ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.3.2018 | 10:24

γυναίκα και μόνη

Είμαι 5 χρόνια μόνη και θα γίνουν 35. Δεν έχω σχέσεις με ομοφυλόφιλες, δεν παω σε μπαρ, δε μου αρέσουν, δε μου αρέσει γενικά να είμαι στο χώρο και να με προσδιορίζουν ή να προσδιορίζομαι με βάση αυτό, δε φαίνομαι, μου αρέσει να κάνω παρέα με στρέιτ ανθρώπους ή στρέιτ ζευγάρια, μου φαίνεται πιο φυσιολογικό, δεν το κάνω σημαία, λίγοι ξέρουν για εμένα και η κοπέλα που μου αρέσει και έχουμε θαυμάσια επικοινωνία σε επίπεδο μυαλού είναι στρέιτ, οπότε ακόμα και στη φαντασία μου έβαλα φρένο. Στην πραγματικότητα πιστεύω πως έχω εσωτερικευμένη ομοφοβία που δεν μπορώ για χρόνια να ξεπεράσω. Έχω φτάσει σε τέτοια σημείο συναισθηματικής και σεξουαλικής στέρησης που μερικές φορές μου περνάει απο το μυαλό να προσεγγίσω κάποιον άνδρα που βρίσκω γλυκό ή γοητευτικό, αν και ξέρω πολύ καλά, πως είμαι ομοφυλόφιλη και δε θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνο μακροπρόθεσμα στη δική του δυστυχία και το δικό μου κενό και δε θέλω να βάλω κανέναν σε τέτοια διαδικασία, ούτε εμένα. Γενικά έχω φτάσει σε αδιέξοδο και ήθελα κάπου να το πω. Δεν έχω καλή ζωή. Στην πραγματικότητα δε ζω. Δεν υπάρχουν ούτε συναισθήματα, ούτε βιώματα, μόνο η δουλειά. Νιώθω ακροτηριασμένη. Γυναίκα 38.
30
 
 
 
 
σχόλια
Καλή μου, ο τίτλος της ανάρτησης σου τα λέει όλα. Είσαι μία γυναίκα μόνη! Και αυτό σε μπερδεύει. Δεν μπορώ να σου πω τι να κάνεις, αλλά σκέψου λίγο πόσο καλό θα ήταν να μην είσαι πια μόνη με το οποιο φύλλο. Νομίζεις ότι είσαι ομοφοβική και θα σου κάνω την εξής ερώτηση..Ποιος ομοφοβικός παραδέχεται ότι είναι;; Συνήθως απλά στρέφονται με βία απέναντι στην φοβία τους..Δηλαδή στους ομοφυλόφιλους καθώς γι αυτούς είναι κίνδυνος.
Η εξομολογούμενη ορθά αναφέρει ότι έχει "εσωτερικευμένη ομοφοβία" (internalized homophobia/internalized sexual stigma)"Ο όρος εσωτερικευμένη ομοφοβία ορισμένες φορές χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει τις ενσυνείδητες ή ασυνείδητες συμπεριφορές που έχει ένα άτομο επειδή αισθάνεται την ανάγκη να προωθήσει ή να συμμορφωθεί τις προσδοκίες και τις επιταγές της ετεροκανονικότητας και του ετεροσεξισμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενίοτε εμφανίζεται ακραία απώθηση και άρνηση της ερωτικής επιθυμίας σε συνδυασμό με εξωτερική επίδειξη ετεροκανονικής συμπεριφοράς, η οποία αποσκοπεί αφενός μεν στο να δείχνει το άτομο «φυσιολογικό» και «αποδεκτό», αφετέρου δε στο να νιώσει το ίδιο έτσι".απ' την wiki.για μία ακόμη φορά δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα.Το θέμα είναι πώς ξεκολλάς από αυτό.
