Πολύ πριν ερεθίσει τους 'Ελληνες με τα γνωστά έξαλλα πρωτοσελιδά της, η Bild του μεγιστάνα Axel Springer είχε ηγηθεί της υπερσυντηρητικής σταυροφορίας ενάντια στα κινήματα του '68 και τη γερμανική διανόηση με αντίστοιχα ηχηρά συνθήματα όπως "Σταματήστε την τρομοκρατία του κόκκινου νέου", και "Αφήστε τους οικοδόμους να δουλέψουν ήσυχα, καμία παροχή στους μακρυμάλληδες χιμπατζήδες". Από το 1966 ήδη, παρότρυνε την αστυνομία να "βαρέσει τα κεφάλια των αντιρρησιών, μήπως και χυθεί λίγη φαιά ουσία", και γι αυτήν την υστερική καμπάνια του το συγκρότημα Springer θεωρήθηκε υπαίτιο για την απόπειρα δολοφονίας ενάντια στον Rudi Dutschke, ηγετική μορφή του γερμανικού φοιτητικού κινήματος του '68. Εγγυητής της τάξης στα πέτρινα χρόμια της Γερμανίας και καθοριστικός παράγοντας στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας -"για να κυβερνήσεις, χρειάζεσαι μόνο τη Bild και την τηλεόραση", φέρεται να είπε κάποτε ο πρώην καγκελάριος Gerhard Schröder- η Bild συνεχίζει, με 12 εκατομμύρια αναγνώστες, να κυριαρχεί στον γερμανικό τύπο, κατέχοντας με την αγγλική Sun την πρώτη θέση και στον ευρωπαικό τύπο. Ο Axel Springer πέθανε το 1985, αλλά το συγκροτημά του συνεχίζει να διατηρεί προνομιακούς διαύλους με τις γερμανικές κυβερνήσεις (Σόιμπλε και Μέρκελ δεν έλλειψαν από τις πρόσφατες εορταστικές εκδηλώσεις της εφημερίδας). Ποια στάση θα κρατούσε ο ίδιος στην παρούσα ελληνογερμανική "διένεξη" ; Το πιθανότερο είναι να υπερθεμάτιζε, κι ας υπήρξε κι αυτός "λάτρης" της Ελλάδας, με κατοικία στην Πάτμο !
FacebookTwitter Η Bild Lilli Doll διαβάζει την εφημερίδα της. Πρόγονος και βασική έμπνευση για την Barbie, κατασκευάστηκε το 1955 από την Bild, τρία χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία της εφημερίδας.
FacebookTwitter 50 χρόνια Bild. Δώρα για τους αναγνώστες. FacebookTwitter "Διώξτε επί τέλους τους 'Ελληνες από το Ευρώ! Εμείς πληρώνουμε κι αυτοί μας διασύρουν". 'Ενας βουλευτής των Πρασίνων, σε άρθρο του για τα 60 χρόνια της Bild, έγραψε :"'Αφησαν τον Rudi Dutsche και έπιασαν τους τεμπέληδες 'Ελληνες". FacebookTwitter "Είμαστε ο Πάπας!" Εθνική υπερηφάνεια για τον γερμανικής καταγωγής Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ'. Πανοραμική άποψη του κτηριακού συγκροτήματος Springer τις μέρες της εκλογής του. FacebookTwitter Από το 2008, υπάρχει μία οδός Rudi Dutschke στο Βερολίνο, κάθετος κατά ειρωνικό τρόπο της Alex Springer Strasse. FacebookTwitter Rudi Dutschke και Alex Springer Strasse γωνία, σε πρόσφατη διαδήλωση. FacebookTwitter Φοιτητική συνέλευση με τον Rudi Dutschke. FacebookTwitter Πολιτική συγκέντρωση με τον Rudi Dutschke και τον φιλόσοφο Lord Dahrendorf. FacebookTwitter Πάνω αριστερά, ο Rudi Dutschke αγκαλιά με το Κεφάλαιο του Μαρξ. Πρωτοστατούσε σε όλες τις διαμαρτυρίες για τον πόλεμο του Βιετνάμ. FacebookTwitter Εισβολή διαδηλωτών στο συγκρότημα Springer, μετά τη δολοφονική επίθεση κατά του Rudi Dutschke. Τα επεισόδια που σημειώνονται