ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.2.2018 | 02:20

Εσείς οοοοοοοοοολοι που είσαστε ευαίσθητοι.

Μπορείτε να μου εξηγήσετε τι εννοείται; Απλά και λιτά. Γιατί αυτό πια δεν είναι εξαίρεση αλλά κανόνας. Ξέρετε πολλούς που να δηλώνουν αναισθητοι; Όλοι οι ευαίσθητοι γύρω μου, από το αφεντικό μου τον αδερφό μου μέχρι τη μάνα μου, έχουνε κοινό χαρακτηριστικό ότι είναι μυγιάγγιχτοι και εγωιστές του κερατά.
2
 
 
 
 
σχόλια
Όταν επηρεάζεσαι εύκολα συναισθηματικά από τις προθέσεις του άλλου ως προς εσένα είσαι ευάλωτος. Η ευαισθησία τώρα έχει να κάνει με μια οξυμένη αντίληψη -σε σχέση με τους περισσότερους - για το τι συμβαίνει γύρω μας και δεν αναλώνεται στο εγώ μας. Πολλές φορές, μπορεί να στεναχωριούνται με τα προβλήματα των άλλων, συναισθάνονται τους άλλους και έχουν μια φυσική τάση να θέλουν να κάνουν τους άλλους να νιώθουν καλά. Είναι έντονα συνδεδεμένοι με το συναίσθημά τους κι αν δεν χτίσουν γερές άμυνες, θα είναι εύαλωτοι παράλληλα πράγμα που τους οδηγεί σ' αδράνεια/καταθλίψεις κτλ. Επειδή ο πόνος είναι το πιο ισχυρό και έντονο συναίσθημα στη ζωή, αυτόν τον κατανοούν καλύτερα και τον συμπονούν. Κάποιες φορές η πείνα του άλλου γίνεται δική τους επιτακτική ανάγκη. Παραμερίζουν τον εαυτό τους ( κι αυτό καμιά φορά είναι το λάθος τους ) για να κάνουν τον άλλον καλά. Αλλά σε καμιά μα καμιά περίπτωση δεν είναι τα άτομα που στεναχωριούνται και βγάζουν χολή άμα κάποιος δεν κάνει αυτό που θέλουν.Υ.Γ. Όταν κάποιος πχ. στεναχωρηθεί επειδή τον έβρισε ένα αγαπημένο του άτομο μπορεί να θιχτεί για την πρόθεση του άλλου να τον εκμηδενίσει την ώρα που ξέρει πόση δύναμη έχει. Αυτό είναι θλιβερό και στοιχίζει. Αν όμως οι άλλοι μου κάνουν τα χατίρια και λέω πόσο με πείραξε γιατί είμαι ευαίσθητο άτομο, φέρομαι απλά χειριστικά. Εντέλει, δεν χρειάζεται να ειπωθεί ποιος είναι ευαίσθητος. Φαίνεται εκεί που δεν το περιμένεις.
Ευαισθητος σε μεγαλο βαθμο ειναι ενας ανθρωπος που δεν μπορει να καταλαβει και να δεχτει οτι ο κοσμος και η πραγματικοτητα δεν ειναι οπως θα ηθελε αυτος να ειναι.
Scroll to top icon