Πόσο βαθιά το πάμε τελικα; Ναι έτσι όπως τα λέει η wiki είναι. Το να θέλουμε να αγαπηθουμε δεν ορίζεται από το φύλλο. Ίσως η ανεύρεση του σωστού ανθρώπου δεν ορίζεται από φύλλα n' est pa?? Αλλά ίσως λέω εγώ ίσως .. να πρέπει να έχουμε κάθε δικαίωμα επιλογής. Χωρίς την λέξη ομοφοβία..Το να ετεροκαθοριζομαστε μας κάνεις ετεροφωτους και όχι αυτοφωτους ..Άρα που καταλήγουμε;
Στην γράφουσα αρέσουν γυναίκες και αισθάνεται επί λέξη "ακρωτηριασμένη" γιατί εμποδίζει τον ίδιο της τον εαυτό, με νύχια και με δόντια, να ζήσει αυτό που θέλει να ζήσει ή να προσπαθήσει, τελοσπάντων.Καλός ο πανσεξουαλισμός και ο πανρομαντισμός, μόνο που δεν φαίνεται να έχει καμία σχέση με το θέμα μας.
Δεν συμφωνώ ότι της αρέσουν μόνο οι γυναίκες καθώς δεν έχει κάνει σχέση ποτέ όπως η ίδια μας αναφέρει..Τώρα ο ακρωτηριασμός νομίζω έχει να κάνει περισσότερο με κάτι που της λείπει ..Και είναι μόνη ..Η συντροφιά της λείπει για αυτό και μας έγραψε την παραπάνω ανάρτηση. χαρακτηρίζει τον εαυτό της: ομοφοβικό μοναχικό και ακρωτηριασμένο.
«αν και ξέρω πολύ καλά, πως είμαι ομοφυλόφιλη»Δεν χωρεί συμφωνία ή διαφωνία σε μία τέτοια δήλωση.(αυτό που στην πρώτη οποιαδήποτε υπόνοια λέμε ότι κάποιος είναι gay, ενώ η όταν η άλλη δηλώνει ομοφυλόφιλη πρέπει νε και ντε να την βγάλουμε τουλάχιστον bi, δεν το πολυκατανοώ, αλλά δεν πειράζει).
Διαφωνώ γιατί θα είχε ήδη αποκτήσει εμπειρία.. ψευδομαστε κατά του εαυτού μας. Ταμπελαρουμε τον εαυτό μας για να μειώσουμε τις συνέπειες μιας επιλογής.Είμαι αυτό και αυτό άρα είμαι αυτό και τισημαίνει εάν είμαι αυτό σημαίνει πως είμαι ομοφυλόφιλη. Αλλά πόσο παράδοξο είναι να είμαι ομοφυλόφιλη ενώ είμαι κατά βάθος ομοφοβική; doesn't make sense.. είναι απλά ένα μπερδεμένο κορίτσι..
Κυρ Νιονιο οσο περιεργα κ να μιλάς, οτι κ να λες,οσο κ να μιλάς μου προκαλείς μονο θετικά κ ερεθιστικά συναισθήματα. (Εικονικό κέρασμα) Ελα ,κατσε διπλα μου!
Ούτε εγώ συμφωνώ από δική μου εμπειρία για τον πανσεξουαλισμο, αλλά μπορώ να κατανοήσω την επιλογή. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος, κακό η καλό.. περισσότερο πιστεύω στο ότι έχουμε δημιουργηθεί χωρίς φύλλο.. (κυτταρική δομή) μετά όλα τ' αλλά παίζουν ..
