ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Στο σημερινό «Α μπα»: αδυναμία χαρακτήρα

Στο σημερινό «Α μπα»: αδυναμία χαρακτήρα Facebook Twitter
72

__________________

1.


Αγαπημένοι μου, θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι 24 και γενικά δεν φοράω ποτέ τακούνια, επειδή δεν με βολεύουν και ούτε ξέρω να τα περπατήσω. Είμαι 1,72 και έτσι η επιλογή δεν μου έχει δημιουργήσει ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα. Συνήθως στους γάμους κλπ επιλέγω ένα μακρύ φόρεμα ή μια μακριά φούστα για να μη φαίνεται το παπούτσι και να φαίνεται πιο ομοιόμορφο το σύνολο. Όμως τώρα έχω ένα γάμο σε λίγες μέρες και έπεσε στην αντίληψη μου ένα ωραίο μαύρο, κολλητό φόρεμα που σταματάει λίγο κάτω από το γόνατο. Πιστεύετε ότι μπορώ να βρω ένα φλατ παπούτσι που να ταιριαζει και να μη φαίνεται άσχημο ή να επιστρέφω στα μακριά φορέματα;
ΥΓ: να τονίσω πως εννοείται ότι για μια μέρα θα έβαζα τακούνια για να ταιριάζω σε μια τέτοια περίσταση, αλλά το επιχείρησα μια φορά στο παρελθόν και δεν τα περπαταγα, με περπαταγαν! Δυσκολεύομαι πολύ να ισορροπήσω και είναι γελοίο το θέαμα. Είμαι ατσουμπαλη γενικά, είμαι και αθλήτρια από μικρή...έχει συνηθίσει το πόδι μου τα αθλητικά.
-???


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μεταξύ των φλατ και των δωδεκάποντων υπάρχουν και ενδιάμεσες επιλογές και πάχη τακουνιών που περπατιούνται εύκολα, αλλά εννοείται και ότι θα υπάρχει κάποιο φλατ που θα ταιριάζει με το φόρεμα που διάλεξες. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να φοράς μακριά φορέματα που κρύβουν το γεγονός ότι δεν φοράς τακούνια.

__________________

2.


Αγαπητή Α, μπα
Πριν από 7-8 χρόνια συνέβη ένα περιστατικό που δεν μπορώ να ξεπεράσω. Δύο φίλες μου, η μία από αυτές εντυπωσιακά όμορφη γυναίκα, κι εγώ, είχαμε πάει σε μια θεατρική παράσταση μιας ομάδας νέων ηθοποιών (τώρα πια κάποιοι από αυτούς έχουν αναγνωρισιμότητα). Το θεατράκι ήταν μικρό και εκείνη τη μέρα σχεδόν άδειο. Καθισαμε αρκετά μπροστά, 2η σειρά με την 1η εντελώς άδεια, και η παράσταση ξεκίνησε. Καθώς εκτυλισσόταν η πλοκή, παρατήρησα ότι ένας συγκεκριμένος ηθοποιός είχε στρεψει το βλέμμα του στην όμορφη φίλη μας και κάθε φορά που είχε ατάκα για το κοινό, την έστελνε σε αυτήν. Ως εδώ κανένα πρόβλημα. Σε κάποια στιγμή λοιπόν, το σενάριο απαιτούσε να αλληλεπιδράσει με το κοινό και αυτός στράφηκε ξεκάθαρα προς εμένα και τη φίλη μου και αφού με έδειξε (σχεδόν με ακουμπησε), είπε μια ατάκα του τύπου: "πω, πω, να μια γυναίκα άσχημη, μπλιαχ", συνοδεύοντάς το με μια γκριμάτσα απέχθειας, και ολοκληρώνοντας την ατάκα: "ενώ η διπλανή της... Θέλω το τηλέφωνό σου όταν τελειώσει η παράσταση!". Γέλασε όλη η αίθουσα, η πλοκή συνεχίστηκε, κάποια στιγμή το μαρτύριο πια για μένα τελείωσε και στο φευγα ο τύπος βγήκε από τα καμαρίνια και ρώτησε τη φίλη αν της άρεσε η παράσταση, ψευτομιλησαν και αποχωρήσαμε.
Οι φίλες μου δεν έκαναν κανένα απολύτως σχόλιο για το συμβάν, μάλιστα χαρωπες πήγαμε και για ποτό, σαν να μην συνέβη τίποτα, ίσως για να μη με φέρουν σε δύσκολη θέση. Εγώ όμως ένιωσα προσβεβλημενη, ταπεινωμενη, πραγματικά δεν με έχει φέρει ποτέ φανερά κανένας σε τόσο άσχημη θέση ώστε να ντρέπομαι για την εμφάνισή μου. Κάθε φορά που σκέφτομαι το συμβάν μουδιαζω από ντροπή και αναρωτιέμαι γιατί εκείνη τη στιγμή δεν μάζεψα την αξιοπρέπεια και τα πράγματά μου για να φύγω. Πώς μπόρεσε ένας ξένος άνθρωπος να με προσβάλλει έτσι; πώς μπόρεσα να επιτρέψω σε έναν τυχαίο μαλακα να με προσβάλλει έτσι ; και τέλος γιατί οι φίλες μου δεν μου είπαν έστω μια κουβέντα και το προσπερασαν έτσι; δεν θυμωνω με αυτές τόσο, όσο με εμένα που δεν αντεδρασα. Δεν ξέρω τι φταίει. Εκτοτε, οπότε βρίσκομαι δίπλα σε άτομα που θεωρώ ότι είναι ομορφότερα από εμένα, ασχέτως φύλου, νιώθω τα λόγια και τη γκριμάτσα του να με σκεπαζουν. Για την ιστορία, πάντα είχα φλερτ, σχέσεις, κομπλιμεντα, δεν μου έλειψαν ποτέ, δεν είχα την αίσθηση ότι είμαι ο θηλυκός κουασιμοδος, αλλά ακόμα και να ήμουν, αξιζα τέτοια ξεφτίλα, στα πλαίσια της περίφημης σάτιρας;
Σε φιλώ.
- Θηλυκός Κουασιμοδος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Δεν το επέτρεψες, έγινε χωρίς την συγκατάθεση σου. Έτσι λειτουργεί το θράσος. Αν είχες φύγει δεν θα το είχες γλιτώσει, και πάλι θα το είχες ζήσει. Και δεν ξέρουμε τι θα έκανε αν έφευγες. Λες να συνειδητοποιούσε πόσο γελοίος είναι εκείνο το δευτερόλεπτο, και να σου ζητούσε ειλικρινά συγνώμη; Ή θα έλεγε κάτι χειρότερο; Ποια είναι η ενδεδειγμένη αντίδραση σε κάτι τέτοιο; Χρειάζεσαι την ετοιμότητα της Τσέλσι Χάντλερ για να πάρεις τέτοιο ρόλο μέσα σε ένα θέατρο ως θεατής.


