ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.1.2018 | 19:20

Μακριά από τμήμα φιλολογίας

Είμαι κλασική φιλόλογος και έχω τελειώσει τη φιλολογία Αθήνας. Έχω στείλει βιογραφικά σε πάρα πολλά ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια! Το αποτέλεσμα ίδιο: αρνητικό. Όλοι με ρωτούν αν έχω πιστοποιημένη παιδαγωγική κατάρτιση, μέχρι και μεταπτυχιακό τίτλο στην διδακτική. Τους αναφέρω τα ελάχιστα παιδαγωγικά και ψυχολογικά μαθήματα που κάναμε στην σχολή (μόνο μία διδακτική των αρχαίων ελληνικών και δύο εισαγωγικά) και δυσανασχετούν! Προτιμούν όσους έχουν γνώσεις διδακτικής όλων των μαθημάτων των ΠΕ02 και γενικές σε παιδαγωγική και ψυχολογία. Δεν ξέρω τι να κάνω, είμαι απελπισμένη! Το χιλιομετάνιωσα που επέλεξα το τμήμα φιλολογίας και πέταξα κυριολεκτικά τόσες χιλιάδες μόρια στις πανελλήνιες, αφού δεν μου προσέφερε καμιά προοπτική. Αισθάνομαι χάλια, ανεπαρκής και πιστεύω πλέον ακράδαντα ότι το πτυχίο μου δεν έχει ισχύ! Μαζεύω λεφτά για να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική ή πρόγραμμα διδακτικής επάρκειας ή θα δώσω κατατακτήριες στο ΦΠΨ που μπορεί να το λοιδορούν κάποιοι (άδικα), είναι όμως ασυζητητί το καλύτερο τμήμα για την προετοιμασία εκπαιδευτικών φιλολόγων...
9
 
 
 
