ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.4.2018 | 19:47

Καπνισμα

Καπνίζει. Οκ και εγώ κάπνιζα καποτε. Είναι γυναικα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που το ξεκινας, ειτε απο επιλογή ειτε για να είσαι αποδεκτός..κατα πάσα πιθανότητα. Οκ είμαι ο μόνος που δεν το βλέπω για κάτι σοβαρό όταν η αλλη καπνίζει;
23
 
 
 
 
σχόλια
@Ατέρμονη Ανία Όντως η επιλεκτική ανάγνωση είναι πολύ κακό πράγμα.Αυτά που αναφέρεις κάνουν κακό στη σχέση σου, όχι στην υγεία σου. Το κάπνισμα κάνει κακό και στη σχέση σου και στην υγεία σου.
Είμαι η μόνη που τέτοιες διακρίσεις με κάνουν να μην βλέπω τον άλλον για ασόβαρο; Υ.Γ. Οποιοσδήποτε εθισμός κάποιου τον αλλοίωνε σε βαθμό του να υπάρχει προβληματική συμπεριφορά θα με απωθούσε. Μπορεί να ναι τζόγος, πορνό, αλκοόλ, διαδίκτυο. Ό,τι θα είχε συνέπειες αρνητικές σε μας. Εγώ π.χ. έχω διάφορους εθισμούς, π.χ. στη ζάχαρη και στη lifo. Σιγά μην κοιτάω άλλους σαν ανεπαρκείς.
Έτσι είναι. Πριν 1-2 μήνες, είχε βγει στις ειδήσεις ένα βίντεο με Γάλλους να δίνουν μάχες για να πάρουν nutella που ήταν σε προσφορά στο σουπερμάρκετ. Τα άρθρα έκαναν λόγο για πανικό και χάος. Εγώ το θεωρούσα απόλυτα λογικό. :)
Στο μυαλό μου, οι σχέσεις είναι σαν εκείνα τα παιχνίδια όπου δυο άτομα δένουν τα χέρια ή τα πόδια τους με ένα σχοινί και προσπαθούν να τρέξουν μαζί. Κάθε ένα από τα δύο άτομα επηρεάζει την κινητικότητα του άλλου. Οπότε, πρακτικά, όλες μας οι συνήθειες επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό το άλλο άτομο. Ως εργένης, φέρω ευθύνη και λογοδοτώ στον εαυτό μου. Εάν μπω σε σχέση, φέρω ευθύνη και προς το άλλο άτομο. Ακόμα μεγαλύτερη, εάν υπάρξουν παιδιά. Εδώ θίγουμε βαρέως τύπου συνήθειες, αλλά ορισμένες φορές, ακόμα και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα, μπορεί κάποια στιγμή να εγείρουν θέμα. Π.χ., "πάλι συνδύασες μαύρο παντελόνι με μπλε μπλούζα?", "πήρες τη θέση μου στον καναπέ",...!
> Εγώ π.χ. έχω διάφορους εθισμούς, π.χ. στη ζάχαρη > και στη lifo. Σιγά μην κοιτάω άλλους σαν > ανεπαρκείς.Η διαφορά είναι ότι αυτοί οι εθισμοί επηρρεάζουν εσένα και μόνο. Αν π.χ. γίνεις παχύσαρκος από την κακή διατροφή κάνεις κακό στη δική σου υγεία. Το κάπνισμα από την άλλη κάνει κακό και στους γύρω, ασχέτως αν καπνίζουν ή όχι.