Τώρα όμως σκέψου γιατί έκανες το «τέχνασμα» για καμάκι αυτού του ανθρώπου σημαδούρα για το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Ο στόχος του ήταν να τραβήξει την προσοχή της φίλης σου. Άντρες συγκεκριμένης ιδιοσυγκρασίας πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι κοπάδια και αν απομονώσουν μια υποβιβάζοντας τις διπλανές της, θα την χτυπήσουν πιο εύκολα, σαν γαζέλα που έμεινε πίσω στο τρέξιμο. Είναι ένα από τα πιο παλιά «τρικ», ας πούμε, δεν είναι κατάλληλη η λέξη, αλλά τι άλλο να πω. Είναι παλιό, πολύ παλιό, αλλά επιβιώνει μέχρι σήμερα, επειδή όπως φαίνεται υπάρχουν ακόμα γυναίκες που δεν το ξέρουν ως μέθοδο για καμάκι, αλλά πιστεύουν ότι όντως είναι άσχημες.


Θα έλεγα ότι είναι καλή ιδέα να θυμώσεις και με τις φίλες σου. Γιατί όχι; Τους φάνηκε αστείο; Τους φάνηκε αμελητέο; Αγνοούν αυτό το παμπάλαιο κόλπο; Μήπως η φίλη σου κολακεύτηκε κι από πάνω; Γιατί δεν τους κάνεις μια κουβέντα; Αν το θυμούνται βέβαια, ενώ εσύ σιγοβράζεις εδώ και οχτώ χρόνια.

__________________
3.

Ναι, το ξέρω ότι θα με πεις άξεστη αλλά τον τελευταίο καιρό, όταν τρώω μόνη μου στο σπίτι, τα τρώω σχεδόν όλα με κουτάλι. Ρύζι, αρακάς, κριθαράκι, κους κους, βασικά ό,τι είναι κάπως μικρό (όχι π.χ. ψάρι), πιάνεται πολύ πιο εύκολα με το κουτάλι. Γιατί όμως το savoir vivre απαιτεί πηρούνι σε τροφές που τρώγονται ευκολότερα με κουτάλι (ενίοτε σε συνδυασμό με το κουτάλι που το χρησιμοποιείς για να κάνει αντίσταση); Τρώγανε σε παλιότερους αιώνες με το κουτάλι οι φτωχοί και για να διαχωριστούν οι πλούσιοι άρχισαν το πηρούνι έτσι για να τους δείξουν; Και τέλος πάντων, γιατί εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε πηρούνι; Σε προτρέπω την επόμενη φορά που θα φας αρακά (με πατατούλες, καρότι, κι ό,τι άλλο συνοδευτικό) να δοκιμάσεις με κουτάλι, θα δεις τεράστια διαφορά και θα με θυμηθείς.
Νεοάξεστη;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Πολύ καλά υποψιάστηκες, έγινε μόδα από την αριστοκρατία και έφτασε στον λαό με την μαζική παραγωγή του 19ου αιώνα. Για το ιστορικό και πολύ ενδιαφέρον κομμάτι παραπέμπω εδώ.

Όμως μην το βγάλουμε και άχρηστο βρε Νεοάξεστη. Εντάξει ο αρακάς και ο πουρές, αλλά πώς θα φας ψητό κρέας χωρίς μαχαιροπήρουνο;

__________________
4.

Dear A,mpa?,
Το καλοκαίρι φοράω καπέλο για τον ήλιο και το χειμώνα για το κρύο αλλά και τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου που στέλνει και τότε. Έχω μακρυά, κάπως φουντωτά μαλλιά και με τα καπέλα τα μαλλιά μου πάνω-πάνω παίρνουν το σχήμα των καπέλων. Φαντάζομαι όπως και όσοι οδηγούν μηχανές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα λόγω κράνους. Υπάρχει κάποια λύση σε αυτό πέρα από το συνεχές και ανελέητο λούσιμο; Ένας αφρός θα βοήθαγε ή θα τα έκανε και πιο λαδωμένα (γιατί τα καπέλα φέρνουν και λίγο λάδωμα, ξέχασα να πω, όσο συχνά και να τα πλένεις, είναι που ιδρώνει το κεφάλι και βαμβακερό καπέλο να ΄χεις);


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Μάλλον η λιγότερη επεξεργασία και τα λιγότερα προϊόντα είναι καλύτερα σε αυτή την περίπτωση. Ίσως είναι καλύτερο να πιάνεις τα μαλλιά σου κότσο ώστε να δίνεις εσύ το σχήμα που θέλεις, και όχι αυτό που δίνει το καπέλο. Το καλοκαίρι βοηθάει αν τυλίγεις πρώτα με μαντήλι το κεφάλι σου και βάζεις το καπέλο από πάνω. Αυτό όμως που βοηθάει ακόμη περισσότερο είναι να ξέρεις ότι μόνο εσύ βλέπεις το πρόβλημα. Είμαι σίγουρη ότι αν τα τινάζεις μια φορά όταν βγάζεις το καπέλο θα είναι μια χαρά.


__________________
5.

Ειμαι ομοφυλοφιλη και στο πανεπιστημιο φλερταραμε με μια κοπελα εξι χρονια μεγαλυτερη μου με τα ματια και μισολογα. Ωσπου μια μερα παιρνω την αποφαση να της την πεσω και τηλεφωνο δεν με πηρε ποτε.. Γιατι φλερταρε αφου τελικα δεν ηθελε;


AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Τι δεν ήθελε; Να τα φτιάξει μαζί σου; Γιατί φλέρταρε ενώ δεν σκόπευε να τα φτιάξει μαζί σου; Γιατί φλέρταρε ενώ δεν ήθελε καν να βγει μαζί σου για να δοκιμάσει; Αν θεωρήσουμε ότι όντως φλέρταρε, διότι μπορεί εσύ να φλέρταρες και αυτή όχι (τα μάτια και τα μισόλογα είναι αρκετά φλου), τότε, η απάντηση είναι ότι το φλερτ δεν είναι δέσμευση. Μερικές φορές το φλερτ είναι μόνο για το φλερτ, χωρίς άλλο στόχο. Μπορεί να ήθελε να επιβεβαιωθεί, μπορεί να έχει άλλη, μπορεί να μην έχει άλλη και να μην είναι λεσβία, μπορεί να είναι λεσβία και να μην το ξέρει, μπορεί να διασκέδαζε και να περνούσε την ώρα της με ματιές και μισόλογα.


Μόνο και μόνο επειδή θέλεις κάτι πάρα πολύ, δεν συνωμοτεί το σύμπαν για να το αποκτήσεις.

