ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.1.2018 | 13:10

Εντιμότητα και μπέσα.

ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε ποιόν θα ερωτευτούμε.Πολύ περισσότερο, ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε αν θα αφεθούμε.Αναπόφευκτες είναι οι φυσικές καταστροφές.Αναπόφευκτος είναι ο θάνατος.Όχι το αν θα βρεθούμε γυμνοί με κάποιον στο κρεβάτι.Αυτό γουστάρουμε και το κάνουμε.ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ να το κάνουμε.Κάποτε έλεγα κι εγώ μαλακίες.Δεν ήθελα να παραδεχτώ την ευθύνη μου.Δεν ήθελα να πληρώσω για τις πράξεις μου.Μιλούσα σαν να χρειαζόμουν κηδεμόνα.Υποτίμησα τον άνθρωπο που είχα δίπλα μου.Μα πιο πολύ εμένα.Και ήρθε η στιγμή που έχασα το παιχνίδι.Και ντράπηκα πολύ για τον εαυτό μου.Και πόνεσα.Και σήμερα μπορώ να πω πως είμαι ένας καλύτερος άνθρωπος.Εκείνη ήταν Αρχόντισσα. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως την έχασα από δικά μου λάθη.Πως της έλεγα ψέματα. Νόμιζα πως ήμουν μάγκας.Ο μάγκας είναι αυτός που την έχει τώρα.Που δεν γυρίζει να κοιτάξει άλλη.Εγώ δεν στάθηκα άξιος της αγάπης της.Τιμή μου που μπορούσα να την λέω ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ.Σε μια εποχή που λείπουν οι Άνθρωποι.Είχα την τύχη να με θελήσει μια γυναίκα με μπέσα.Κι εγώ πήγα και πήδηξα. Σαν το ζώο.Και αντί να φερθώ σαν Άντρας και να φύγω μόνος μου.Θεώρησα αντριλίκι να συνεχίζω να την κοροϊδεύω.Η Αρχόντισσα με άφησε, έφυγε.Και εκείνο το βλέμμα της. Σαν του πληγωμένου ζώου.Και πέρασαν τα χρόνια. Και γνώρισα μια άλλη γυναίκα.Την θέλω. Ζέστανε την καρδιά μου.Νομίζω όμως, πως πρέπει να της μιλήσω.Για ότι έκανα. Είναι κομμάτι του εαυτού μου και αυτό.Όχι άλλα ψέματα. Στο εξής μόνο αλήθειες.Κι αν θελήσει να γίνει γυναίκα μου θα την τιμώ και θα την σέβομαι.Αυτή τη φορά θα φερθώ σαν Άντρας.Εντιμότητα και μπέσα.
5
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω αν πρέπει να της μιλήσεις εξ' αρχής για το παρελθόν σου γιατί μπορεί να προϊδεάσει ή να προδικάσει κάποια πράγματα. Ίσως είναι προτιμότερο να μη βιάζεσαι ν' αποφασίσεις τι είναι κάποιο άτομο που δεν ξέρεις καλά και απλά να μην είσαι τρομερά καχύποπτος ή πας στο άλλο άκρο της υπερεκτίμησης. Να ξέρεις, ότι από εδώ και πέρα, ό,τι κι αν κάνεις δεν έχει να κάνει με εκείνη την γυναίκα που έχασες. Για σένα άλλαξες - αν όντως άλλαξες- κι όχι για κείνη. Εκείνη τις πληγές τη πάλεψε μόνη της και τις είχες προκαλέσει εσύ. Μην πας να εξιλεωθείς μέσω της άλλης.Δεν πάει έτσι. Υ.Γ. Αν τα έχεις σκεφτεί και επεξεργαστεί τα παραπάνω, πάσο. Απλά καλού-κακού έχε τα υπ' όψιν. Η ιστορία που θα ξεκινήσεις, είναι ανεξάρτητο κεφάλαιο με την προηγούμενη ιστορία.
Στα 3/4 της εξομολόγησής σου μιλάς για την πρώην σου. Ελπίζω να την έχεις ξεπεράσει πραγματικά, για το καλό της νυν. Όσο για τις τύψεις που νιώθεις και το τίμημα που πλήρωσες, τι να πω. Έκανες λάθος, το αναγνώρισες και μακάρι να έχεις δουλέψει πραγματικά με τον εαυτό σου, ώστε να μην ξαναβρεθείς σε αυτή την θέση.
Κανένας άνθρωπος και καμία σχέση δεν έρχονται τυχαία στην ζωή μας.Καθε τι που βιώνουμε είναι ένα μάθημα και εσύ το πήρες , το εμπέδωσες και προχωράς και καλά κάνεις.Σημαίνει πως εξελίσεσαι.Ακόμα και αυτή έμαθε από την σχέση σου μαζί σου όσο δυσάρεστη και αν ήταν η εμπειρία.
Scroll to top icon