Πάντως για να το γυρίσουμε στο σοβαρό μιας και αναφέρομαι στην κυτταρική δομή που με ευχαρίστηση αγκάλιασα καθώς πρέπει να σεβόμαστε και τους ανθρώπους που δεν είχαν την πολυτέλεια της μάθησης..Βλέπε παππού και γιαγιά και αισθάνομαι ντροπή για την ατέλεια τους στο "τέλειο" κόσμο σας, γιατί ορισμένοι εξακολουθούν και ενοχοποιούν καταστάσεις που επουδενί δεν είναι σε θέση να ζήσουν η δεν θέλουν να το διανοηθούν καν αυτό που ορισμένοι τόλμησαν να ζήσουν γιατί δεν είχαν επιλογη..Και αρνούνται την ύπαρξη στην χωροσφαιρικη και μονόπλευρη τους πραγματικότητα τους, το γεγονός ότι οι άνθρωποι θα πρέπει τουλάχιστον να επιλέγουμε ελεύθερα είναι δικαίωμα αναπόσπαστο και αυτονόητο.. τώρα το τι είναι ο πανσεξουαλισμος και τα λοιπά είναι κατά την ταπεινή μου άποψη μία επιλογή ελεύθερη κατά Δαρβίνο και τα λοιπά.. οπότε ποιοι είμαστε εμείς στην τελική που θα κρίνουμε εάν είναι σωστό ή λάθος; Ιεροεξεταστές; Επειδή λοιπόν ΕΓΩ προσωπικά δεν το δέχομαι για την πάρτη μου δεν πάει να πει ότι δεν την έχω αυτή την επιλογή οπότε εμένα δεν μου ταιριάζει σε άλλον μπορεί και να ταιριάζει.. και επειδή θα τρίζουν κόκκαλα διαφόρων ... Το σταματω. Διαφωνώ στο να ταμπέλαρουμε τον εαυτό μας και Συμφωνώ στο οτι ίσως μία επιλογή ανάγκης να είναι αναγκαία κάτω από ορισμένες συνθήκες.. χωρίς να σημαίνει ότι θα κάνω το ίδιο για να σου μοιάσω η να μου μοιάσεις η να μοιάσω σε κάποιο αλλον. Επειδή είναι κάτι που εγώ δεν είμαι και θα ήθελα φανταστικα να είμαι. (Βλ. Brad Pitt) Οπότε το ότι η κοπέλα είναι μόνη της πάει να πει ότι της λείπει κάτι από τη ζωή της. Και αυτό που της λείπει είναι το πιο απλό λίγο αγάπη ρε παιδιά!!Αυτά.
Εγκεφαλικό κ οπτικό οργασμό μου προσφερες μολις τώρα. Άλλαξες την κυτταρική μου δομή. Πλεον επαψα να ειμαι αυτός που ήμουν κ είμαι κατι αλλο που ολα μου κύτταρα πασχίζουν να πολλαπλασιαστούν για να ερθω πιο κοντά σου.
Ως λεσβια θα σου πω πως χαραμιζεσαι αδικα ,εχεις μπει σε ενα τρυπακι που απο την μια αποφευγεις τους ομοφυλοφιλους κ την ομοφυλοφιλια σου λογω εσωτερικευμενης ομοφοβιας κ απο την αλλη αποφευγεις τους στρειτ γιατι σου υπενθυμιζουν οτι δεν εισαι αυτο που ειναι και εχεις κολλησει με μια στρειτ που υποσυνειδητα επιτηδες το εκανες για να εγκλωβισεις τον ευατο σου . Αν θες να χαραμιστεις σαν ατομο κανε το αλλα μην παρεις κανεναν αλλον μες στη τρυπα σου , ασε τους αντρες στην ησυχια τους , αν θες να ζησεις την ζωη σου ζητα βοηθεια απο ψυχολογο
Πέρα από όλα τα σχόλια αυτός που μπορεί να τα φτιάξει τα πράγματα είσαι εσύ ...ποιος άλλος βέβαια ...Μόνο εσύ ...Οπότε σκέψου τι φταίει και άλλαξε το κ άσε την κοινωνία να λέει ...κ σε ψυχολόγο να πας τα ίδια θα σου πει....κάνε τα κέφια σου κ γραψε ότι σε ενοχλεί ...κρίμα νέα κοπέλα να έχεις τέτοια ζωή
Ο καθένας μας στη ζωή του χαράζει τη δική του πορεία, είτε straight είτε gay. Εφόσον δε σας εκφράζει ο συναναστροφή με ομοφυλόφιλα άτομα, δε χρειάζεται να μπείτε σ' αυτή τη διαδικασία. Από την άλλη, πιστεύω ότι περισσότερο σας ορίζει ο φόβος σας, παρά τα πραγματικά "θέλω" σας και γι' αυτό απέχετε.Όλα ξεκινούν από την αδυναμία και άρνησή σας να αποδεχτείτε τον εαυτό σας ως έχει, καθώς προφανώς ζείτε σε μια κοινωνία που σας έχει πείσει ότι αποτελείτε παραφωνία και όνειδος. Δεν είναι όμως έτσι. Οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι, είναι ό,τι ακριβώς και οι ετεροφυλόφιλοι, αδέρφια, συνάδελφοι, φίλοι, γείτονες, γνωστοί μας, μέσοι άνθρωποι μιας κοινής καθημερινότητας, όπως όλοι μας. Δεν είναι οι μπαμπούλες, ούτε τα τέρατα του παραμυθιού, ακόμη κι αν η κυρίαρχη κοινωνική άποψη τείνει προς αυτή την κατεύθυνση.Θα συμφωνήσω πως η συνδρομή ενός ειδικού -προσωπικά θα πρότεινα ψυχολόγο- θα σας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμη. Αν δεν πάψετε να βρίσκεστε σε απόλυτη σύγκρουση με τον εαυτό σας, θα πέσετε σε λάθη, καταστροφικά -όπως πολύ σωστά επισημαίνετε- τόσο για σας, όσα και για τους γύρω σας. Αφήστε το φόβο και κάντε αυτό που πρέπει. Ήρθατε εδώ για να ζήσετε σε πλήρη αρμονία με τον εαυτό σας. Βρείτε το θάρρος και κάντε το πραγματικότητα. Καλή τύχη.
