ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
24.1.2018 | 19:12

ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ

έχω το σύνδρομο του "ασπεργερ" , έχω να παλεύω με τους δαίμονες μου τα προβλήματα κι την μοναξιά μου. έχω και την μάνα μου με κατάθλιψη που εχω εγώ, την ευθύνη της γιατί αυτή περιμένει τα παντα απ μένα.εγώ τον εαυτόν μουντέ μπορώ να βάλω "σεταχη" και έχω τώρα κι το altsxaimer της να μου δημιουργεί πρόσθετα άvχη και προβλήματα. δε ξέρω τι να κάνω είμαι σ ε απόγνωση και deexo ούτε από έναν συγγενή "μια συμβουλη" η συμπαράσταση. όλοι γυρνάν πλατες ούτε φίλο ι ούτε γνωστοί, ασχολούνται κάνουν όλοι πίσω. μόνον στην κατάκριση είναι όλοι αυτοί πρώτοι μετά κάνουν τις πάπιες. δε ασχολείται κανεις με άτομο 35 ετών γιατί οι άνθρωποι τρέφουν συμπάθεια στα παιδιά κι αυτά βοηθούν . τους μεγαλύτερους τους αγνοούν . δε ξέρω έτσι το λαμβάνω όλο αυτό. θα επιθυμούσα κι θα εκτιμούσα,αν μου λέγατε κάποια συμβουλή. ειλικρινά από καρδιας ευχάριστω.mperdemeno kouvari
3
 
 
 
 
σχόλια
Αν έχετε τα χρήματα μπορείς να προσλάβεις μια οικιακή βοηθό. Μια γυναίκα να κάνει τις δουλειές, να ασχολείται με την μητέρα σου, να της κάνει αυτή παρέα. Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα τότε κουράγιο. Εντάξει, οι φίλοι και οι συγγενείς δεν θα κάτσουν να κοιτάζουν την μητέρα σου και εσένα όχι από αδιαφορία αλλά επειδή και εκείνοι έχουν τις δικές τους οικογένειες με τα δικά τους προβλήματα να ασχοληθούν. Όπως εσύ ασχολείσαι με την οικογένεια σου έτσι κι αυτοί ασχολούνται με την δική τους. Αυτό κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Τι άλλη συμβουλή θα ήθελες;... Προφανώς ο γιατρός και ο ψυχίατρος θα σου έχουν δώσει συμβουλές για το τι να κάνεις και πως να φέρεσαι στη μητέρα σου..
καταλαβαινω απολυτα το "προβλημα" σου μιας κ το εχω ζησει απο κοντα.σε θεωρω εναν ηρωας της ζωης,γνωριζω τις δυσκολιες που εχετε για κοινωνικοποιηση κ συναναστροφη.βαζω την λεξη "προβλημα" σε εισαγωγικα.τα ατομα με Ασπεργκερ μπορουν να εχουν κ μοναδικες δεξιοτητες κ ειμαι σιγουρος οτι τις εχεις δεν ξερω βεβαια αν τις καλλιεργησες ποτε σου.ευχομαι να το εχεις καταφερει κ επισης ευχομαι να μπορεσουν ΟΛΟΙ διπλα σου να δουνε τι ΜΟΝΑΔΙΚΟ ατομο εισαι!
Δεν εισαι το ασπεργκερ, είσαι ενας ανθρωπος που εχει προτερηματα και αδυναμιες που μέσα σε ένα πληθος χαρακτηριστικών υπάρχει και το ασπεργκερ...Το να εστιαζεις εσύ πρωτα απόλους σε αυτό μονο, αυτοματα σε κανει να αδικεις τον εαυτο σου. Ολους τους ανθρωπους κάτι μας μπλοκαρει να ξερεις...Μπορει να είναι μια επωδυνη παιδική εμπειρία, μπορει να είναι ένα περίπλοκο σύστημα ορμονών, μπορεί να είναι δύσκολοι ανθρωποι στο περιβάλλον μας, μπορει να είναι οτιδηποτε τελοσπαντων...Το θέμα είναι ότι είμαστε ως ανθρωποι πιο δυνατοι απόλα οσα μας δημιουργουν εμποδια και ειμαι απολυτα σιγουρη οτι εχουμε τη δυναμη να το ξεπερασουμε. Αν δεν μπορουμε μονοι, ζηταμε βοηθεια..Κανεις δεν ξερει ομως οτι εισαι δυσκολα αν δεν του ζητησεις βοηθεια...Καλοι ανθρωποι υπαρχουν εκει εξω! Επιπλεον κάθε τι που μας φανταζει ως μειονεκτημα μπορει να έχει ένα πληθος πλεονεκτηματων.. Το θεμα ειναι πως θα το χειριστουμε.. Ειναι πολυ γνωστο, τουλαχιστον στην βιβλιογραφια οτι το ασπεργκερ και το φασμα του αυτισμου εν γενει ειναι ενας διαφορετικος τροπος σκεψης που μπορει να εμπλουτισει τον κοσμο μας με τροπο που οι περισσοτεροι ανθρωποι δεν μπορουν... Σιγουρα το προβλημα που αντιμετωπιζει η μητερα σου σε επιβαρυνει ακομη περισσοτερο αλλα ειναι ενα προβλημα που δεν πρεπει να το επωμιστεις εσυ αλλα να απευθυνθειτε σε καποιον ειδικο. Ενδεχομενως αν επικοινωνησεις με την ομαδα που υπαρχει με ατομα που εχουν ασπεργκερ να μπορεσεις να νιωσεις πιο οικεια και να ανοιχτεις περισσοτερο... Τελος θελω να σου πω..οτι κατανοω πως σου βγαινει το παραπονο και αναφερεις οτι ολοι συμπαθουν και βοηθουν τα παιδια περισσοτερο αλλα νομιζω οτι ειναι μια διαστρεβλωμενη εικονα καθως τον τελευταιο καιρο έχω εικονες στο μυαλο μου απο παιδια να πνιγονται στις θαλασσες, να μενουν στους δρομους και κανεις να μην δινει μια σοβαρη λυση... Αυτα απο μενα!Καλη δυναμη!
Scroll to top icon