Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την Ηριάννα και τον Περικλή

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την Ηριάννα και τον Περικλή Facebook Twitter
φωτό αρχείου / SOOC
1

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα την αποφυλάκιση της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή πραγματοποιούν απόψε συλλογικότητες.

Κλειστή είναι για την ώρα η οδός Πανεπιστημίου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα φτάσει στο Σύνταγμα.

Τι αναφέρει το κάλεσμα στην διαδήλωση:

Φιλικές και προσωπικές σχέσεις που ποινικοποιήθηκαν.
- Αμφίβολα μίγματα DNA που δεν ήταν αρκετά ούτε για επανεξέταση.
- Έναν δήθεν μάρτυρα που εξαφανίστηκε.
- Μία εκδρομή στην "αναρχική" Βαρκελώνη.

- Να επιβεβαιωθούν τα ραβασάκια της αντιτρομοκρατικής και οι ιδεοληπτικοί δικαστές και εισαγγελείς.


Με βάση τα παραπάνω, η Ηριάννα και ο Περικλής βρίσκονται έγκλειστοι στην φυλακή μετά την καταδίκη τους τον Ιούνη του 2017 με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του τρομονόμου (187Α), περιμένοντας την έναρξη του εφετείου τους στις 21 Μαρτίου 2018.


Στα πρόσωπα τους, ο μηχανισμός της Αντιτρομοκρατικής και του Τρομονόμου βρήκε δυο από τους πολλούς "ενόχους" του. Η σύλληψή τους έγινε την εποχή του δόγματος "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης Σαμαρά και το κατηγορητήριο τους περιελάμβανε όλα τα βασικά συστατικά των τρομοϋποθέσεων: επικοινωνιακά show,δήθεν συμμετοχή σε οργάνωση, δείγματα DNA επισφαλή και σε τόσο μικρή ποσότητα που δεν μπορούσαν να επανεξεταστούν και να διασταυρωθούν, σκιαγράφηση ενός αόριστα ύποπτου και με αναρχικές τάσεις κοινωνικού περιβάλλοντος.


Η καταδίκη τους ήρθε, ενάντια στην κοινή λογική και την προφανή έλλειψη στοιχείων, λίγο μετά την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο και σε μια περίοδο που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιζητούσαν μια ρεβανς.


Βασικό δομικό στοιχείο του πλέγματος καταστολής τόσο στην συγκεκριμένη υπόθεση όσο και ενάντια σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια αποτελεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος 187Α.


Ένας νόμος που στοχεύει σε όλες και όλους μας. Με τα ειδικά δικαστήρια, τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις υπερεξουσίες των διωκτικών αρχών και τις φασιστικές διατάξεις της συλλογικής ευθύνης και της ποινικοποίησης των προσωπικών και πολιτικών σχέσεων, φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο της αστικής δημοκρατίας. Σε αυτόν τον άξονα κινείται και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν προχώρησε σε κατάργηση του τρομονόμου αλλά ετοιμάζεται να ψηφίσει την αυστηροποίηση του Σωφρονιστικού Κώδικα.


Η δυνατότητα της αντιτρομοκρατικής να κατασκευάζει υποθέσεις από έναν τεράστιο κύκλο αγωνιστών "υπόπτων" καθώς και από το φιλικό και συγγενικό τους περιβάλλον, βασίζεται στην χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου. Ο εξαναγκασμός, άμεσος ή έμμεσος, λήψης του από τους συλληφθέντες και η υιοθέτηση των αμφίβολης αξιοπιστίας αποτελεσμάτων του από τις δικαστικές αρχές, αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά όπλα στα χέρια του κράτους ενάντια στον κόσμο του αγώνα.


Γνωρίζουμε ότι αυτού του είδους οι υποθέσεις αποτελούν έναν ακόμη τρόπο επιβολής της κοινωνικής ειρήνης σε συνθήκες κρίσης και ακραίας εκμετάλλευσης. Ότι έχουν ως στόχο να χρησιμεύσουν στην εμπέδωση του φόβου και την καταστολή των αγώνων. Το μήνυμα του τρόμου γίνεται σαφές:


'Ενοχοι όσες/οι αγωνίζονται, ένοχοι όσες/οι έχουν σχέση μαζί τους.
Η επίθεση του κράτους στις επιλογές, τις ελευθερίες και τους αγώνες μας είναι συνεχής και ολομέτωπη.
Με όπλο μας την αλληλεγγύη οφείλουμε να εμποδίσουμε την επέλαση της καταστολής, του ελέγχου και την διάχυση του φόβου.


Ενόψει του Εφετείου της Ηριάννας και του Περικλή,αγωνιζόμαστε συλλογικά και με όλες μας τις δυνάμεις για να τους πάρουμε πίσω.


Ο αγώνας των δύο είναι αγώνας:
Ενάντια στην αυθαίρετη χρήση του DNA ως αποδεικτικού μέσου.
Ενάντια στον τρομονόμο και την ενίσχυση του.
Η απελευθέρωσή τους να είναι μια νίκη του κινήματος, ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Θέλω ευθέως να ασκήσω κριτική στον τρόπο κάλυψης του συμβάντος από τον παρόντα ιστότοπο.Εν προκειμένω καλύπτεται με κάθε λεπτομέρεια η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κομμάτων και πολιτικών σχηματισμών (το πανό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ φαίνεται με σαφήνεια) εναντίον του δικαιϊκου μας συστήματος. Σαφέστατα και δεν ασκείται κριτική σε μια απόφαση αλλά συνολικά στο θεσμό της δικαιοσύνης.Δηλαδή μη εκλεγμένοι διαμαρτύρονται εναντίον μιας εκ των τριών εξουσιών της ελληνικής δημοκρατίας.Ως πότε άνθρωποι που δεν εκπροσωπούν κανένα εκτος από τον εαυτό τους θα έχουν ισχυρότερη φωνή μέσω των ΜΜΕ από τις επίσημες εξουσίες στη χώρα μας;Ως πότε η βούληση οργανωμένων μειοψηφιών θα παρουσιάζεται ως θέσφατο;Ως πότε η ηθική των ολίγων θα προβάλλεται ως "ηθικοτερη" της ηθικής των πολλών έτσι όπως η δεύτερη αποτυπώνεται σε νόμους και κανονες;