Eurovision 2025: Το αφιέρωμα του θεσμού στην Klavdia - «Συνεχίζει την ελληνική παράδοση και κοιτάζει ψηλά»

Eurovision 2025: Το αφιέρωμα του θεσμού στην Klavdia - «Συνεχίζει την ελληνική παράδοση και κοιτάζει ψηλά» Facebook Twitter
Φωτ. Klavdia / NDP
0

Σε ένα εκτενές αφιέρωμα για όλους τους εκπροσώπους των χωρών που θα συμμετέχουν φέτος στoν δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό, προχώρησε η Eurovision.

Από αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει η Klavdia, της οποίας το αφιέρωμα αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Eurovision σήμερα, ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων και σχεδόν ένα μήνα πριν τη βραδιά του Β’ Ημιτελικού, όπου θα εμφανιστεί, στις 15 Μαΐου

«Αν κάνετε ένα μικρό διάλειμμα από τη Eurovision και κοιτάξετε τον νυχτερινό ουρανό, θα δείτε αστερισμούς που έχουν πάρει τα ονόματά τους από μορφές της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Η Klavdia συνεχίζει την ελληνική παράδοση και κοιτάζει ψηλά. Όταν διαγωνίστηκε στον εθνικό τελικό της Ελλάδας με το τραγούδι της “Αστερομάτα”, τα άστρα ευθυγραμμίστηκαν», αναφρέρεται αρχικά στο αφιέρωμα για την Klavdia.

Στη συνέχεια, στο αφιέρωμα αναφέρεται η βραδιά του εθνικού τελικού, κατά τη διάρκεια της οποίας η Klavdia κέρδισε το «εισιτήριο» και μία θέση στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

«Για πρώτη φορά από το 2017, η Ελλάδα διοργάνωσε εθνικό τελικό για να βρει τον καλλιτέχνη του 2025. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, 12 τραγούδια αναμετρήθηκαν σε μια βραδιά γεμάτη ψυχαγωγία. Η Μαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision 2024, ερμήνευσε το τραγούδι “ZARI”, το οποίο κατετάγη στην 11η θέση. Οι οικοδεσπότες της βραδιάς, δηλαδή η Έλενα Παπαρίζου και ο Σάκης Ρουβάς, ερμήνευσαν επίσης τραγούδια από μερικούς άλλους θρύλους της Eurovision – το “Waterloo” των ABBA και το “Hold Me Now” του Johnny Logan.

»Η Klavdia είχε να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ πιασάρικου τραγουδιού για ασανσέρ και ενός country κομματιού. Ερμήνευσε το τραγούδι της με τίτλο “Αστερομάτα”, με ένα μακρύ ύφασμα από το ρούχο της να στροβιλίζεται γύρω της. Χόρευτριες τη συνόδευσαν στη σκηνή και φωτίστηκε από κόκκινα σύννεφα και αστραπές. Αφού καταμετρήθηκαν οι ψήφοι του κοινού και της κριτικής επιτροπής, η Klavdia ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και πήρε το εισιτήριο για τη Βασιλεία. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα κάνει στη σκηνή της Eurovision. Σίγουρα, η Μεγάλη Άρκτος είναι σπουδαία, αλλά αυτό το νέο ελληνικό αστέρι ετοιμάζεται να λάμψει», σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, το αφιέρωμα  αναφέρεται στην πορεία της Klavdia από τη συμμετοχή της στο «The Voice of Greece» μέχρι και σήμερα, αλλά και στη σχέση της με τον θεσμό της Eurovision.

«Η Klavdia θυμάται να παρακολουθεί την εκτέλεση του “My Number One” από την Έλενα Παπαρίζου όταν ήταν μικρή. Η Έλενα Παπαρίζου διαγωνίστηκε για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, πετυχαίνοντας την πρώτη – και μοναδική μέχρι στιγμής – νίκη για τη χώρα, οπότε πρέπει να ήταν απίστευτο συναίσθημα η καθοδήγησή της στο “The Voice of Greece”.

»Μαζί με την Έλενα Παπαρίζου, η άλλη ηρωίδα της από τη Eurovision είναι η Loreen, η οποία έχει κερδίσει τον διαγωνισμό τραγουδιού δύο φορές για τη Σουηδία – τόσο με το “Euphoria” όσο και με το “Tattoo”. Η Klavdia λέει: “Τις θαυμάζω ως καλλιτέχνιδες, γιατί κατάφεραν να κερδίσουν τη Eurovision και να αγαπηθούν από όλους. Και επειδή με έκαναν να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να γίνω η εκπρόσωπος της χώρας μου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision», αναφέρεται επίσης.

«Η Klavdia φαντάζεται ότι η Ελβετία θα είναι γεμάτη από φύση, την καλύτερη σοκολάτα και ελβετικό τυρί. Προς το παρόν, είναι μεγάλη οπαδός του cream cheese. Λέει ότι ανυπομονεί πραγματικά για δύο πράγματα στη Βασιλεία – την εμπειρία της Eurovision και το να δοκιμάσει όλα τα διαφορετικά είδη σοκολάτας», καταλήγει το αφιέρωμα.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Βότσης: «Κάποτε δεν χρειαζόταν να δώσεις ορισμό για το τι εστί αναρχικός»

Για τις Αρχές ήταν «τρομοκράτης» και «αρχηγός» της 17Ν, ενώ για την Αριστερά «προβοκάτορας». Σήμερα δηλώνει αντιστασιακός εκ φύσεως και πιστεύει ότι η «Ελευθεροτυπία» της δικής του εποχής δεν μπορεί να ξαναβγεί. Ο θρυλικός δημοσιογράφος αφηγείται την πολυτάραχη ζωή του.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