ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.2.2018 | 15:27

Τι κάνετε

Όταν στενοχωριεστε πάρα πολύ, προκειμένου να πάρετε τα πάνω σας και να γίνετε λίγο πιο καλά;
13
 
 
 
 
σχόλια
Έντονο περπάτημα σε αστικά πάρκα, παραλίες, λόφους. Εάν βρέχει κι'όλας, ακόμα καλύτερα. Αγροτικές εργασίες στο εξοχικό. Γενικά, μέτριας έντασης, πολύωρη άθληση-άσκηση και επαφή με τη φύση. Και το βραδάκι μουσική.
Πηγαίνω βόλτα με το αυτοκίνητο,η οδήγηση εκτός πόλης με μουσική με χαλαρώνει απίστευτα-χαλάλι η βενζίνη.Αν είμαι στο σπίτι,βάζω τα παπούτσια χορού και κάνω εξάσκηση στις χορογραφίες μου.Αν είμαι πολύ χάλια,βάζω αγαπημένα τραγούδια και χορεύω.Χθες ας πούμε,γύρισα με κουρελιασμένα νεύρα από τη δουλειά,έβαλα το "Shiny Happy People"των REM και το χόρεψα 2 φορές συνεχόμενα...σας το αφιέρωσα κιόλας,γιατί ήθελα να μοιραστώ τις"ευεργετικές"του ιδιότητες...μετά,αφού ηρέμησα πολύ,πήρα τα τηλέφωνά μου να μιλήσω και με κάποιον αγαπημένο άνθρωπο-δεν θέλω να μιλάω όταν είμαι πιεσμένη και στεναχωρημένη,μόνο αφού έχω αποφορτιστεί μόνη μου πρώτα και έχω"ξεσπάσει".Και μετά κάνω ένα ζεστό μπάνιο,βάζω ζεστά,καθαρά,μοσχομυριστά ρούχα(είμαι περίεργη με τη μυρωδιά του μαλακτικού,το ψάχνω πολύ)και βάζω ένα ποτηράκι λικέρ από κράνα.Κάπως έτσι,αντιμετωπίζω τις τυπικές"κωλομέρες",για κάτι πιο σοβαρό,δεν έχω ρουτίνα,αυτοσχεδιάζω... :)
Όταν είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένη (όπως αναφέρεις κι εσύ), δε μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, το σκέφτομαι, το ξανασκέφτομαι, συζητάω το πρόβλημα που έχω με κάποιον δικό μου, κλαίω (πολύ) και κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα το ξεπερνάω. Δεν είμαι της άποψης να περνάς στο ντούκου κάτι, γιατί κάποια στιγμή θα επανέλθει. Τώρα αν είναι κάτι μηδαμινό, οι προηγούμενοι έγραψαν κάποιες ιδέες, άλλοι εκτονώνονται με ψώνια, βόλτες, δουλειά. Κάνε κάτι που σ' ευχαριστεί.Περαστικά.
Μερικές ιδέες: - Μιλάω στο τηλέφωνο με την ξαδέρφη μου ή μια φίλη μου που καταλήγουμε ν' αναλύουμε τα πάντα, από εκεί που μπορεί να κάνουμε κοινωνική ανάλυση καταλήγουμε να μιλάμε για φαγητό, μαλλιά και άλλα πολλά πάντα με χιούμορ και γέλωτες. -Βάζω μουσική και χορεύω( χάλια αλλά το καταφχαριστιέμαι). -Ζωγραφίζω. Είναι πολύ χαλαρωτικό. -Μπάνιο, κάνω πάνω από μισή ώρα. Πάλια που γέμιζα την μπανιέρα( περασμένα μεγαλεία) μπορεί να καθόμουν πάνω από μία ώρα και μικρή( ήμουν υπεύθυνη για τη μόλυνση των υδάτων) έριχνα μισό μπουκάλι αφρόλουτρο. -Βόλτα με καλή παρέα.-Τρώω κάτι νόστιμο. -Βλέπω κάποια σειρά ή καμιά ταινία που μ' αρέσει.
Ξέχασα: -Μοναχικούς περίπατους με μουσική. Οκ, χαζεύω κι εξομολογήσεις παράλληλα.-Παίζω πασιέντζα, σουντόκου, ένα παιχνίδι με τουβλάκια. -Γράφω εδώ μέσα τον πόνο μου.-Γράφω κάτι δικά μου σ' ελευθέρη μορφή κειμένου. -Ακούω κλασική μουσική καμιά φορά, δε νιώθω καλά μεν, αλλά αποκτάει μια ομορφιά όλο αυτό που νιώθω. Τ' αρνητικά συναισθήματα δεν πρέπει ούτε να τ' αρνούμαστε αλλά ούτε να τ' αντιμετωπίζουμε με παθητικότητα. Αναγνωρίζουμε τι νιώθουμε και γιατί και προσπαθούμε να το εκτονώσουμε με όσο πιο δημιουργικά γίνεται. Δεν είναι υγιές να εμμένουμε στη λύπη μας γιατί κάποια στιγμή θα καταρρεύσουμε. Πάντως μετράει και ο λόγος που έχεις στεναχωρηθεί για το πως θα το αντιμετωπίσεις.
Scroll to top icon