__________________
6.


Παρατηρώ πολλές όταν γίνονται μάνες να μιλάνε στον πληθυντικό αντί ενικό για το παιδι τους. Φαγαμε, κοιμηθηκαμε κλπ. Άκρως εκνευριστικο. Εχεις καμια ιδέα γιατί το κανουν;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Ως κάποιο σημείο, όταν είναι πολύ μικρά τα μωρά, όντως χρειάζεται ο πληθυντικός γιατί είναι κάπως παραπλανητικό να πεις «έφαγε». Αν δεν ήσουν εκεί να συμμετέχεις πάρα πολύ ενεργά, αν δεν έκανες την μισή δουλειά (από το να παρέχεις την τροφή μέχρι να το βοηθάς να καταπιεί), δεν θα έτρωγε. Πράγματι είναι κάτι που έγινε από κοινού. Ακόμα και ο ύπνος. Τα μωρά μαθαίνουν να ηρεμούν και να κοιμούνται με την βοήθεια των γονιών τους. Χρειάζεται πολύ κούνημα, υπομονή, και διάφορα κόλπα για να ησυχάσουν αρκετά ώστε να κοιμηθούν.


Αυτό για τα βρέφη. Αν το παιδί πάει δημοτικό, είναι άλλο το θέμα.

_________________
7.


Αγαπητή μου Αμπα, σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά!
Να σου πω κι εγώ το «πρόβλημα» μου. Έχω μια πολύ καλή φίλη η οποία έχει παχύνει αρκετά τον τελευταίο καιρό. Όταν γέννησε πριν από 4 χρόνια είχε βάλει 5 κιλά τα όποια από μόνη της έλεγε ότι πρέπει να χάσει. Βέβαια δεν έκανε καμία προσπάθεια και με την πάροδο των χρόνων τα 5 έγιναν 10+.
Αραιά και που αναφέρει ότι θέλει να αδυνατίσει. Εγώ πάντα είμαι υποστηρικτική, ποτέ δε της λέω ότι έχει μεγάλη διαφορά από πριν (ήταν κανονική στα κιλά) και της προτείνω να ξεκινήσει με έναν καλό διαιτολόγο και με μια ελαφριά δραστηριότητα όπως το περπάτημα. Όμως ποτέ δεν το κάνει και από μόνη της λέει δικαιολογίες όπως «καλοκαίριασε, κάνει ζέστη, δεν μπορώ να ζοριστώ τώρα», «χειμώνιασε, η κακοκαιρία με ρίχνει ψυχολογικά», «μετά από το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει ο Παιδικός», «μετά από τις γιορτές», «μετά από τον Ιούνιο που θα κλείσει ο Παιδικός» κ.λπ. Τονίζω ότι τα λέει αυτά από μόνη της γιατί εγώ ποτέ δεν της έχω θίξει το θέμα, ούτε έχω σχολιάσει την εμφάνιση της, ούτε τη ρωτάω αν πήγε σε διαιτολόγο ή πότε θα πάει.
Την μόνη φορά που την είδα να αγανακτεί πραγματικά με τα κιλά της ήταν κάποια στιγμή που βιαζόμασταν και περπατούσαμε γρήγορα. Είχε λαχανιάσει και μου είπε «Πρέπει οπωσδήποτε να αδυνατίσω, σαν μπόγος έχω καταντήσει, ούτε να περπατήσω γρήγορα δεν μπορώ!».
Τελευταία είχαμε να βρεθούμε από κοντά 2 μήνες επειδή έλειπα και όταν ξαναβρεθήκαμε ήταν σαν να είδα όλη τη διαφορά με το πριν μαζεμένη. Ίσως πάχυνε λίγο ακόμα, ίσως επειδή είχα να τη δω καιρό μου έκανε τόση εντύπωση.
Τι πρέπει να κάνω ως φίλη που τη νοιάζομαι; Να της πω κάτι με ωραίο τρόπο για να την ταρακουνήσω; Προφανώς και καταλαβαίνει ότι έχει παχύνει, προφανώς και δε θέλει να ζοριστεί για να αδυνατήσει αλλά όσο περνάει ο καιρός τα κιλά συσσωρεύονται και πέρα από την εμφάνιση μπορεί να έχει και θέματα υγείας. Ήδη άρχισε να της πονάει η μέση.
Για να μην παρεξηγηθώ, δε με νοιάζει η εμφάνιση της φίλης μου, εγώ την αγαπάω όπως και αν είναι. Αν η ίδια δε προβληματιζόταν ούτε που θα το ανέφερα.
Τι να κάνω; Να της μιλήσω ή να την αφήσω να αποφασίσει μόνη της τι θέλει να κάνει με το σώμα της;
-8


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α, ΜΠΑ

Όταν κάποιος δεν μπορεί να αδυνατίσει, δεν είναι επειδή δεν θέλει να ζοριστεί. Η απόρριψη και η άγνοια όσων δεν είχαν ποτέ προβλήματα βάρους είναι ένας από τους παράγοντες που αδρανοποιούν τους ανθρώπους που παλεύουν με αυτό το πρόβλημα. Δεν είναι τεμπέληδες, δεν είναι οκνηροί, δεν είναι ζήτημα απόφασης. Είναι πολύ πιο πολύπλοκο από αυτό. Το φαγητό είναι σύνθετη υπόθεση.


Μην χρησιμοποιείς το επιχείρημα της υγείας για να δείξεις πόσο νοιάζεσαι. Μπορεί να υπάρχει θέμα, αλλά αν είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου, σε κάποιο επίπεδο την περιφρονείς για την αδυναμία της να χάσει κιλά και η «υγεία της» είναι πρόφαση για να της δείξεις πόσο ανεύθυνη είναι. Δεν ξέρεις την κατάσταση της υγείας της, όπως δεν την ξέρεις για οποιονδήποτε δεν φαίνεται να έχει παραπάνω κιλά. Αυτή η περιφρόνηση να είσαι σίγουρη ότι φαίνεται.


Λες ότι αν δεν προβληματιζόταν δεν θα το ανέφερες καν. Μόνο που λες επίσης ότι μια φορά την είδες να αγανακτεί πραγματικά για τα κιλά της. Αν δεν μπορείς να αποβάλεις την αίσθηση ανωτερότητας που έχεις («εγώ δεν θα ήμουν στη θέση της γιατί εγώ θα έκανα αμέσως αποτελεσματική δίαιτα»), δεν θα μπορέσεις να βοηθήσεις.


Κατά τα άλλα, ισχύει ό,τι ισχύει πάντα. Αν δεν σου έχουν ζητήσει βοήθεια, δεν την προτείνεις με το ζόρι. Αν θέλεις να συζητήσεις και να μάθεις πώς αισθάνεται για τα κιλά της, μπορείς να το κάνεις. Όχι για να προτείνεις λύσεις – το ξέρουμε ότι για να χάσει κανείς κιλά πρέπει να κάνει δίαιτα. Για να ακούσεις, και να καταλάβεις πώς σχετίζονται τα κιλά της με τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό της.


