ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
29.3.2018 | 15:53

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΔΙΠΟΔΟ ΖΩΟ

Εχουμε ενα παρκακι μπροστα στο σπιτι μου στο οποιο ερχονται ανθρωποι για περπατημα, κυριως μεγαλης ηλικιας και οικογενειες με μικρα παιδια και φυσικα αρκετοι που βγαζουν τα σξυλακαι τους. Ολα καλα μεχρι εδω.Υπαρχει ομως ενας ιδιοκτητης που φερνει καθε μερα το γομαρι που εχει για συντροφια, το αφηνει χωρις λουρακι να τρεχει και να τρομαζει τους υπολοιπους (εχει ορμηξει "παιχνιδιαρικα" σε περιπατητες αρκετες φορες) με τους γερους να του κανουν παρατηρησεις καθε μερα αλλα αυτος δεν ακουει τιποτα.Επισης, καθε μερα φερνει μια μεγαλη σακουλα με οτι αποφαγια εχει, απο μακαρονια μεχρι κρεατα, (οχι λιγα γραμμαρια, γεματη σακουλα σουπερμαρκετ, ποσοτητα) και τα πεταει για τα σκυλια ακριβως απεναντι απο το σπιτι μας και οσο και να πεις ειναι αηδιαστικο.Ερωτηση:Μπορω να φερω την αστυνομια οτι και καλα μολυνει το περιβαλλον να του τραβηξουν ενα προστιμο και να τελειωνει η δουλεια η θα βλεπω τα αποφαγια του καθε μερα σχεδον μπροστα στην πορτα μου?
9
 
 
 
