ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
28.2.2018 | 11:13

Κακία

Πολύ κακία , μισανθρωπιά εδώ μέσα . Δε ενοώ τα ''δεν ταυτίζομαι'' αλλά ο καθένα να γράφει το μακρύ του και το κοντό του σε μια εξομολόγηση που όντως κάποιος να έχει πρόβλημα ψυχολογικό και από κάτω μυριάδες τρόλ να ειρωνεύοντε. Πολύ μεφιστοφελισμός εδώ μέσα. Ας το πάρουνε μερικοί αλλιώς γιατί από το 2013-2015 μέχρι το 2018 έχει αλλάξει ο τρόπος που κοινοποιούντε εξομολογήσεις ( κοινοποιούντε οι πιο σοβαρές) αλλά πρέπει να μπεί στόπ στα τρόλ που σχολιάζεουν με κακεντρεχή τρόπο.
14
 
 
 
 
σχόλια
Κακοψυχους μας εχουν πει, μιζερους, κομπλεξικους μας εχουν πει, μεφιστοφελικους δε μας εχουν ξαναπει. Δινει μια εσανς πολυ θεατρικη, σε φανταζομαι να γραφεις την εξομολογηση ριγμενος/η σε ανακλιντρο με το χερι στο μετωπο.
Μα γιατί; Αν δεν μπορεί να αντέξει κάποιος την αρνητική κριτική, ας μην στείλει εδώ μέσα. Ο κόσμος εδώ μέσα είναι σαν μικρογραφία της κοινωνίας. Δεν νομίζω να βγεις έξω και να πεις τα εσώψυχα σου σε αγνώστους, γιατί να το κάνεις και εδώ;Γι' αυτό υπάρχουν οι φίλοι αν και οι "φίλοι" δεν θα είναι πάντα ειλικρινείς απέναντί σου και θα σου λένε αυτό που θες να ακούσεις.
Εδώ κάπως έχω ένα αντεπιχείρημα. Έχει δίκιο πως μερικοί εκφράζουν όντως σκέψεις και φόβους, το μέγεθος των οποίων εμείς ως άγνωστοι δεν αντιλαμβανόμαστε. Η άσκηση κριτικής μέσω μιας οθόνης, είναι αρκετά επικύνδινο. Δεν ξέρεις πως «διαβάζει» ο/η εξ. τη συγκεκριμένη κριτική και τι καταλαβαίνει. Δεν είμαστε εκεί να εξηγήσουμε όποιες απορίες. Αν κάποιος έχει όρεξη να κριτικάρει κόσμο με τέτοιο τρόπο, έχει κάθε δικαίωμα. Έχει όμως και την υποχρέωση να γνωρίζει τις συνέπειες του «έχω άποψη και ασκώ κριτική σε έναν άγνωστο». Κάτι που αγνοεί η «κοινωνία» μας, αφού το θέτεις σε κοινωνικό επίπεδο. Σίγουρα υπάρχουν εξ. που έχουν γραφθεί για την πλάκα. Εκεί γελάμε όλοι, τις καταλαβαίνουμε ως επί το πλείστον και εκεί τρολλάρουμε οι περισσότεροι. Όταν όμως κάποιος εκφράζει ένα πρόβλημα, το οποίο εμάς μας φαίνεται μικρό, προσωπική άποψη: ας μην σχολιάζουμε. Αν κάποιος θέλει να δώσει ένα μάθημα ως σχολιαστής, για το πόσο σκληρή είναι η κοινωνία μας, ας σκεφτεί πως ο όλος χώρος εδώ, έχει δημιουργηθεί γιατί, ναι! το ξέρουμε πως η κοινωνία είναι σκληρή και μερικές φορές, θέλουμε μόνο κατανόηση. Ακόμα και αν το πρόβλημα μας, είναι για τους άλλους ανούσιο. Προσωπική άποψη πάντα ελεύθερη προς κριτική :-P.
Κανένας σχολιαστής δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τι προβλήματα,κομπλεξ,μόρφωση, δυνατότητα κατανόησης, συναισθηματική κατάσταση έχει ο άλλος που εξομολογείται και διαβάζει τα σχόλια. Αν εκτίθεσαι, να είσαι έτοιμος/η για όλα.
Από την αρχή. :-) Λοιπόν! Δεν είναι λάθος αυτό που λες. Αλλά, ο στόχος τότε του εκάστοτε σχολιαστή είναι διαφορετικός. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν τον/την εξ. και σχολιάζουν προσπαθώντας να συνυπολογίσουν παράγοντες που ίσως να μην αναφέρονται άμεσα στην εξομολόγηση, παραμένοντας διακριτικοί. Υπάρχουν και αυτοί που απλά σχολιάζουν πέρνοντας το κείμενο στεγνά και υποκειμενικά, σύμφωνα με τη δική τους αντίληψη. Αυτό εννοείς Fabinas?
Στην προκειμένη τότε είναι εμφανές πως έχω λανθασμένη/διαφορετική «ώθηση» όταν σχολιάζω. Άρα ζητάω συγνώμη :-), πρώτον που δεν μπορώ να την αλλάξω και δεύτερον που όσο και να θέλω, δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση μιας εξολοκλήρου υποκειμενικής προσέγγισης, καθώς ο/η εξ. δεν μας γνωρίζει προσωπικά. Αλλά ευχαριστώ για την εξήγηση. Τουλάχιστον ήταν σωστή και με επιχειρήματα από την πλευρά σου και όχι στερεότυπα ή παράπονα.
Τα έχουμε πει αυτά χιλιάδες φορές. Ο σχολιασμός εδώ δεν είναι ακριβώς αντικειμενικός. Είναι μία σκοπιά τρίτου, εκτός των συνθηκών που βρίσκεται ο εξομολογούμενος/η, πάντοτε όμως με την υποκειμενική ματιά που έχει διαμορφώσει ο σχολιαστής/τρια ανάλογα με τις εμπειρίες του/της. Το βουνό για τους εξομολογ μπορεί αν είναι μία δύσκολη κατάσταση για κάποιον, απλή για άλλον και γελοία για τρίτον. Ο χώρος εδώ δίνεται για να εκφραστούν όλες αυτές οι απόψεις.
Scroll to top icon