72

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
#7 Δε θα συμφωνήσω απόλυτα με την απάντηση της Αμπα. Σε πολλά σημεία έχει δίκιο αλλά υπάρχει διαφορά στο πότε λέμε κάτι στον άλλον από πραγματικό ενδιαφέρον και πότε για να τον επικρίνουμε. Οι φίλοι είναι στη ζωή μας για να μας λένε την αλήθεια και πολλές φορές χρειάζεται κάποιος να μας ταρακουνήσει. Όταν αυτός ο κάποιος ξέρουμε ότι νοιάζεται και μας αγαπάει νομίζω ότι μόνο καλό μπορεί να μας κάνει.Εγώ έχω βρεθεί στην άλλη πλευρά, της λιποβαρούς. Ένα καλοκαίρι είχα αδυνατήσει πολύ χωρίς να το επιδιώξω. Λόγω ζέστης μου είχε κοπεί η όρεξη και έκανα και περισσότερη γυμναστική. Είχα καταλάβει ότι είχα μαζέψει αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο. Μέχρι που μια φίλη μου είπε ότι έχω αδυνατήσει πολύ και ότι έχει αρχίσει να ανησυχεί. Τότε φόρεσα ένα χειμωνιάτικο παντελόνι για να το εξακριβώσω και κατάλαβα τη μεγάλη διαφορά. Βέβαια με το που έπιασαν τα κρύα σιγά σιγά επανήλθα στο φυσιολογικό μου βάρος αλλά πάντα θα ευγνωμονώ τη φίλη μου που μου το είπε.Όταν το συζήτησα με άλλους φίλους μου μου είπαν ότι όλοι είχαν δει πόσο είχα αδυνατήσει αλλά δίσταζαν να μου το πουν. Νομίζω ότι σε όλα παίζει ρόλο ποιός σου λέει κάτι και πως στο λέει.
#6 Οι δικές μου φίλες πάντως όταν έκαναν παιδιά έλεγαν το τάισα ή το κοίμησα,δεν άκουσα καμιά να λέει φάγαμε ,κοιμηθήκαμε ή κάναμε κακά ξέρω γω.
#1 Σχεδόν 1,85 εγώ και επίσης δε φοράω τακούνια εύκολα και γιατί πάω σαν μαούνα σε τρικυμία και γιατί μοιάζω με τον Γκάνταλφ μετά και οι άντρες μπροστά μου με χόμπιτ οπότε καταλαβαίνεις... Παρόλαυτα έχω κάνα δυο τακούνια για τέτοιες περιστάσεις καθώς φλατ παπούτσι που να δείχνει όμορφο με επίσημο ντύσιμο δεν έχω βρει,βέβαια φοράω και 42 νούμερο οπότε οι επιλογές είναι ότι 41 βγαίνει σε μεγάλη φόρμα. Έχω βρει όμως γόβα με μικρό τακούνι,κάτω από πέντε εκατοστά που δείχνει σχετικά καλά και για ένα γάμο παλεύεται. Επίσης υπάρχουν και παπούτσια με πιο χοντρό τακούνι που και αντέχονται και περπατιουνται, έχω μπότα με χοντρό τακούνι γύρω στα εφτά εκατοστα που τη φοράω άνετα σε βραδινή εξοδο και περπατάω πολύ καλύτερα από ότι με γοβάκι με λεπτό τακούνι.
#6 Δεν είναι μόνο ζήτημα κοινής προσπάθειας. Είναι και ζήτημα προσέγγισης στη γονεϊκοτητα σε κάποιες περιπτώσεις. Το «το κοίμισα» υπονοεί πιθανόν ότι το εβαλα για υπνο επειδή αποφάσισα εγώ ότι είναι ώρα για υπνο. «Κοιμήθηκε» υπονοεί ότι ενδεχομενως το πήρε ο υπνος μόνο του σε κάποιον καναπέ, καρότσι κλπ. Ε, «κοιμηθήκαμε» δεν είναι ιδανικό αλλά δεν ενέχει ούτε το καπέλωμα του πρώτου ούτε την ασάφεια του δεύτερου. Είδα ότι νυστάζει, το ετοίμασα, ξαπλωσαμε μαζί και το πήρε ο υπνος (κι εμένα για κανένα μισάωρο πιθανόν). Αντί να πεις οοοολα αυτά, «κοιμηθήκαμε». Δεν επικροτώ τη χρήση πρωτου πληθυντικού σε όλες τις περιπτώσεις, ούτε εμένα μου αρέσει, αλλά το χρησιμοποίησα σε φάσεις που ήθελα να τονίσω ότι ήταν μια δική του πρωτοβουλία και την πραγματοποιήσαμε μαζί. Πολλές φορες είναι και αλήθεια, υπό την έννοια ότι, αν περιγράφω την ημέρα μας και πω «ξυπνήσαμε, φάγαμε πρωινό, πήγαμε βόλτα, κάναμε κακά, κοιμηθήκαμε» το πιο πιθανό είναι ότι όλα έγιναν όντως από κοινού (κι εγώ τσίμπησα, κι εμένα με πήρε ο υπνος...η τουαλέτα είτε χάριν οικονομίας είτε επειδή όντως πήγαμε όλοι μαζί ως είθισται με τα μωρά!)
Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι:η τουαλέτα που νοείται για τους γονείς είναι να πηγαίνεις για το χοντρό σου και να μπουκάρει το νήπιο τέκνο σου ενώ είσαι mid-course με το επίμαχο μισό μέσα και μισό έξω και να σε τραβάει από το χέρι "μαμάαααααααα έλα να παίκσουμεεεεεεεε". Ενίοτε ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ του έρχονται κι εκείνου και παίρνει νόημα η κοινή τουαλέτα. :)
#5 Μου είχε πει η παιδίατρος ότι τους πρώτους δέκα μήνες της ζωής του το μωρό νομίζει ότι είναι ακόμα στη μήτρα. Γιαυτό στην αρχή δεν είναι ένας αυτόνομος άνθρωπος αλλά αποτελεί μία δυάδα με τη μητέρα και η μητέρα αντίστοιχα νιώθει ένα με το μωρό. Οπότε νομίζω ότι αυτό εξηγεί κάπως γιατί τους πρώτους μήνες ο πληθυντικός βγαίνει πιο φυσικός. Και εγώ πάντα τον κορόιδευα, αλλά συνειδητοποιησα ότι τους πρώτους μήνες μου έβγαινε πολύ και ήμουν σίγουρη ότι θα γελάει ο κόσμος. Τώρα όμως που είναι ενός έτους ο μικρός, δε μου βγαίνει πια καθόλου, πλέον γίνεται ξεκάθαρο ότι είναι ένας άλλος άνθρωπος.
#3 Δεν το χα σκεφτεί ποτέ με βάση αυτόν τον διαχωρισμό...Εγώ από την άλλη, είμαι το ακριβώς ανάποδο. Με κουτάλι μόνο τα τελείως νερουλά, όπως η σούπα. Το πιρούνι το βρίσκω πιο λειτουργικό, δε "μπουκώνει"... Ακόμα κ τις πάστες τις τρώω με πιρουνάκι... :Ρ
