ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
5.2.2018 | 16:00

Έρωτας στα χρόνια του ίντερνετ.

Ποιος είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος να διαχειριζόμαστε τις ερωτικές μας σχέσεις σε μια εποχή που οι σύντροφοί μας - αλλά πιθανόν κι εμείς οι ίδιοι - βομβαρδίζονται καθημερινά από φλερτ ή και άμεσα πεσίματα;Την προ ίντερνετ εποχή δύσκολα θα ερχόταν κάποιος άγνωστος να σε πλησιάσει και να σε φλερτάρει face to face, ακόμα πιο δύσκολα(ή και ακατόρθωτα) θα το έκανε αυτό μια άγνωστη γυναίκα σε έναν άγνωστό της άντρα που της γυάλισε. Τώρα πλέον αρκεί ένα προφίλ στα σόσιαλ μίντια κι ένα ωραίο παρουσιαστικό για να αποκτήσεις το δικό σου διαδικτυακό κλαμπ θαυμαστών/θαυμαστριών, κατά συντριπτική πλειοψηφία παντελώς άγνωστών σου βέβαια.Κι εδώ είναι που αναρωτιέμαι πώς είναι το πρέπον να συμπεριφέρεται το έτερον ήμισυ κάποιου/κάποιας που έχει τόσο ..σουξέ; Κλείνει τα δικά του/της σόσιαλ για να μην επηρρεάζεται απ' όσα βλέπει στα σόσιαλ του δικού της/δικής του; Γίνεται Κλουζό και παρακολουθεί σχόλια και λάικς για να σταμπάρει τις/τους .."επικίνδυνες/ους" θαυμάστριες/στές; Γίνεται υποχείριο της ζήλιας και ζει καθημερινά με το φόβο ότι, αργά ή γρήγορα, είναι αναπόφευκτο το κέρατο; Κάνει σχέση μόνο με άτομα που δεν διαθέτουν φέισμπουκ, ίνστα κτλ.;Τώρα θα μου πείτε "έχε εμπιστοσύνη στον άνθρωπό σου, αυτός/αυτή εσένα επέλεξε να είναι μαζί, αν δε δίνει δικαιώματα σκασίλα σου για τις ορδές τυχαίων θαυμαστών" και θα έχετε δίκιο, αλλά θέλοντας και μη θα επηρρεαστείς, οπότε αυτό που ρωτώ είναι πώς μπορείς να το πάρεις όλο αυτό πιο χαλαρά και να αποδεσμευτείς από τα όποια πιθανά αισθήματα ζήλιας ή απειλής από τις/τους υποτιθέμενες/νους ανταγωνίστριές/στές σου.
6
 
 
 
