Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση

Ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει έναν «ισχυρό φύρερ» για ηγέτη - Σοκ από τις απαντήσεις σε δημοσκόπηση Facebook Twitter
6

Σοκ προκαλούν τα ευρήματα δημοσκόπησης στην Αυστρία καθώς ένας στους τέσσερις Αυστριακούς θέλει για ηγέτη έναν «ισχυρό φύρερ».

Ειδικότερα, την ανάληψη της ηγεσίας της χώρας από έναν "ισχυρό φύρερ" φέρεται να επιζητεί ο ένας στους τέσσερις Αυστριακούς, σύμφωνα με αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση για το αποκαλούμενο "Κοινωνικό Βαρόμετρο" της μεγάλης αυστριακής φιλανθρωπικής οργάνωσης "Φόλκσχιλφε".

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται σήμερα με την ευκαιρία της χθεσινής 80ης επετείου από την προσάρτηση της Αυστρίας στο γερμανοναζιστικό Τρίτο Ράιχ, στις 12 Μαρτίου 1938.

Στη δημοσκόπηση διαπιστώνεται πως με τη θέση ότι «θα πρέπει να υπάρχει ένας ισχυρός φύρερ, ο οποίος δεν χρειάζεται να λαμβάνει υπόψη του ούτε μία βουλή ούτε εκλογές», συμφωνούν - και μάλιστα πολύ -  οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 8% και "αρκετά" σε ποσοστό 18%, συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό 26%, ενώ "λίγο" εμφανίζονται να συμφωνούν οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 25%, και "καθόλου" δεν συμφωνεί ένα ποσοστό 43%.

Σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, ο διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης Έριχ Φένινγκερ χαρακτηρίζει συγκλονιστικό το αποτέλεσμα του "Κοινωνικού Βαρομέτρου"  και ζητά από την πολιτική να αντιδράσει άμεσα.

Ο ίδιος υπενθυμίζει όμως ταυτόχρονα, πως στο πλαίσιο του περυσινού προεκλογικού αγώνα για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου κατέγραφε ότι οι Αυστριακοί, σε ποσοστό 94%, θεωρούν τη δημοκρατία ως την καλύτερη μορφή διακυβέρνησης, ωστόσο το ποσοστό αυτό φέρεται να παρουσιάζει μειωτική τάση.

Στο ίδιο "Κοινωνικό Βαρόμετρο", στο οποίο ερωτώνται πολίτες ηλικίας άνω των 15 ετών, οι Αυστριακοί στην μεγάλη πλειονότητα τους, 80%, εμφανίζονται να υποστηρίζουν ως "σημαντικό" το δικαίωμα της διαδήλωσης.

Διεθνή
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM
Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε ισχυρός καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Διεθνή / Αναστάτωση στο Βατικανό: Καταδικασμένος και άλλοτε πανίσχυρος καρδινάλιος απαιτεί να συμμετάσχει στην εκλογή νέου πάπα

Ο πάπας Φραγκίσκος του είχε ζητήσει να παραιτηθεί από τα «δικαιώματα και τα προνόμια» ενός καρδιναλίου αφού ενεπλάκη σε οικονομικό σκάνδαλο δεκάδων εκατ. δολαρίων
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / Ξεκίνησε η επανεκδίκαση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν στη Νέα Υόρκη – Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση

Η εισαγγελέας Σάνον Λούσι παρουσίασε την υπόθεση με ιδιαίτερα γλαφυρές περιγραφές των περιστατικών, τονίζοντας ότι ο Γουάινσταϊν, επί δεκαετίες, δρούσε «ως πύλη του Χόλιγουντ» και εκμεταλλευόταν τη θέση του για να εξαναγκάζει γυναίκες σε σεξουαλικές πράξεις
LIFO NEWSROOM
Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τζέι Ντι Βανς για την Ουκρανία - «Υπάρχουν πολλές λεπτές διαφορές» απαντά η Ρωσία

Η πρόταση για κατάπαυση πυρός και εδαφικές παραχωρήσεις - Το Κρεμλίνο δεν θεωρεί τελεσίγραφο την αμερικανική στάση και ζητά διαπραγματεύσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
LIFO NEWSROOM