Με επιασε μια στεναχώρια διαβάζοντας τη γνώμη που δημιουργείται με την χρήση πλυθηντικου απο τους γονεις. Οκ σίγουρα δεν μπορω να μιλήσω εκ μέρους όλων των γονιών, αλλά αφού προσπάθησα να καταλάβω γιατί το κάνω όταν το κάνω, είπα να σας πώ γιατί πιθανότατα εκφράζω κι άλλους γονεις.Κατ'αρχάς σε μεγάλο βαθμό γίνεται ασυναίσθητα, κάποιες φορές δεν το καταλαβαίνω καν. Ξεκίνησε με τον άντρα μου νομίζω, όταν γύριζε σπιτι και του έλεγα για παράδειγμα "βάλαμε τα καινούρια μας παπουτσάκια σήμερα" ή "αγοράσαμε το πρώτο μας βιβλίο", σαν να λέμε τα νέα ΜΑΣ, αν και απο κει και πέρα θυμάμαι να του λέω "εφαγε ελάχιστα", "δεν έχει κοιμηθεί παραπάνω απο ενα τέταρτο" κοκΑπο εκεί μπορεί να έμεινε και εν μέρη συνήθεια.Όταν όμως μιλάω με τρίτους είναι πιθανό να το πω σε στυλ "α εμεις τώρα πια φθάσαμε να τρώμε και φακές" ή "εμεις δεν καταδεχόμαστε να βάλουμε αποκριάτικη στολή φέτος", χάρην αστεϊσμού.Δεν μπορώ να φανταστώ οτι το λέω με σκοπούς να μπω στο μάτι κάποιου ή να καταπιώ το παιδί μου, αλλά τώρα θα μου πεις υπάρχουν πολλοί πειραγμένοι εκεί έξω όποτε δεν ξέρεις γιατί το κάνει ο καθένας.
Μα δεν μπαίνουν όσες το κάνουν στο ίδιο τσουβάλι. Αλλο να το κάνεις κάποιες φορές γιατί αστειεύσαι, γιατί σου βγηκε αυθόρμητα, γιατί προσπάθησες πολύ για κάτι κλπ κι άλλο να το κάνεις κάθε μέρα και με όλα. Δηλαδή η μαμά που λέει "σήμερα φάγαμε φακές στον παιδικό, σήμερα κοιμηθήκαμε μόνο μια ώρα στον παιδικό κλπ" (που δεν ήταν καν εκεί!) και το κάνει κάθε μέρα την λες εκνευριστική. Αν πεις σήμερα μάθαμε να δένουμε τα κορδόνια μας δεν είσαι καταπιεστική ούτε θα βάλεις κάτω απ την φούστα το παιδί σου.
#2 Εγώ σκέφτηκα κάτι τελείως ανάποδο και αιρετικό από αυτό, που φαίνεται. Έχεις σκεφτεί ότι στον τύπο άρεσες εσύ και ήθελε να σου την πει; Δεν έχει λογική το κόμπλεξ, δεν έχει ούτε ηλικία, ούτε σκοπό. Α priori, ο στόχος είναι, ο κομπλεξικός, να βλάψει αυτόν, που ο ίδιος αισθάνεται ως ανώτερο του . Η φίλη, ήταν δεδομένα ωραία, οπότε δεν διατάραξε τον ψυχισμό του, προφανώς τριμάλακος. Εσύ όμως; Ο σκοπός του δεν ήταν να βγει με τη φίλη, αφού αλλιώς θα ζήταγε τηλέφωνο κλπ....ο σκοπός του ήταν να ενοχλήσει εσένα. Γιατί άραγε; Θυμίζει 100% αγοράκια στο δημοτικό, που κάνουν καφρίλες, για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοριτσιού, που γουστάρουν. Φυσικά αυτή η συμπεριφορά είναι διαδεδομένη και σε μεγάλες ηλικίες.Από τη δική μου πείρα, μπορώ να πω, ότι έχω υποστεί σχετικές επιθέσεις τέτοιου τύπου, από ανθρώπους, στους οποίους δεν ανταποκρίθηκα. Επίσης έχω υποστεί σχόλια περί ηλικίας (εννοείται στα καλά καθούμενα), και καταστροφολογία επίσης, για το τι με περιμένει στα επόμενα χρόνια επειδή δεν έκανα παιδί, για να τους κάνω τη χάρη και να μην διαταραχθεί ο ψυχισμός τους, από την επαναστατικότητα μιας άσχετης, δηλαδή εμένα....(εννοείται αυτό το περί επαναστατικότητας το λέω ειρωνικά). Γενικά, όσο πιο πολύ σε φθονούν, τόσο πιο άγρια είναι η επίθεση. Αυτό δεν έχει να κάνει με αντικειμενικά δεδομένα, αλλά μόνο με το πόσο μειονεκτικά αισθάνεται ο θύτης. Κοινώς είναι δικό του πρόβλημα. Εννοείται , μη μασάς καθόλου. Αυτό το σχόλιο μειώνει αυτόν που το έκανε και μόνο.Αυτός, είναι λούμπεν, χωρίς συνείδηση, όχι εσύ. Πάρ το σαν αφορμή για να δυναμώσεις και να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου.Το πιο ενοχλητικό στην ιστορία , είναι η αντίδραση των φίλων σου. Δε δικαιολογείται με τίποτα, το κουκούλωμα μιας τέτοιας βίαιης συμπεριφοράς, που δέχτηκες. Αντανακλαστικά θα έπρεπε να αντιδράσουν.Εδώ δεν υπάρχει , για να μη σε φέρουν σε δύσκολη θέση. Να μη σε φέρουν σε δύσκολη θέση για πιο πράγμα δηλαδή; Έφαγες μια μπουνιά , η αυτόματη αντίδραση είναι ¨μα πόσο μαλ......είναι ο τύπος¨ το λιγότερο.Σκέψου μήπως έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και πιστεύεις ότι δεν αξίζεις υποστήριξη. Αυτό που σου συνέβη , είναι πολύ χοντρό, για να περάσει απαρατήρητο από τις φίλες σου.
#6 Θα πω κι εγώ την εμπειρία μου! Η μικρή μου ήταν από τα παιδιά που άργησε πολύ να μιλήσει, πράγμα το οποίο με είχε αγχώσει αρκετά. Για ατελείωτους μήνες αφιέρωνα ώρες ολόκληρες να λέω αααυυυττόοο είναιιιι λουλούυυυδιιι!!! Να έεεενααα σύυυυνεφοοο!! Εϊχα μπει τόσο βαθιά σε αυτό που όταν επιτέλους μίλησε έλεγα σε όλους "επιτέλους, είπαμε την τάδε λέξη, ξεχωρίσαμε τα χρώματα" Τότε μου φαινόταν πολύ φυσικό γιατί όντως ήμουν ένα τεράστιο μέρος όλου αυτού, αλλά ειλικρινά τώρα μου φαίνεται γελοίο!