 
σχόλια
Σύμφωνα με τον Νόμο 4235/2014: "Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και ΥΓΙΕΙΝΗΣ".https://dasarxeio.files.wordpress.com/2014/09/cebdcebfcebccebfcf83-4039_2012.pdf________Οδηγίες σίτισης αδέσποτωνΟι φιλόζωοι έχουν το νόμιμο δικαίωμα να φροντίζουν τ’ αδέσποτα ζώα στις γειτονιές τους αρκεί:-Να τηρούν τους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία ανάπτυξης ανθυγιεινών εστιών.-Να προτιμούν ξηρά τροφή και όχι κονσέρβες ή αποφάγια καθώς δεν αφήνει υπολείμματα ικανά να προκαλέσουν δυσοσμίες και να γίνουν πόλο έλξης εντόμων ή τρωκτικών.-Να φροντίζουν να καθαρίζουν σχολαστικά τους χώρους σίτισης.-Να μαζεύουν τα υπολείμματα.https://istoriesadespoton.gr/nomothesia/epitrepetai-i-sitisi-ton-adespoton-zoon...Θα μπορούσες να τυπώσεις το άνωθεν και να του το δώσεις. Ταυτόχρονα, όντως, μπορούν να αγοραστούν κάποια μπολάκια (αν και πρέπει να είναι κάπως βαριά για να μένουν στην θέση τους ...και να μην παίζουν οι σκύλοι φρίσμπι με αυτά, μεγάλοι πήλινοι κεσέδες γιαούρτης ίσως;). Θα τράβαγα και μερικές φωτό της κατάστασης, να υπάρχουν.________Επίσης:"Ειδικά ο ιδιοκτήτης σκύλου: α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος σκύλων πάντα με συνοδό, β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους. γ) για την αποφυγή ατυχημάτων υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν. Η ίδια υποχρέωση ισχύει και για τον οποιονδήποτε συνοδό του ζώου, πέραν του ιδιοκτήτη του".________Δεν υπάρχει αμφιβολία πως υπάρχουν σκατόψυχοι που τους "φταίνε" όχι μόνο τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζωάκια, αλλά και τα άντερά τους τα ίδια. Όμως -δυστυχώς- υπάρχουν και τέτοιου τύπου "σταρχιδιστές" όπως αυτός που περιγράφεται, που ΚΑΙ λάθος είναι ΚΑΙ δεν διαθέτουν καμία διάθεση "συμβιβασμού", ουσιαστικά βλάπτοντας το γενικότερο φιλοζωϊκό αίσθημα.
Κατ' αρχάς, ένα ζώο κατά τον περίπατό του οφείλει δια νόμου να ελέγχεται με λουρί από τον ιδιοκτήτη του. Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε ένα σκυλί ελεύθερο και δη και σε δημόσιο χώρο.Ως προς τα τρόφιμα. Είμαι φιλόζωη, έχω γάτα, είχα σκυλί και φροντίζω τα αδέσποτα με κάθε τρόπο. Το σίγουρο είναι ότι αφενός τα αποφάγια μας δεν αποτελούν κατάλληλη τροφή για τα ζώα, καθώς περιέχουν αλάτι, μπαχαρικά, σάλτσες που μακροπρόθεσμα τα αρρωσταίνουν. Αφετέρου, ναι, τα αποφάγια μας αποτελούν απορρίματα και σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να τα εγκαταλείπουμε όπου μας αρέσει με πρόφαση τη ζωοφιλία. Όταν αφήνουμε τροφή στο δρόμο, αυτομάτως καθιστάμεθα και υπεύθυνοι να φροντίσουμε για την καθαριότητα του χώρου, αφού αυτή καταναλωθεί. Οι τροφές αλλοιώνονται και γίνονται εστίες μικροβίων για όλους.Η καταλληλότερη τροφή για τα ζώα είναι η ξηρά ή οτιδήποτε το μαγειρεμένο πρέπει να μην έχει αλάτι, μπαχαρικά, λίπη και σάλτσες. Επίσης, άκρως πληροφοριακά, ο μεγάλος μύθος ότι οι σκύλοι τρώνε κόκκαλα είναι άκρως λανθασμένος κι επικίνδυνος. Τα κόκκαλα καταστρέφουν τα δόντια των ζώων, μπορεί να δημιουργήσουν στοματικά, στομαχικά και εντερικά έλκη, ακόμη και πνιγμό.
Ναι μην παραλείψεις να κάνεις την καλή σου πράξη και να πάρεις τηλέφωνο στο δήμο να μαζέψει τα κοπρόσκυλα που ταιζει αυτός ο άξεστος .Να φανταστώ γεννήθηκες στο Μπάκινχαμ Πάλας και δεν έχει σκυλιά και γατιά εκεί . Συγγνώμη αν γίνομαι κακία αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς από τη στιγμή που δεν σε έχει δαγκώσει το σκυλί γιατί σε ενοχλεί που κάποιοι θέλουν να τα φροντίσουν
Eγω εγραψα την εξομολογηση και ρωταω κατι απλο το οποιο κανεις μεχρι στιγμη δεν εχει απαντησει: Μου δινει την δυνατοτητα ο νομος να φερω την αστυνομια (η τον δημο η κατι αλλο) ωστε να τιμωτηθει αυτος που μολυνει το απεναντι πεζοδρομιο η οχι ?Το ηθικοκοινωνικο κομματι δεν με ενδιαφερει. Απλα, υπαρχει νομος που μπορει να χρησιμοποιηθει υπερ της θεσης μου η οχι?Δεν λεω ουτε να τα παρει σπιτι του η κατι αλλο (στο πνευμα του σχολιου σου.Απλα ζηταω να μαθω αν υπαρχει καποιος νομος που μπορει να εφαρμοστει, αλλιως φανταζομαι μπορω να πεταω και γω τα σκουπιδια μου οπου θελω με οτι προφαση θελω...
Βρήκα αυτό:Στοπλαίσιοτων αρμοδιοτήτων τους οι ΟΤΑ (Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης ) α ́καιβ ́ βαθμού οφείλουν να εκδίδουν κανονιστικές αποφάσεις (άρθρο 79 παρ. 1 του Ν. 3463/2006-Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) με τις οποίες τίθενται οι όροι για την προστασία του περιβάλλοντος, για την καθαριότητα των κοινόχρηστων και ιδιωτικών υπαίθριων χώρων της εδαφικής τους περιφέρειας, για την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών τους.Σε κάθε περίπτωση η επιτυχία αυτού του σημαντικού κοινωνικού έργου επιτυγχάνεται μέσω της διαρκούς συνεργασίας του Δήμου με δημότες και κάτοικους και διέπεται από διατάξεις, υποχρεώσεις και δικαιώματα.http://www.neafiladelfeia.gr/files/1/Oikologia-Anakiklosi/doc/site-355-2004a.pdf(σόρρυ για την μορφοποίηση)Έλα σε επαφή με τον Δήμο. Ωστόσο όπως υπεδείχθη παραπάνω δεν είναι κακή ιδέα να υπάρχει μια πιο οργανωμένη παροχή επιπλέον φαγητού σε δοχεία μαζί με δοχεία νερού ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο της βρωμιάς. Αν κι εφόσον πράγματι αδέσποτα καταναλώνουν τα αποφάγια και δεν μένουν με τις μέρες να ζέχνουν φυσικά.
Αλλη μια έξυπνη εξομολόγηση που μπορει να ειναι κ κοινωνικό πείραμα. Ελπίζω μν μου σβήσουν παλι το σχόλιο. Καταρχάς θίγεις ενα γεγονός που έχει να κάνει με ιδιοκτήτη σκύλου κ φιλόζωου που προσέχει τα αδέσποτα ταυτόχρονα κ που είναι πάντα αθώοι κ παράδειγμα προς μίμηση. Άλλο προσεχω αδέσποτα κ αλλο δημιουργώ επιπλέον εστίες μόλυνσης. Κ αναρωτιέμαι: γιατί ο εν λόγω κύριος δν ρίχνει τα αποφάγια μπροστά στην πορτα του ;;χμ....Σαν ιδεα το να βάλεις δοχεία όπως προείπαν ειναι μια λύση αλλά δν λύνει το πρόβλημα γιατί εχεις να κάνεις με συμπεριφορά ανθρώπου κ επιπλέον θέλει κ αυτό φροντίδα κ στο τέλος θα φανεί οτι εσυ ταΐζεις κ μαζεύεις τα αδέσποτα. Αστυνομία ή τηλέφωνο σε οργανισμό αδέσποτων.
Αντί να φέρεις την αστυνομία, διέθεσε δύο δοχεία να βάζει το φαγητό ο εν λόγω άνθρωπος αντί να το πετάει χύμα και ευγενικά ζήτησέ του το. Μεταξύ μας, δεν είσαι ''ανώτερη'' ή ''καλύτερη'' από εκείνον που ''και καλά'' μολύνει το περιβάλλον.
Το σκυλί εχει ορμήσει για να παίξει, αν ήταν να δαγκώσει θα το είχε κάνει ποιος ο λόγος να φοβάσαι; Αντι να σκέφτεσαι τέτοιες βλακείες γιατί δεν τον μιμίσε να ταΐζεις και εσυ κανένα ζωάκι; Θα ήταν καλύτερά δηλαδη να τα πετάει στα σκουπίδια απο το να τα ρίξει σε σκυλάκια.. Έλεος... Λες και τα πέταξε στην αυλή σου.
Scroll to top icon