ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.1.2018 | 19:48

Νομίζω ότι τώρα ξεκινάνε σιγά-σιγά τα πραγματικά μας προβήματα

Η μητέρα μου έχει πρόβλημα με τα γυναικολογικά της. Έκανε 3 επεμβάσεις το καλοκαίρι, οι 2 ήταν άσχετα με τα γυναικολογικά αλλά ήταν ας πούμε μία επιπλοκή/συνέπεια της πρώτης γυναικολογικής εγχείρισης. Από την επόμενη εβδομάδα, περιμένουμε κάποια αποτελέσματα και είναι πολύ πιθανό να κάνει κι άλλη επέμβαση, θα μας πει ο γιατρός.Ο πατέρας μου από το καλοκαίρι έχει πρόβλημα με το ισχίο και το γόνατο. Δεν πήγαινε τότε στο γιατρό γιατί φοβόταν να μην τον κρατήσουν μέσα και έπαιρνε από μόνος του διάφορα παυσίπονα χωρίς αποτέλεσμα. Κάθε μέρα του φωνάζαμε να πάει αλλά ήταν ανένδοτος. Μέχρι που τα Χριστούγεννα ο πόνος επιδεινώθηκε και αναγκάστηκε να πάει στο γιατρό. Ο πρώτος γιατρός είπε ότι ήταν μυικό, ο δεύτερος του είπε να βγάλει ακτινογραφία, την είδε και λέει ότι ο γοφός πάει να ακουμπήσει στο μηρό αλλά αυτό θα κάνει πολλά χρόνια να γίνει οπότε δεν θα χρειαστεί χειρουργείο, άλλα χάπια και από αυτόν τον γιατρό. Ένας τρίτος γιατρός, παθολόγος, πήγε για άλλο πρόβλημα αλλά του έδειξε και την ακτινογραφία, δεν του είπε κάτι συγκεκριμένο απλά μόνο να παίρνει κάποιο παυσίπονο. Μετά πάει πάλι στον πρώτο γιατρό (αυτός που του είπε ότι είναι μυικό) του δείχνει την ακτινογραφία και του λέει ότι τρίβεται το κόκκαλο και πρέπει να κάνει εγχείρηση, δεν είναι τίποτα σε δύο μέρες θα έχει βγει και κοστίζει 3.000 ευρώ. Τον αποτελείωσε. Ήρθε σπίτι, μας είπε ότι έκλεισε ραντεβού με ψυχίατρο. Τι να κάνει κι αυτός; Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να βοηθήσει, πρέπει να φτιάξει το πόδι του για να συνέλθει ο πατέρας μου. Παρόλα αυτά του έδωσε κάτι χάπια. Σήμερα ο πατέρας μου πήγε με έναν συγγενή μας στο νοσοκομείο, ο οποίος συγγενής έχει έναν γνωστό γιατρό ορθοπεδικό που δουλεύει εκεί. Ο γιατρός λέει ότι πρέπει να γίνει επέμβαση και ότι είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ενώ ο άλλος είχε πει ότι είναι απλή επέμβαση και ότι θα βγει σε δύο μέρες. Από ότι κατάλαβα θα γίνει αντικατάσταση ισχίου με κούπα. Την Πέμπτη, θα πάμε σε έναν στρατιωτικό να δούμε τι θα μας πει κι αυτός και επίσης θα μιλήσουμε και με έναν καθηγητή.Για πείτε, έχετε καμιά παρόμοια εμπειρία;Αν ξέρετε κανέναν καλό γιατρό που να κάνει τέτοιες επεμβάσεις ή γράψτε στα σχόλια το όνομα του ή αλλιώς κάντε μία αναζήτηση και θα σας απαντήσω εκεί μέσω email. Σας ευχαριστώ!
2
 
 
 
 
σχόλια
Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα,μην πτοείσαι.Αρχικά,περαστικά στην μητέρα σου.Ας βγουν οι εξετάσεις της και μετά θα κάνετε ό,τι της συστήσει ο γιατρός της.Είναι ταλαιπωρία,αλλά να περνάει.Αυτό έχει σημασία στο τέλος.Στο θέμα του πατέρα σου,απ'ότι καταλαβαίνω,αρμόδιος γιατρός είναι ο χειρούργος ορθοπαιδικός.Οπότε άλλες ειδικότητες,όπως αυτή του παθολόγου που αναφέρεις,δεν έχουν καμία σχέση.Ο ορθοπαιδικός που εξέτασε τον πατέρα σου,έκρινε απαραίτητο το χειρουργείο-ολική αρθροπλαστική ισχίου λέγεται αυτό που περιγράφεις.Η κίνησή σας να πάρετε επιπλέον γνώμες πριν το νυστέρι,για μένα είναι σωστή.Αν και οι 3 γιατροί,έχουν την ίδια γνώμη,τότε καταλαβαίνεις ότι περιορίζονται οι επιλογές.Η ολική αρθροπλαστική ισχίου,είναι μια συνήθης επέμβαση,χωρίς όμως να στερείται σοβαρότητας-όπως κάθε χειρουργείο άλλωστε.Τα τελευταία χρόνια όμως,έχουν βελτιωθεί τα υλικά των προθέσεων,υπάρχει δυνατότητα εξατομικευμένου σχεδιασμού τους,οπότε και αυξάνεται ο χρόνος ζωής τους,την ώρα που μειώνεται ο κίνδυνος επιπλοκών.Η ρομποτική χειρουργική έχει κάνει άλματα.Μετεγχειρητικά,χρειάζεται μια περίοδος αποκατάστασης και προσαρμογής,φυσιολογικά πράγματα όμως.Σε δημόσιο νοσοκομείο,σίγουρα θα υπάρχει λίστα αναμονής και ενδεχομένως να υπάρχει μόνο η επιλογή του κλασικού χειρουργείου.Ανέφερα μερικά γενικά πράγματα,λίγο για ξεκαθάρισμα.Η άποψή μου είναι πάγια,ρωτάμε και λύνουμε τις απορίες μας στον γιατρό που έχει στα χέρια του το ιστορικό μας.Δεν αναφέρω συγκεκριμένα ονόματα,υπάρχουν πάρα πολλοί χειρούργοι ορθοπαιδικοί και η συγκεκριμένη επέμβαση,πλέον θεωρείται"ρουτίνας".Ρωτήστε,ενημερωθείτε,αποφασίστε.Καλή τύχη... :)
Ο πάτερας μου είχε κάνει την ίδια επέμβαση. Σε ιδιωτικό επίσης και του στοίχισε 2.000 επειδή ήταν γνωστός του ο γιατρός. Είναι μια επέμβαση δύσκολη που θέλει υπομονή γιατί μετά την επέμβαση θέλει ακινησία για αρκετές μέρες και ίσως κάποιες φορές να του πονάει είτε λόγω κρύου είτε κούρασης. Επίσης στο δημόσιο κάνουν την επέμβαση αλλά δεν είμαι σίγουρη για την ποιότητα του υλικού που θα τοποθετηθεί . Όπως και να έχει όπου και να την κάνει όλα θα πάνε καλά. Μην ανησυχείς.
Scroll to top icon