@3Δηλαδή όταν τρως το ρύζι, το κουσκουσάκι, τον αρακά, το κριθαράκι, τα τρως ολόσκετα; Δεν έχεις ψάρι, κοτόπουλο, μπιφτέκι, κοκκινιστό, μπριζόλα, κάτι από δίπλα; Αυτό το κάτι το τρως με το κουτάλι;
Αγαπητή #1, μην ανησυχείς καθόλου, υπάρχουν λύσεις! Ένα βολικό τακούνι φαίνεται από τρία σημεία: σταθερό τακούνι, καλή υποστήριξη μπροστινού μέρους του ποδιού, καλό κράτημα στο πόδι. Φέτος που είναι και πολύ στη μόδα οι μπαρέτες και τα χοντρά τακούνια τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Επίσης, πράγμα που θα γνωρίζεις και από τα αθλητικά σου, η ποιότητα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Κι άλλο ένα κόλπο: τα παπούτσια των οποίων το σχέδιο μοιάζει με αυτά των χορών ballroom και latin έχουν πολύ καλύτερο κράτημα στο πόδι από ότι π.χ. οι γόβες ενώ είναι πολύ κομψά και κολακευτικά. Μια εταιρεία που θα σε βολέψει πολύ είναι η Clarks που δεν έχει μόνο ανατομικές κουμούτσες και έχει πραγματικά τα πιο άνετα τακούνια. Ωστόσο έχω δει και πάρα πολλά όμορφα κομμάτια από ελληνικές εταιρείες εδώ στην Αθήνα. Μακριά από Zara, μάρα και κακό συναπάντημα.
#2 αν ημουν η φιλη ουτε εγω θα το σχολιαζα γιατι θα ενιωθα αβολα. Αν το σχολιαζες κι εσυ μονο τοτε θα το σχολιαζα κι εγω.αν δε το σχολιαζες θα πιστευα οτι δεν θελεις να μιλησεις γι αυτο οποτε κι εγω δε θα μιλουσα, ισως και για να μη φανω ψωνιο
#3Χαχα, το έστειλα στον άντρα μου αυτό, κι εκείνος το κάνει. Μάλιστα είχαμε φακές και σαλάτα λάχανο όταν το πρωτοείδα και του είχα πει, γιατί τρως σαλάτα με κουτάλι και απάντησε ότι τον βολεύει. Όντως, δεν παίζεις, άφησε κουτάλι, πιάσε πιρούνι. Δεν διάβασα ακόμα το λινκ και δεν ξέρω αν το λέει, αλλά σκέφτομαι πως είναι και πιο κομψό και καθωσπρέπει το πιρούνι επειδή πιάνει μικρότερη ποσότητα φαγητών όπως αυτά που αναφέρεις αλλά ίσως να έχει να κάνει και με το ότι είναι καλύτερο για το πεπτικό να τρως σιγά σιγά και μικρές μπουκιές. Αλλά αυτό προϋποθέτει να μην πεινάς σαν λύκος, να έχεις μεγάλη αυτοσυγκράτηση και χρόνο. Θα έλεγα είναι στοιχεία πολιτισμού πλέον αυτά που παλιότερα τα διέθετε η αριστοκρατία.Οπότε σήμερα προτείνω την αποστομωτική απάντηση που είπα παραπάνω: Έτσι βολεύει. Δεν είσαι άξεστη, είσαι ελεύθερη.
Συγνώμη, αλλά πώς τρως τη σαλάτα λάχανο με κουτάλι; Το λάχανο όταν κόβεται είναι μακρόστενο, γλιστράει και με το λάδι, θα πρέπει να κάνεις ισορροπία για να κάτσει στο κουτάλι. Μου διαφεύγει κάτι;
#3 H απάντηση κρύβεται ακριβώς εδώ: Άσε κουτάλι πιάσε πηρούνι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Έχεις μοσχαράκι με ρύζι. Πως θα κόψεις το κρέας; Με πηρούνι και μαχαίρι, αναγκαστικά, με το κουτάλι δεν κάθεται. Άς πούμε ότι θέλεις να κόβεις ένα μικρό κομμάτι και και να παίρνεις και μια μπουκιά ρύζι. Θα αφήνεις το μαχαιροπήρουνο να πιάσεις το κουτάλι, κάθε φορά; Όχι. Θα το πιάσεις με το πηρούνι. Επίσης, τη σαλάτα, αν δεν είναι φακές (ή ρόκα και λοιπά λετπά φυλλαράκια που σηκώνω τα χέρια ψηλά) που κι αυτές ακόμα μπορείς να τις καταφέρεις αν είναι με κάποιο dressing, πιο εύκολα την καταφέρνεις με το πηρούνι.Συνεπώς, το πηρούνι είναι το κύριο εργαλείο του τραπεζιού, με αυτό γίνεται η δουλειά. Παλιότερα το κρέας το πιάνανε με τα χέρια, δεν είχανε και πολύ, οπότε βόλευε. Για τις σούπες το κουτάλι. Και για τα μακαρόνια, άλλη απάτη εκεί. Για να φτιάξεις υποτίθεται την καλή μπουκιά. Λες και προλαβαίνεις, ένα πηρούνι και σε τρία λεπτά πάει η μακαρονάδα.
Να το πω σύμπτωση που δυο δικηγόροι μου ζητάνε να ακριβολογήσω; :PParisie, αν και το λάχανο εγώ συνήθως δεν το κόβω μακρόστενο αλλά όπως το βρίσκεις στην πολίτικη σαλάτα, και το μακρόστενο στέκεται στο κουτάλι μια χαρά απ'ότι βλέπω. Είναι συνήθεια μάλλον, γιατί εγώ όχι μόνο πιρούνι θέλω, αλλά και με συγκεκριμένες προδιαγραφές. I_am_the_law βρε παιδάκι μου, γιατί να πιάσουμε τα άκρα και τις υποπεριπτώσεις; Λέμε για όταν βολεύει. Αν το μοσχαράκι είναι καλοβρασμένο πάντως, μια χαρά κόβεται με το κουτάλι αν δε θες πιρούνι. Τώρα αν γίνει κίνημα υπέρ της κατάργησης του πιρουνιού, θα με βρουν απέναντι. Εγώ με το μαρούλι έχω θέμα, κάτι κάνω λάθος και το κυνηγάω στο πιάτο.
Πόντια, δεν είσαι η μόνη! Δεν μπορώ να φάω μαρούλι χωρίς μαχαιροπήρουνο, με το μαχαίρι να σπρώχνει το μαρούλι πάνω στο πηρούνι. Το ίδιο και το ρύζι, το κους κους, τα μακαρόνια-βίδες ή κοχύλια. Πάντως όπως είπαν και άλλοι παραπάνω, τα ξυλάκια βολεύουν πολύ με όλα αυτά αν τα μάθεις με διάθεση να τα χρησιμοποιείς συχνά.