 
σχόλια
Τι χαλαρά; Εξαρτάται πόση προσπάθεια κάνει κάποιος-α για τα likes και τι γυπαετούς μαζεύει. Αν δεν έχει να κάνει με τη δουλειά του άλλου γιατί να έχει άπειρο κόσμο φίλο στα σόσιαλ; Ένας άγνωστος όταν σου κάνει αίτημα, μάλλον για πέσιμο πάει, οπότε όταν το δέχεσαι... ε θες την επιβεβαίωση ή και κάποιο φλερτ. Όταν έχεις δεσμό, γιατί να το έχεις ανάγκη; Τέλος πάντων, λογικά όταν γνωριστήκατε κάπου είδες και την δράση της στο διαδίκτυο. Τα πεσίματα που κάνουν οι πιο πολλοί είναι σπαμ φάση (στέλνω σε 30 κι όποια τσιμπήσει ) αν την ξέρεις δεν υπάρχει λόγος να ζηλεύεις Υ.Γ. Είναι θέμα επιλογής, άμα δεν θες , δεν απατάς. Δεν είναι ο ανταγωνισμός, αλλά το άτομο δίπλα σου που επιλέγει αν θα είναι οκ μαζί σου, κι εσύ αντίστοιχα. Είναι σημαντική η εμπιστοσύνη.
Κι αν τους προσωπικούς του σόσιαλ λογαριασμούς τούς έχει ιδιωτικούς, δηλαδή έχει περιορίσει ποια άτομα έχουν πρόσβαση, αλλά στην επαγγελματική σελίδα της επιχείρησης που δουλεύει, που προφανώς είναι δημόσια για λόγους διαφήμισης, γίνεται της Σάρας και της Μάρας στα σχόλια που περισσότερο αναφέρονται στο πόσο κούκλους εργαζόμενους έχει παρά στο αν είναι καλό το μαγαζί;
Λογικά και στο μαγαζί μπορεί να κοζάρουν και να κόζαραν πριν την εποχή που η μάπα μας κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο. Οπότε μήπως να δουλέψουν σε μπουντρούμι; Κοιτάμε κυρίως τα δικαιώματα και τον χειρισμό του εκάστοτε αγαπημένου μας. Μ' αυτόν έχουμε σχέση και αυτό μας αφορά. Οκ αν δούμε άσχημο "χώσιμο" τρίτου ατόμου, ν' αποδοκιμαστεί και το τρίτο πρόσωπο αν θες αλλά έτσι κι αλλιώς δεν το είχες σ' εκτίμηση. Υ.Γ. Δηλαδή πριν τα φτιάξει με κάποιο άτομο το χι,ψι άτομο που σας καίει δεν είχε σουξέ; Αν το νοιάζουν οι άλλοι γιατί να είναι μαζί σας; Προτείνω να μην είστε ανασφαλείς πάντως σ' αυτό. Είναι κουραστικό για μας τους ίδιους να ζούμε υπό καθεστώς φόβου για το πότε θα βρουν άλλους. Όποιος θέλει να κερατώσει ή να βρει άλλο ταίρι δεν χρειάζεται να του την πέσουν... θα την πέσει το ίδιο( τις περισσότερες φορές έτσι γίνεται, ακούμε/ζούμε το γεγόνος ότι ένας παντρεμένος/δεσμευμένος μας την πέφτει ή την πέφτει δίπλα μας). Άρα να ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποιον έχουμε δίπλα μας αρκεί. Απλά καμιά φορά τ' απλά είναι και τα πιο δύσκολα.
Δεν υπονοώ ούτε κατά διάνοια ότι επειδή κάποιος είναι όμορφος και βρίσκεται σε σχέση πρέπει να τον χώσουμε να δουλεύει σε μπουντρούμια ή οπουδήποτε αποκλεισμένος από τον υπόλοιπο κόσμο μη τυχόν τον δει καμμιά και του την πέσει. Κι εννοείται πως ούτε στοχοποιώ τον οποιονδήποτε τυγχάνει μεγάλης αποδοχής από το άλλο φύλο.Αναφερόμουν στο πώς μπορείς να ελέγξεις την ανασφάλεια/φοβία/ζήλια σου(πες το όπως θες) όταν είσαι από τη μεριά της/του συντρόφου και βλέπεις να εκτυλλίσονται τα πεσίματα μπροστά στην οθόνη σου σε δημόσια σελίδα. Σε σύγκριση λοιπόν με το κοζάρισμα κάπου έξω και με το πέσιμο στο φέις/ίνστα θεωρώ πως το δεύτερο γίνεται πολύ πιο απροκάλυπτα.
Η απάντηση παραμένει ίδια, ξέρεις τον εαυτό σου και τον άλλον οπότε δεν αφήνονται περιθώρια για τρίτους. Το μυστικό είναι στο πόσο έντιμη και ενωμένη ομάδα είμαστε. Δεν έχω ζηλέψει επειδή αυτός που μ' αρέσει αρέσει αλλού, αλλά έχω ζηλέψει όταν έχω δει να ενδίδει ή να την πέφτει αντί να ξενερώσω και να τσακιδοστείλω άμεσα αντί να διαβάζω συγκρίσεις για το ποια είναι καλύτερη. Αν έχει ένα άτομο ανασφάλεια από μόνο του, οφείλει να το λύσει και να μην κάνει το πρόβλημά του, πρόβλημα της σχέσης. Γιατί τόση ανασφάλεια; Να μας υπολογίζει το άτομο που μας έχει επιλέξει μας νοιάζει. Επιμένω. :)Υ.Γ.1 Όταν κάποιος μ' αρέσει, νομίζω ότι αρέσει στους πάντες. Γιατί τον βρίσκω κούκλο, έξυπνο και διασκεδαστικό και νομίζω ότι κι οι άλλοι έχουν ανακαλύψει την γαματοσύνη του. Υ.Γ.2 Αυτά «τι γκαύλα είσαι εσύ μαν' μου» του δρόμου είναι αυτά τα «πόσο κούκλος είσαι» στα μέσα δικτύωσης, δεν είναι σοβαρή ή ενδιαφέρουσα προσέγγιση. Αν πέφτει με τέτοια, λάθος άτομο διάλεξες.
Scroll to top icon