 
σχόλια
Έχω αποφοιτήσει από το ίδιο τμήμα, έχω μεταπτυχιακό δίπλωμα στα κλασικά, ετοιμάζομαι για διδακτορικό, εργάζομαι μερικώς στον εκπαιδευτικό τομέα, (και μερικώς στον τομέα της διαφήμισης όπου προτιμήθηκα από συνδιεκδικητές της θέσης μου ΕΠΕΙΔΗ είμαι φιλόλογος) και δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την επιλογή μου. Χαίρομαι που ξέρεις τι θέλεις, αλλά η εποχή είναι δύσκολη για να μην έχεις plan b, κι αυτό δεν ισχύει μόνο για το δικό μας κλάδο αλλά για όλους τους εργασιακούς τομείς της χώρας.Τα φροντιστήρια ως επί το πλείστον προσλαμβάνουν ανθρώπους που γνωρίζουν κι αυτά που σου λένε είναι πιθανότατα δικαιολογίες γιατι έχουν άλλον διαθέσιμο για να καλύψει τη θεση. Δοκίμασε συνέντευξη στον Πουκαμισά, αν δεν το έχεις ήδη κάνει, καθώς δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που δεν έχουν φροντιστηριακή προϋπηρεσία. Εύχομαι δύναμη και τύχη. Αλλά κυρίως μη χάνεις την πίστη στο αντικείμενο γιατί δεν το αξίζει.Περισσότερο από τον καθένα θα έχεις καταλάβει ότι η σπουδή αυτή εκτός από επαγγελματία σε έχει διαμορφώσει και σαν άνθρωπο :)
Γεια σου συνάδελφε.Παρηγορητικά τα λόγια σου και χαίρομαι που βρήκες κάτι στον χώρο της διαφήμισης και ας μην είναι κανονικά στο αντικείμενό μας...Μεταπτυχιακό στην κλασική φιλολογία μου το έχουν αποκλείσει όλοι, ακόμα και καθηγητές μου από το σχολείο και το φροντιστήριο! Άχρηστο στην αγορά εργασίας. Τα φροντιστήρια δεν νομίζω ότι παίρνουν ως επί το πλείστον δικούς τους, γιατί σκέφτονται πρώτα την επιχείρησή τους.Πήραν δύο κολλητές μου που είμαι σίγουρη ότι δεν τις γνώριζαν, η μία χημικός με μεταπτυχιακό στην παιδαγωγική και η άλλη πτυχιούχος του ΦΠΨ.Θα επικοινωνήσω με τον Πουκαμισά.Ευχαριστώ! Την πίστη μου όμως στο αντικείμενο την έχω χάσει, δυστυχώς...
Εχω την εντυπωση οτι το πτυχιο σου περιλαμβανει παιδαγωγικη επαρκεια. Κανε μια ερωτηση στη γραμματεια σου. Η παιδαγωγικη καταρτιση εμπεριεχεται στο πτυχιο σου. Μη κανεις καποιο μεταπτυχιακο χωρις λογο. Αν δε το εμπεριεχει, νομιζω μπορεις να παρακολουθησεις καποια μαθηματα και παιρνεις την "επαρκεια" . Απο κει και περα,ξερω οτι πολλα ιδιωτικα ζητανε αποφοιτους ΦΠΨ γιατι εχουν και γνωσεις ψυχολογιας-παιδαγωγικης. Μην απελπιζεσαι. Υπαρχουν πολλα δωρεαν και μη σεμιναρια για να εμπλουτισεις τις γνωσεις σου σε αυτους τους τομεις. Ο κλαδος ειναι δυσκολος. Καλη επιτυχια!
Domus, μεγάλη απογοήτευση! Λένε ότι την έχουμε ή έτσι έλεγαν και μας κορόιδευαν όταν ήμουν φοιτήτρια του τμήματος φιλολογίας Αθήνας, αλλά στην πράξη και στην ουσία δεν ισχύει! Δεν το κλείνουν καλύτερα το τμήμα;! Εδώ και αρκετά χρόνια που είμαι στην αγορά εργασίας αμέσως ζητάνε γνώσεις διδακτικής-παιδαγωγικής.Τα σεμινάρια δεν μετράνε τόσο.Θέλουν πιστοποιημένη γνώση (πτυχία, μεταπτυχιακά, ειδικά προγράμματα)...Γι αυτό θέλω να δώσω στο ΦΠΨ, γιατί όπως γράφεις πολλά ιδιωτικά προτιμάνε τους πτυχιούχους του! Σε ευχαριστώ.
Α δε το ήξερα. Κρίμα. Νόμιζα ότι τα τμήματα της φιλολογίας είχαν απαλλαχτεί από αυτό.. Εγώ είχα διαβάσει αυτό "Όσοι έχουν εισαχθεί σε "καθηγητικό τμήμα" (μαθηματικό, φιλολογία, αγγλική, κ.λπ.) από το 2013-2014 και μετά ΔΕΝ θα φέρουν το επαγγελματικό δικαίωμα της διδακτικής/παιδαγωγικής επάρκειας με την κατοχή του πτυχίου τους και μόνο και θα πρέπει να το αποκτήσουν περαιτέρω αν το επιθυμούν με κατάλληλο μεταπτυχιακό, εππαικ ασπαιτε κ.λπ.."Ξέρω ότι για της Πάτρας ισχύει, όσοι μπήκαν ως τότε είχαν επάρκεια. Κρίμα πάντως. Σε ευχαριστώ για τη διαφώτιση.
Καλημερα.Χωρίς να στο λεω με 100% σιγουρια σκεψου το σεμιναριο της ΑΣΠΑΙΤΕ (πρωην ΣΕΛΕΤΕ).αυτο ουσιαστικα προσφερει παιδαγωγικη καταρτιση.Βέβαια είναι στο χέρι του κάθε εργοδοτη να το αναγνωρίσει.στο δημοσιο παντως αναγνωρίζεται.και με σχετικά μικρό κόστος σε σχέση με μεταπτυχιακα..
Αναφέρονται στο κείμενο, Σουφραζέτα. Ειδικά μαθήματα που χρειάζονται όσοι σκοπεύουν να γίνουν εκπαιδευτικοί: διδακτικής και παιδαγωγικής και κάποια ψυχολογίας. Ήταν και ενότητες στις οποίες εξετάζονταν και στον διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Scroll to top icon