Πραγματικά πολύ στενάχωρη εξομολόγηση. Έχεις απορρίψει τον εαυτό σου, δεν του δίνεις καμία ευκαιρία και ψάχνεις να σε βασανίσεις περισσότερο.Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είναι εσωτερικευμένη ομοφοβία ή κάτι άλλο (πολύ βαθύτερο ίσως), όμως πιστεύω οτι χρειάζεσαι τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να το βρεις, να το αντιμετωπίσεις και να το νικήσεις. Μπορείς, αλλά όχι μόνη σου.Σου εύχομαι το καλύτερο.
Θα σου πω κάτι που θα σου φανεί αστείο !αλλά έχει βάση ...κάνε σχέση με άντρα που έχει πολλά θηλυκα στοιχεια !να είναι εραστής σου να είναι και φίλη σου !θα δεις θα ρολαρει . Και δεν μιλάω για γκευ αλλά άντρα με θηλυκη πλευρά ...σκέψου το
I like panties, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι βρίσκω το σχόλιό σας τόσο ατυχές, όσο πολλά από εκείνα που δεχτήκατε κατόπιν της δικής σας viral εξομολογήσεως. Δεν αναφέρομαι στον ακραίο χαρακτήρα των σχολίων, αλλά στην εμφανή έλλειψη παιδείας έναντι του θέματος.
Μου φαίνεται πως καταλαβαίνεις τις ρίζες του προβλήματος αλλά είσαι τόσο χαμένη που δεν μπορείς να τις επεξεργαστείς και να βρεις την άκρη σου.επισης κάπου εκεί μέσα υπάρχει και η αγάπη για τον εαυτό σου ή οποία σε αποτρέπει από λάθος επιλογές που θα αποδειχτούν καταστροφικές και για σένα και για άλλους.γιατι δεν επισκέπτεσαι έναν ειδικό,κάποιον ψυχίατρο ίσως; Δεν είναι ανάγκη να διαλυθούμε τελείως για να προσέξουμε την ψυχή μας και πιστεύω από αυτά που λες πως θα είσαι δεκτική σε διάλογο και διαδικασία αυτοβελτιωσης και επίλυσης θεμάτων.θεωρω πως σίγουρα θα σε βοηθήσει,ίσως σου δείξει τον δρόμο να κάνεις κάποια βήματα προς την κατεύθυνση που θες με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προς τον εαυτό σου και τα θέλω σου.μην μαστιγώνεις τον εαυτό σου είναι πολύ κρίμα.πραγματικα έχουμε μόνο μια ζωή και πρωτίστως στον εαυτό μας θα στηριχτούμε to make the best of it.
Καιρό είχα να δω εξομολόγηση με @ρχιδια. Δν εχω λύση να σου πω πέραν του φυσιολογικου περί υπομονής,επιμονής,υπερπήδησης κ αντιμετώπιση των συναισθημάτων σου. Αλήθεια με άφησες κενό.
Scroll to top icon