εκείνες τις μέρες είναι τα πιο βίαια στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Γερμανίας. FacebookTwitter Υπαίτιος της δολοφονικής απόπειρας υπήρξε ένας νεαρός εργάτης, o Joseph Bachmann. Καταδικασμένος σε 7 χρόνια φύλακισης, αυτοκτονεί στο κελί του το 1970. Ο Rudi Dutschke είχε ξεκινήσει μία αλληλογραφία μαζί του μετά την απόπειρα, όπου τον διαβεβαίωνε ότι δεν έτρεφε κανενός είδους μίσος απεναντί του. Στη φωτογραφία, ο Bachmann τη στιγμή της συλληψής του. FacebookTwitter "Η Χαμένη Τιμή της Katarina Blum", ένα βιβλίο του γερμανού νομπελίστα συγγραφέα Heinrich Boll, και μία ταινία του Volker Schlondorff ενάντια στις βίαιες παρεκτροπές του Τύπου και της αστυνομίας. FacebookTwitterFacebookTwitterFacebookTwitterFacebookTwitterFacebookTwitter Με τη γυναίκα του Gretchen Klotz, στη διαδήλωση, και με τα παιδιά του. FacebookTwitter Το σημείο της δολοφονικής απόπειρας. FacebookTwitter Ο Rudi Dutschke βαριά τραυματισμένος από πυροβολισμό στο κεφάλι. Δίπλα, σατιρικό σκίτσο δείχνει τον Δήμαρχο του Βερολίνου, τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Kurt Kiesinger και τον Axel Springer να νίπτουν τας χείρας τους. FacebookTwitter Τον Ιούνιο του 1967, ένας άλλος φοιτητής, ο Benno Ohnesorg, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα από αστυνομικό σε πορεία ενάντια στον Σάχη. Δεξιά, μία "τροποποιημένη" διαφήμιση της Bild : "Ευχαριστούμε για τις σφαίρες".
FacebookTwitterFacebookTwitter Τα πολλά πρόσωπα του Gunther Wallraff... 'Αστεγος, Tούρκος gastarbeiter, εργάτης οδοποιίας, κρυφός δημοσιογραφος. Με το όνομα Hans Esser, είχε προσληφθεί για τέσσερις μήνες στο παράρτημα της Bild στο Αννόβερο. Την εμπειρία του αυτή θα καταγράψει σε μία τριλογία. FacebookTwitter
FacebookTwitter Δυό βήματα από το Τείχος, τα παλιά γραφεία του συγκροτήματος.
FacebookTwitter Ο Axel Springer στο τυπογραφείο και ανάμεσα στους συντάκτες του. FacebookTwitterFacebookTwitter O Springer παρουσιάζει τα σχέδια του νέου κτηρίου στον σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Willy Brandt. FacebookTwitter Η Bild, στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας της, είχε διανομή στα περίπτερα, αλλά και μέσω πωλητών που φορούσαν καπέλο και λευκό αδιάβροχο FacebookTwitter Ο Springer δεν έκρυψε ποτέ τις σιωνιστικές του πεποιθήσεις, και την προσηλωσή του στα "δίκαια" του κράτους του Ισραήλ. Εδώ στην Ιερουσαλήμ, με τον Ben Gourion. Παλεστίνιοι με τα χέρια ψηλά προσπερνούνται από τους τιμητικούς καλεσμένους. FacebookTwitter Η "δεύτερη" ζωή του ως φιλότεχνος. Εδώ με τον Oscar Kokoschka. "Τρεις ζωές : Axel Springer", ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ του 2012 των Manfred Oldenburg, Jobst Knigge και Sebastian Dehnhardt. FacebookTwitter Με τη Romy Schneider. FacebookTwitter Διακοπές στηνν Ελλάδα FacebookTwitter Χορευτική φιγούρα στη Δήλο FacebookTwitter Πάτμος FacebookTwitter Στο σπίτι του στην Πάτμο, με την πέμπτη γυναίκα του, τη Friede.
