
Σε καταλαβαίνω γιατί έχω περάσει παρόμοια κατάσταση. Είναι άσχημο και θλιβερό, νιώθεις να καταρρέει όλος σου ο κόσμος που μέχρι τώρα είχες κτίσει πετράδι πετραδάκι. Δεν έχω τη λύση για αυτό το πόνο που βιώνεις, αλλά υπάρχει σίγουρα ένας απλός τρόπος για να καταλάβεις κάτι απλό. Αν ο άλλος σε θέλει πραγματικά και ήταν εκείνη τη στιγμή πιεσμένος, ψυχικά ατονισμένος κτλ, θα καταλάβει το σφάλμα του και θα έρθει να σε βρει. Αυτό που φοβάμαι είναι όμως που είπε πως πιέστηκε και δηλώνει πως δεν είναι έτοιμος για κάποια δέσμευση. Οι άντρες φοβούνται κάπως τη δέσμευση και την επισημοποίηση μιας σχέσης και δεν είναι σαν εμάς τις γυναίκες που περιμένουμε μια πρόταση συγκατοίκησης, γάμου κτλ. Την αιτία βαθύτερα δεν τη γνωρίζω, παρά μόνο επιδερμικά μπορώ να καταλάβω, εκείνοι ξέρουν. Εκτός αν έχει βρει κάποια άλλη που δεν νομίζω, αλλά όλα γίνονται δυστυχώς. Δώσε κάποιο χρόνο και στους δυο σας και αν είναι γραφτό να είστε μαζί τίποτα δεν θα το εμποδίσει. Ποτέ μην λες ποτέ δηλαδή!
Scroll to top icon