ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
20.2.2018 | 09:33

ΓΝΩΜΕΣ

Πιστεύετε ότι οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουν κι έχουν απωθημένα ή δεν έχουν ζήσει τη ζωή που θα ήθελαν, μπορεί αυτό να αποβεί μοιραίο για τη σχέση τους με τους ανθρώπους, και ειδικά για τους δικούς τους ανθρώπους; Μπορούν δηλαδή να πληγώσουν πιο εύκολα τους άλλους; Κι όχι μόνο τους συγγενείς τους, αλλά και τους φίλους τους;Είναι μια απορία που μου γεννήθηκε μέσα από συζητήσεις που έκανα με ανθρώπους που πληγώθηκαν από συμπεριφορές συγγενών ή φίλων ή κάποιους που πλήγωσαν συγγενείς.Μια τέτοια ακραία συμπεριφορά βλέπουμε και σε μια πρόσφατη ταινία με τίτλο ''April's daughter'' του Μισέλ Φράνκο.Ο σκηνοθέτης είπε ότι είναι εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία που συνέβη έτσι ακριβώς όπως περιγράφεται στην ταινία.Θα εκτιμούσα τις απόψεις σας.Υ.Γ: Θα ήθελα να ανταλλάξουμε απόψεις με όσους πραγματικά έχουν τέτοια βιώματα ή έχουν ακούσει τέτοιες ιστορίες. Όσους πραγματικά έχουν όρεξη να απαντήσουν. Δηλαδή μη μου γράψετε απαντήσεις του στυλ μην πιστεύεις τις ταινίες, γιατί την ταινία την αναφέρω απλά και μόνο γιατί ξαναλέω είναι αληθινή η ιστορία που πραγματεύεται.
2
 
 
 
 
σχόλια
ίσως για να μετριάσουμε λίγο την υπαιτιότητα των ανθρώπων που πληγώνουν κατ΄ αυτόν τον τρόπο..όταν δεν ζεις την ζωή σου, όταν δημιουργείς απωθημένα, δεν έχεις κ εμπειρίες, δεν γνωρίζεις πως να φερθείς και να αντιμετωπίσεις καταστάσεις και έτσι καμία φορά δημιουργούνται και παρεξηγήσεις! το λάθος είναι ότι μετά ελάχιστοι άνθρωποι εντοπίζουν το πταίσμα στην συμπεριφορά τους και ακόμα λιγότεροι παίρνουν την ευθύνη να ζητήσουν ''συγγνώμη''.
Θα μπορούσα να σου γράψω με τις ώρες για αυτό την αρκετά ευαίσθητη πτυχή όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις. Με παραδείγματα που έχω βιώσει τόσο προσωπικά, όσο και πολλοί δικοί μου άνθρωποι. Ακούω συνεχώς να συμβαίνουν γύρω μου παρόμοια περιστατικά. Για αυτό αποφάσισα να σου σχολιάσω επίσης.Πάντως ισχύει αυτό που λες. Σε μεγάλο βαθμό. Είναι το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ ότι τα απωθημένα, ο εγωισμός και ο φανταστικός κόσμος που πλάθουν ορισμένοι για το τι είναι η σωστή, καλή, αποδεκτή "ζωή" είναι η κύρια πηγή αυτού του προβλήματος. Επίσης παίζει ρόλο και η πρόθεση που έχει καλλιεργήσει ο κάθε άνθρωπος όταν συναναστρέφεται με τον άλλο. Αν από την αρχή δεις τον άλλο ως συνάνθρωπο και τον πονέσεις με τα καλά του και μη, θα είναι σίγουρα πιο αυθεντικήη σχέση που θα αναπτύξεις. Αν όμως τον δεις ανταγωνιστικά και αρχίσουν εκείνες οι διαβολεμένες εσωτερικές συζητήσεις μέσα σου όσον αφορά ποιος είναι καλύτερος, ποιος είναι πιο έξυπνος, ποιος έχει σχέση με την/τον πιο εμφανίσιμη/ο ή πιο επιτυχημένη/ο επαγγελματικά κλπ, συν τα ΚΟΜΠΛΕΞ που μας εμποτίζουν οι γονείς μας (άθελα τους, ίσως από υπερβολική αγάπη ή επειδή έτσι μεγάλωσαν και αυτοί), τότε η ρήξη δεν αργεί να έρθει.Έχω απομακρυνθεί με αδερφική φίλη και 2-3 στενά συγγενικά πρόσωπα που ζήσαμε μαζί δεκαετίες σαν αδέρφια από παρόμοιες καταστάσεις που μου δημιούργησαν πολύ πόνο. Πολύ αχαριστία, για χάρη του συμφέροντος πέταξαν σε μια στιγμή τόσα χρόνια αληθινής αγάπης, σεβασμού, υποστήριξης, βοήθειας (σε ΚΑΘΕ τομέα). Συν το ότι άκουσα χιλιάδες ψέμματα και λυπήθηκα βλέποντας τα άτομα με τα οποία μεγαλώσαμε σαν αδέρφια να γίνονται μικρόψυχα, κομπλεξικά, ζηλιάρηδες και εγωιστές. Δεν λέω ότι εγώ ειμαι τέλεια, προσπαθώ τουλάχιστον όμως να είμαι όσο πιο εντάξει μπορώ ως άνθρωπος με ψυχή και αξιοπρέπεια. Ευτυχώς όμως είχα την τύχη και την ευλογία να έχω δίπλα μου ανθρώπους που ενώ έβλεπαν ότι έκανα κακό στον εαυτό μου επιμένοντας να σώσω σάπιες σχέσεις με βοήθησαν πολύ να καταφέρω να βρω τις ισορροπίες μου και να μάθω να πορεύομαι στη ζωή μου χωρίς κακές επιρροές. Αισθάνομαι ότι είναι ίσως από τα σημαντικότερα πράγματα που έχω κατορθώσει προσωπικά, έπειτα από πολύ πόνο και με περίσσια επιμονή-υπομονή, και προσπαθώ καθημερινά να εμπνέω και τους δικούς μου ανθρώπους ή όσους γνωρίζω ως νέους φίλους να το προσπαθήσουν. Μη φοβάστε τη ζωή. Είναι μια ωραία πρόκληση. Άλλωστε, ποιος είπε ότι εμείς οι ευαίσθητοι του κόσμου αυτού δεν έχουμε γεννηθεί για τις προκλήσεις; Προστατεύστε την ψυχή σας από κακές επιρροές, αξιοπρεπώς, δίχως πολλά λόγια και με διακριτικότητα. Και να ξέρετε πως όσοι σας αγαπούν αληθινά θα είναι πρώτοι δίπλα σας με χαμογελο ΚΑΙ στις χαρές της ζωής. Όχι μόνο στις λύπες. Κάπου σε αυτή την ήσυχη γωνιά της ζωής θεωρώ ότι βρίσκεται η γαλήνη και η αγαλλίαση της ψυχής μας.
Scroll to top icon