FacebookTwitter "Οι 'Ελληνες θέλουν κι άλλα δισεκατομμύροα από μας". "Δισεκατομμύρια για την Ελλάδα, στοπ". FacebookTwitter "Οι 'Ελληνες διαθέτουν 200 δισεκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς της Ελβετίας". "Γεια σας 'Ελληνες. Δεν μπορούμε σήμερα να σας σώσουμε". FacebookTwitter "Η Ελλάδα μπορεί να κοπιάσει..." FacebookTwitter Ο Σόιμπλε στην παρουσίαση του γραμματοσήμου που απεικονίζει τον Axel Springer. FacebookTwitter Την 'Ανγκελα Μέρκελ υποδέχεται η τελευταία σύζυγος του Axel Springer, Friede Springer, την Πρωτοχρονιά του 2008 στα γραφεία του συγκροτήματος. FacebookTwitter Δίπλα στο πρώτο φύλλο του 1952 (αριστερά), οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι στα φύλλα του 1961 και 1978 : "Ανησυχητικές φήμες από Ουάσιγκτον και Βερολίνο : πωλείται τώρα η Γερμανία ;" και "Η Τίνα Ωνάση παντρεύεται έναν κομμουνιστή". FacebookTwitter Διαφήμιση σοκ για ταμπλόιντ σοκ. FacebookTwitter Τεύχος 3D, η Εύα από την Πολωνία στην έκδοση της Μέρας της Γυναίκας, τελευταίο γυμνόστηθο κορίτσι της πρώτης σελίδας μετά από παράδοση 28 χρόνων, και δεξιά το δωρεάν φύλλο που διανεμήθηκε για τα 60 χρόνια της Bild. FacebookTwitter Για τα 60 χρόνια της, η Bild μοιράστηκε δωρεάν σε 40 εκατομμύρια σπίτια. Μόνο 233.000 άτομα αρνήθηκαν μέσω ιστοσελίδας να παραλάβουν αυτό το "σκουπίδι".
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα του κόσμου:εκατομμυριούχοι λαμόγια εκμεταλλεύονται την αμάθια και τα κόμπλεξ του κόσμου ώστε να διατηρούνται στην επιφάνεια.
Την Bild την διαβάζουν το 18% των Γερμανών από το οποίο κάτι περισσότερο από 80% δεν έχουν τελειώσει ούτε το αντίστοιχο με το δικό μας λύκειο. Είναι η αντίστοιχη Espresso. Απλά στην Ελλάδα οι αναγνώστες αγοράζουν περισσότερο μπλε ή πράσινες ή κόκκινες κλπ εφημερίδες, ανάλογα με τις κομματικές προτιμήσεις ή τα DVD που προσφέρουν. Στην Γερμανία αγοράζουν "κίτρινο τύπο".Ήμουν Γερμανία πριν λίγες μέρες, είναι απίστευτο το πόσο αδιάφοροι είναι γενικά για τα σημαντικά τεκταινόμενα και πόσο πολύ ενδιαφέρονται για ειδήσεις με κίτρινη ή ροζ απόχρωση.
Οπως τα λες ειναι και ακομη χειροτερα.....ειναι η λεγομενη "VespaZeitung" (Φυλλαδα για το διαλλειμα)...Οι Γερμανοι ζουνε "αποστειρομενοι" απο την πραγματικοτητα - δεν ενημερωνονται - τους ενδιαφερει μοναχα ο μισθος να μπαινει στην τραπεζα- και η βραδυνη μπυρα στα BierGarden (λειτουργουν τωρα μονο το καλοκαιρι) Ρομποτοποιημενοι μεχρι κοκαλο- δεν υφησταται ο παραγων Ανθρωπος..για αυτους ολα ειναι Αποτελεσματα και Αριθμοι....
@nicksatη γενίκευση είναι η βασική αρχή του φασισμού! Και συ αυτό που κάνεις εδώ είναι να γενικεύεις.. Δεν είναι όλοι οι γερμανοί ίδιοι ούτε έχουν όλοι το ίδιο μορθωτικό επίπεδο για να χρειάζονται Vespazeitung όταν κάνουν Brotzeit στην Βαυαρία.. Αντίστοιχα δεν είναι όλοι οι Έλληνες φοροφυγάδες όπως γραφόταν στην Bild.. Κατά πάσα πιθανότητα και συ αν ήσουν γερμανός θα άνηκες στην μειωψηφία του 18% που διαβάζει Bild..
σχόλια