#7Καμιά φορά χρειαζόμαστε μια απλή κουβέντα, κάτι που φαίνεται αυτονόητο αλλά το μπλοκαρισμένο μυαλό δεν το σκέφτεται. Έχεις ιδέα πώς λειτουργεί ένα μπλοκαρισμένο μυαλό; Τα κάνεις όλα μηχανικά, κάνεις άπειρα και άλλοτε νιώθεις ότι δεν κάνεις τίποτα, άλλοτε ότι κάνεις συνεχώς λάθη. Και κάπως τιμωρείσαι. Καπνίζεις, τρως πολύ, πίνεις πολύ, γενικά, δεν φροντίζεις τον εαυτό σου, τον βλάπτεις λίγο λίγο, χωρίς να το καταλαβαίνεις ούτε αυτό βέβαια.Προσωπική ιστορία, για την αξία της απλής, αυτονόητης κουβέντας, μιας ιδέας της στιγμής ενίοτε, που για τον πανικόβλητο είναι μάσκα οξυγόνου:Η μητέρα μου είχε πολύ γερά δόντια (που δεν τα κληρονόμησε κανείς μας), οπότε άργησε αρκετά να έρθει η ώρα να χρειαστεί οδοντίατρο, όταν λόγω Αλτσχάιμερ σταμάτησε να τα πλένει μόνη της και ήταν στη φάση που δεν άφηνε να το κάνω εγώ σ'εκείνη. Τα κατάφερνα καμιά φορά, αλλά ήταν βασανιστικό, εγώ ήμουν επίμονη, εκείνη αντιδρούσε, ήταν και πάντα αντιδραστική (αυτό ήξερε να μου το κληροδοτήσει, προτιμούσα τα δόντια), ήταν γενικώς χάλια η κατάσταση. Θεωρητικά δεν ήταν και τίποτα μια επίσκεψη σε οδοντίατρο. Κλείνεις ραντεβού και πας. Επειδή όμως είχε προηγηθεί μια πολύ άσχημη, για τη μαμά έως και επικίνδυνη, εμπειρία σε γιατρό, σκέφτηκα να ρωτήσω πρώτα τι να κάνω, τηλεφωνώντας στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με αλτσχάιμερ, στη Θεσ/νικη. Α, μπράβο μου, ορίστε, για όλα υπάρχει λύση, αρκεί να θέλεις. Σωστά; Μου ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πάρω τηλέφωνο. Έπρεπε να πω ότι η μαμά μου έχει Αλτσχάιμερ. Μπορούσα να τη βλέπω να έχει αλτσχάιμερ, αλλά δεν μπορούσα να το πω χωρίς να μου κόβεται η ανάσα από το κλάμα. Και επειδή δεν μπορώ να διαχειριστώ το πολύ κλάμα, δεν το έλεγα ποτέ. Τελικά πήρα τηλέφωνο, δεν κατάφερα να μιλήσω από τα κλάματα, ζήτησα συγνώμη και ξαναπήρα μετά από λίγο. Άξιζε το μαρτύριο γιατί τελικά πήγαμε Θεσ/νίκη και ήρθε μάλιστα ειδικά εκπαιδευμένη οδοντίατρος στο σπίτι της αδερφής που ήμασταν (ορίστε και πάλι, όλα εύκολα μας ήρθαν, τζάμπα αγχωνόμουν, σωστά;), καλή της ώρα όπου κι αν βρίσκεται, μου έσωσε τη ζωή νομίζω.Μου έδωσε διάφορες πρακτικές οδηγίες* που βοήθησαν πολύ, αλλά το σωτήριο ήταν το:Δεν χρειάζεται να προσπαθείτε να τα πλύνετε κάθε μέρα. Όποτε έχεις κέφι, έχεις ξυπνήσει καλά, έχεις χρόνο και διάθεση. Μου εξήγησε και γιατί αλλά αυτή η κουβέντα, σκέτη, μου άλλαξε τη ζωή, με ξεμπλόκαρε. Σταμάτησα να την κάνω μπάνιο κάθε Σάββατο πρωί, μηχανικά. Γενικά, ανέπνευσα και ανέπνευσε κι εκείνη και τελικά πλέναμε 3 φορές τη μέρα δοντάκια και μπανάκι, που ως τότε ήταν Ο εφιάλτης, κάναμε πιο εύκολα, γιατί χαλάρωσα και μου έκοψε να τη βάζω να κάθεται στην τουαλέτα και όχι να προσπαθώ να τη βάλω στη μπανιέρα, γιατί δυσκολευόταν να μπει και ήταν μαρτυρικό. Και έλεγα, και λέω ακόμα όταν με πιάνει το παράπονο, ένας χριστιανός δε βρέθηκε να μου πει, δεν έτυχε κανείς να ξέρει από φροντίδα και να μου πει, όχι στη μπανιέρα, στην τουαλέτα, όχι υστερικά, όταν μπορείς. Κανείς όμως δεν ήξερε. Όσοι ήξεραν ήταν εμπλεκόμενοι και ήταν κι εκείνοι ανήμποροι, όπως εγώ.Σίγουρα με βοήθησε η γιατρός επειδή ήταν η δουλειά της αυτή. Υπήρξαν όμως και φίλες με βοήθησαν και άλλες που δεν ήθελα να βλέπω. Οι μεν με διευκόλυναν συχνά πυκνά με το φαγητό ή κάνοντας μου παρέα στο δικό μου σπίτι όταν είχα δουλειές, παρόλο που τους ήταν δύσκολο να βλέπουν τη μαμά μου έτσι, γιατί την ήξεραν και πριν, και με διάφορους άλλους πρακτικούς τρόπους. Μια ειχε προθυμοποιηθεί να την κάνει και μπάνιο και ήταν η μοναδική που με είχε "αναγκάσει" να της πω γιατί από την Τρίτη σκέφτομαι το μπάνιο που θα κάνω το Σάββατο. Οι άλλες δεν το έκαναν από κακή πρόθεση αλλά προσπαθούσαν να με ταρακουνήσουν, λέγοντας μου ότι δε γίνεται να μη ζω (ζούσα πάντως), δε χρειάζεται να αγχώνομαι, όλα είναι καλύτερα απ'ότι τα βλέπω κλπ. Ίσως βοηθήσει να πει στη φίλη σου το προφανές σε πρώτη φάση, μια μέρα που θα είστε με το παιδάκι της ίσως, ότι τι γρήγορα μεγαλώνουν, τώρα την έχει όσο να πεις λιγότερο ανάγκη απ'ότι πριν, δεν είναι τόσο εγκλωβισμένη όπως στις αρχές.Θα χάσει κιλά, όταν αναπνεύσει, εσύ αν θες να βοηθήσεις, ρώτα τι θα τη βοηθούσε να πάρει ανάσα. Θα μπορούσες εσύ να κρατήσεις το παιδάκι για να πάει εκείνη κομμωτήριο; Άσχετα αν έχει πού να το αφήσει.Κατά τη δική μου άποψη, η φίλη σου ζητάει βοήθεια. Κι εσύ την ακούς αλλά με παράσιτα.Λες "Βέβαια δεν έκανε καμία προσπάθεια...". Η προσπάθεια που χρειάζεται να κάνει για να χάσει κιλά, δεν είναι η δίαιτα. Πρέπει να προσπαθήσει να βρει τους λόγους που της προκαλούν αδυναμία να κάνει δίαιτα. Δεν είναι τεμπέλα, είναι αδύναμη και γι'αυτό το αναβάλλει. Η τεμπελιά είναι πολύ συνειδητή επιλογή και συνοδεύεται από γελοία επιχειρηματολογία, όχι από δικαιολογίες/απολογίες.