ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
10.3.2018 | 00:56

Έχω μπερδευτεί

Είμαι 16 χρονών. Δεν ξέρω τι επάγγελμα θέλω να ακολουθήσω. Οι γονείς μου απαιτούν να σπουδάσω κάτι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βοηθάνε στο να αποφασισω τι θέλω, δεν ενδιαφέρονται για μια συζήτηση, για μια ιδέα, για μια συμβουλή. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες οικογένειες. Μήπως "φταίω" εγώ που δεν ξέρω τι θέλω; Όμως οι γονείς έχουν δει πράγματα και πιστεύω πως αν ενδιαφέρονταν ουσιαστικά θα είχαμε μιλήσει για το θέμα.
7
 
 
 
 
σχόλια
Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι κατευθύνσεις πλέον, αλλά έχοντας κάνει αυτό το λάθος για αρχή θα σε συμβούλευα να μην πας σε αντίθετη κατεύθυνση απο την κλίση σου..Αν τα πας καλά με το λόγο μην πας να σπουδάσεις κάτι με μαθηματικά και αντίστροφα..Μετά, τι είναι αυτό που τα πας φυσικά καλά? πχ καλή αθλήτρια, ζωγραφίζεις με ευκολία, σου αρέσουν τα προβλήματα μηχανικής φύσης? είσαι καλή με τον κόσμο ή θα προτιμούσες ένα επάγγελμα στο οποίο θα δουλεύεις σε ένα γραφείο μόνη πχ? Δες τι σχολές υπάρχουν φαντάσου πώς είναι η καθημερινότητα ενός επαγγέλματος σε κάθε σχολή..Και απο τη μια σχολή που θα πας μπορεί να μην εργαστείς σε αυτό ακριβώς που σπούδασες, αλλά να το εξελίξεις λίγο, πχ απο φιλόλογος να ασχοληθείς με ειδική αγωγή κλπ..Πάντως είναι κοινό το να μην ξέρεις σε τέτοια ηλικία τι θα κάνεις, απλά προσπάθησε να έχεις πολλά εναλλακτικά σχέδια και να έχεις περίπου μια κατεύθυνση σητν οποία θα κινηθείς, για να ,μη βρεθείς να σπουδάζεις κάτι που θα σε οδηγήσει στην αντίθετη κατεύθυνση απο αυτήν που ήθελες.
Νομίζω κανένας μας σχεδόν δεν ήξερε τί θέλει να σπουδάσει, σε εκείνη την ηλικία, που κληθηκαμε να αποφασίσουμε και αυτοί που έκλιναν προς κάποια μεριά, δεν ήξεραν εάν θα τους αρεσουν όντως σαν σπουδές και σαν επάγγελμα, αργότερα.Σκέψου ποιά είναι τα ενδιαφέροντά σου και τα ταλέντα σου και μην αμελήσεις να ενημερωθείς και για το είδος της αποκατάστασης, μετέπειτα.Για παράδειγμα, το βρίσκω λιγότερο σοφή επιλογή να γίνεις φιλόλογος, όταν εδώ και πολλά χρόνια βγαίνουν φιλόλογοι από απειρες σχολές και μένουν άνεργοι ή κάνουν από κανένα ιδιαίτερο.Από την άλλη, δε μπορεί κανείς να σου πει τί θα ισχύει σε 5 και 10 χρόνια από τώρα, οπότε για μένα υπάρχει ένας βασικός κανόνας: να ασχοληθείς με κάτι που θα σου άρεσε πραγματικά και αν το κηνυγήσεις και το ψάξεις με αγάπη, δεν θα βγεις χαμένος/η ποτέ!Καλή σου απόφαση!!!
16 χρόνων και να ξέρεις τα θέλεις είναι πολύ απίθανο.Όλα τα παραπάνω σχόλια είναι πολύ βοηθητικά. Κοίταξε και εδώ, οπου υπάρχουν οι διευθύνσεις όλων των κέντρων συμβουλευτικής. Επικοινώνησε κ κλείσε ραντεβού.http://www.eoppep.gr/teens/index.php/consultant/16-symvoulos#%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82Καλή τύχη!
Οι γονείς σου μπορεί απλά να μην ξερουν να σε βοηθήσουν. Μίλα με κάποιον καθηγητή στο σχολείο σου. Ως τρίτοι που σε παρακολουθουν, ίσως θα έχουν δει κάποιες κλίσεις σου.Αλλά εσύ πρέπει να σκεφτείς: 1) με τι σου αρέσει να ασχολείσαι, γενικώς, 2) σε τι είσαι καλός, σου αρέσει, δε σου αρέσει (π.χ διάβασμα; καλλιτεχνικά; τεχνικα; αθλητικά;)
Καλα θα ηταν να μπορουσαν να σε βοηθησουν αλλα ισως να αισθανονται οτι δεν μπορουν η μπορει να μην θελουν κιολας. Σημερα διαβασα εδω για καποιον τον οποιον τον αναγκασαν οι γονεις του να σπουδασει μια σχολη που δεν αγαπουσε χρεισιμοποιοντας τον για τα δικα τους απωθημενα. Τουλαχιστων εσυ μπορεις να επιλεξεις ελευθερος απο πιεσεις. Μιλα με κοσμο και δες τι θα μπορουσε να σε ενδιαφερει. Εισαι και μικρος ακομη.
Scroll to top icon