ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
6.2.2018 | 12:23

Διατροφική διαταραχή

Θελω να εξομολογηθω οτι πασχω απο Διαταραχη Επεισοδιακής Υπερφαγίας (Binge eating disorder). Ενώ γενικώς προσεχω την διατροφή μου, γυμναζομαι και εχω ωραιο σώμα, είναι καποιες φορες (συνήθως 1-2 την βδομαδα), κυρίως βραδια, που τρωω εξωφρενικά μεγαλες ποσοτητες χωρις σταματημο. Εχω φαει ολοκληρο πακετο δημητριακα με γαλα, μπισκοτα, σοκολατες κ ο,τι μπορω να βρω στην κουζινα μου. Εννοειται την αλλη μερα τρεχω για γυμναστικη και δεν τρωω πολυ, για να εξισσοροπησω ο,τι εχω φαει.Δεν το εχω πει σε κανεναν, τρωω κρυφα και πεταω τις συσκευασιες.. Ειναι καθαρα συναισθηματικη και ψυχολογικη αυτη η αναγκη μου για φαγητο. Αναρωτιεμαι αν θα καταφερω να το σταματησω ποτε.. Ειναι ψυχοφθορο.
2
 
 
 
 
σχόλια
Εγώ έπασχα από ψυχογενή ανορεξία. Δεν θα σταματήσει από μόνο του, πρέπει να πας ΑΜΕΣΑ σε ψυχίατρο για να βρεις τι το προκαλεί. Δεν είναι ντροπή να πας σε ψυχίατρο και να πάρεις και φάρμακα αν χρειαστεί, δεν σημαίνει οτι είσαι τρελή. Μην το αφήνεις, είναι κρίμα να βασανίζεσαι και να μαυρίζεις την ψυχή σου.
Δεν το εχω πει σε κανεναν, τρωω κρυφα και πεταω τις συσκευασιες.. Πηγή: www.lifo.grΔιαγνωσμένη διαταραχή από εξειδικευμένο γιατρό ή "έριξες" τα συμπτώματα στο google και αυτοδιαγνώστηκες;Επειδή υποπτεύομαι ότι ισχύει το δεύτερο, απευθύνεσαι άμεσα σε ψυχολόγο που εξειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές ώστε να σε βοηθήσει να διαχειρίζεσαι ουσιαστικά αυτά τα επεισόδια υπερφαγίας.Αν πάλι λάθος υποπτεύομαι, σημαίνει ότι ο γιατρός που σε παρακολουθεί δε σε βοηθάει, οπότε ψάχνεις για νέο γιατρό. Πάντα εξειδικευμένο.Το να γράφεις μια ανώνυμη εξομολόγηση σε μια διαδικτυακή στήλη, το μόνο που κάνει είναι να σε βοηθά να κρύβεις το πρόβλημα σου κάτω από το "χαλί".
Scroll to top icon