«καλοκαίριασε, κάνει ζέστη, δεν μπορώ να ζοριστώ τώρα», «χειμώνιασε, η κακοκαιρία με ρίχνει ψυχολογικά», «μετά από το Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει ο Παιδικός», «μετά από τις γιορτές», «μετά από τον Ιούνιο που θα κλείσει ο Παιδικός».*Μικρή και μαλακή οδοντόβουρτσα, καλύτερα σενσοντάιν που έχει μακριά λαβή, αλλιώς παιδική, για να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ενοχλητική η αίσθηση. Παιδική οδοντόκρεμα που δεν καίει και είναι ευχάριστη, και μάλιστα για ηλικία 0-6 αν είναι σε φάση που δεν ξεπλένει στόμα, γιατί είναι επικίνδυνη η κατάποση του φθορίου που έχουν οι υπόλοιπες. Γενικώς, αν έχετε τέτοια περίπτωση στο περιβάλλον σας, επιστροφή στα μπεμπέ παντού. Ασφάλεια, χαμηλές εντάσεις και προδέρμ. Και όπου κι αν βρίσκεστε, επαφή με κέντρα ημέρας, βοηθάνε πολύ και από το τηλέφωνο.https://goo.gl/2KMyJm :)
Α ρε Πόντια. Πόσο σε καταλαβαίνω:"Και έλεγα, και λέω ακόμα όταν με πιάνει το παράπονο, ένας χριστιανός δε βρέθηκε να μου πει, δεν έτυχε κανείς να ξέρει από φροντίδα και να μου πει".Ααααααααχ. Να'σαι καλά πάντα. Απ'την καρδιά μου. Γενικώς προς όλους:Δεν βοηθάνε οι υποδείξεις και τα "πρέπει να ζήσεις την ζωή σου" και τα "πρέπει να μην αγχώνεσαι"/ "στο χέρι σου είναι"/"δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω". (Κι όχι μόνο για τα κιλά φυσικά αλλά για όλα τα προβλήματα) Κάποια στιγμή πρέπει να πέφτει μια γιγαντιαία σκατούλα από τον ουρανό πάνω σε κάθε καλοπροαίρετο συνομιλητή που εκφράζει όλη αυτή την παπαρολογική κλισαδούρα μπας και ξυπνήσει.
Ποντια, συγκλονιστική η αφήγησή σου, ευχαριστώ που τη μοιράστηκες μαζί μας.Είσαι πολύ δυνατή!Σε σχέση με ό,τι έχει σχολιαστεί σήμερα, πρόσεξα αυτό : " και τελικά πλέναμε 3 φορές τη μέρα δοντάκια και μπανάκι, που ως τότε ήταν Ο εφιάλτης, κάναμε πιο εύκολα", τον α' πληθυντικό που τόσα άκουσε πια, αυτή τη φορά από την κόρη στη μητέρα. Μου φάνηκε ωραίο κ τρυφερό που σου βγήκε αυθόρμητα για να περιγράψεις την καλή τροπή που πήραν τα πράγματα.
#2 Ένας από τους ορισμούς του μαλάκα. Οι φίλες σου δεν ήθελαν να το θίξουν είτε για να μη σε φέρουν σε δύσκολη θέση, είτε επειδή δεν αφορούσε εκείνες το αρνητικό σχόλιο οπότε το εξέλαβαν σαν αστείο (όπως και οι υπόλοιποι, άσχετοι με σένα, θεατές) και θεώρησαν ότι δεν είχε σημασία. Δεν ξέρω αν αξίζει να κάνεις κουβέντα στις φίλες σου μετά από τόσα χρόνια. Ίσως ένας ψυχολόγος σε βοηθούσε να το εκλογικεύσεις (;) και να το σκέφτεσαι πλέον χωρίς να σε επηρεάζει. Και εγώ στη θέση σου το ίδιο θα ένιωθα πάντως. Άκου εκεί να υποβιβάσει εσένα επειδή ήθελε να πηδ****!
#1 Υπάρχουν διάφορα ύψη τακουνιών, αν θες να δοκιμάσεις σιγά σιγά να φοράς και άλλα παπούτσια πέρα από φλατ. 5-6 εκ έχεις δοκιμάσει; Ειναι και θέμα συνήθειας, δεν είναι όλα εξ'ορισμού άβολα. Δεν είναι ότι υπάρχει "πρόβλημα" να μη φοράς τακούνια εφόσον δε σε βολεύουν αλλά σε ορισμένες περιστάσεις, μεγαλώνοντας, ίσως συναντήσεις αυστηρότερο dress code από αυτό ενός γάμου.
#2.Τι να πουν κι οι Ασιάτες,που παλεύουν με τα ξυλάκια;Τα οποία κι εγώ χρησιμοποιώ κάποιες φορές.Το βρίσκω διασκεδαστικό και πιστεύω,ότι επειδή τρώω αναγκαστικά πιο αργά.θα καταλάβει εγκαίρως ο εγκέφαλος μου,ότι χόρτασα,πριν σαβουρώσω τα πάντα όλα.
Εμείς παλεύουμε με τα ξυλάκια, όχι οι Ασιάτες. Ο άντρας μου -Ασιάτης- όταν βαριέται να ταλαιπωρείται με το πηρούνι, αρπάζει τα τσόπστικς του για να κάνει πιο γρήγορα. Και βέβαια όταν έχουμε αρακά/ρύζι/κομμένα λαχανικά απορεί κάθε μα κάθε φορά βλέποντάς με να αγνοώ το κουτάλι που μου έχει βγάλει και να παίρνω πηρούνι. Δίκιο έχει εδώ που τα λέμε, αλλά δεν αποβάλλεται έτσι εύκολα η συνήθεια.
#2 Ο άνθρωπος ήταν γελοίος και θρασύς, δικαίως θύμωσες, αλλά μην τα βάζεις με τον εαυτό σου που δεν αντέδρασες άμεσα, που δεν βρήκες μια κατάλληλη ατάκα να απαντήσεις. Σε έπιασε απροετοίμαστη, σε όλους μας μπορεί να συμβεί αυτό. Σου ήρθε μια προσβολή-καραβολίδα μέσα σε ένα θέατρο! Όμως οι φίλες με προβληματίζουν λίγο. Μετά στο ποτό καμμία δεν είπε κάτι σαν "τί βλάκας ρε παιδιά, τί ήταν τούτο που΄πε"; Αυτός ήταν ένας άγνωστος ηλίθιος που δεν θα ξαναδείς ποτέ, ενώ οι φίλες είναι δικοί μας άνθρωποι που έχουμε επιλέξει, άρα περίμενες ίσως κάποια υποστήριξη, που δεν ήρθε ούτε τη στιγμή που έγινε το γεγονός, ούτε μετά. Ίσως νοιώθεις ότι σε "αδειάσανε". Από την άλλη, ισως να το βρήκαν αστείο, ή άνευ ουσίας, πράγμα το οποίο πάλι θα έπρεπε να σε προβληματίσει.