Η επιλεκτική ανάγνωση είναι πολύ κακό πράγμα. :) Όταν λοιπόν κάποιος είναι καπνιστής αν μου επιβάλλει το παθητικό κάπνισμα θα υπάρχει πρόβλημα. Επίσης αν για παράδειγμα κάποιος σκέφτεται συνέχεια τα γλυκά ή καταλήξει να μη μπορεί να σηκωθεί από τον καναπέ ή λαχανιάζει στα 5 βήματα δεν θα περιορίζει τα όσα μπορούμε να κάνουμε; Ακόμη, αν κάποιος έχει ανάγκη να τσεκάρει το κινητό του κάθε 3 λεπτά σε μόνιμη βάση θα δημιουργήσει ένταση πιθανώς και όλα αυτά αν κάτσω και συμβιβαστώ θα μειώσουν την ποιότητά της ζωής μου. Κατανοώ ότι το παθητικό κάπνισμα είναι κακό και όπως κι άλλα τόσα. Αλλά το αναπνευστικό μου επιβαρύνεται κάθε μέρα από τ' αυτοκίνητα επίσης, αν θέλω να είμαι ακριβοδίκαιη, μόνο με πεζούς και ποδηλάτες θα δώσω ευκαιρία για σοβαρή σχέση!
που δε το βλέπω για κάτι σοβαρό όταν η άλλη καπνιζει? εγώ κατάλαβα, σοβαρό πρόβλημα. Απ τα σχόλια κατάλαβα ότι δε το βλέπεις για σοβαρά τον άνθρωπο που καπνίζει μέσα στη σχέση σας. Τί να σου πω? Να ναι πάντα αυτό το κριτήριο σου! Εύκολα θα κάνεις σοβαρές σχέσεις.
Με βεβαιότητα σου απαντάω πως όχι δεν είσαι μόνος που σε ενοχλεί. Ειχα κάποτε έναν φίλο που έθετε ως απόλυτο κριτήριο για να συνάψει σχέση η γυναίκα να μην καπνίζει.Προσωπικά με ενοχλεί και εμένα αυτή η βλαβερή συνήθεια αλλά δε θα ήταν κύριος λόγος να απορρίψω κάποιον
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχεις εστιάσει στο φύλο. Δεν μου αρέσουν καθόλου οι διακρίσεις. Από αυτό και μόνο, προσωπικά δεν μπορώ να σε αποδεχτώ ως άνθρωπο, είτε καπνίζεις είτε όχι, είτε κάνεις (ή δεν κάνεις) οποιαδήποτε άλλη εθιστική ουσία. Και για να μην παρεξηγηθώ, είμαι άτομο που δεν έχει καπνίσει ποτέ στην ζωή του, ούτε έχει πιει ποτέ αλκοόλ και τα συναφή.
Γιατι τον ενδιαφερει να το συζητήσει ως κριτήριο σχέσης και προφανώς έλκεται από γυναίκες;Βαλτε λιγο τη μανιβέλα κι αφήστε τους σεξισμούς απέξω....
Ας ξεκαθαρίσει λοιπόν από την αρχή, ότι ενδιαφέρεται για σοβαρή σχέση με μη καπνίστρια. Όπως επίσης να ξεκαθαρίσει στην κοπέλα-καπνίστρια, ότι δεν ενδιαφέρεται για σοβαρή σχέση μαζί της. Προκαλεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Αν για κάποιο λόγο ερωτεύτηκε καπνίστρια, ας την δεχτεί με το ελάττωμά της όπως και εκείνη δέχεται τα δικά του. Δεν επιβάλλουμε στους άλλους να αλλάξουν τρόπο ζωής παρά μόνο να δείχνουν σεβασμό και να βελτιώσουν το χαρακτήρα τους σε περίπτωση που επηρεάζεται η σχέση τους.
Έχω υπάρξει καπνιστής και μάλιστα ''βαρύς''. Δεν είναι κριτήριο για μένα ώστε να απορρίψω μία γυναίκα εάν καπνίζει, αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι σε αντιλαμβάνομαι, καθόσον και μένα πλέον με ενοχλεί και μάλιστα πολύ το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους.
Δεν είσαι μόνος φίλε μου, είναι μία απωθητική και αηδιαστική συνήθεια. Και για εμένα είναι must να μην καπνίζει, αν ψάχνομαι για σοβαρή σχέση (για ξεπέτα δε με νοιάζει).Δεν είσαι υποχρεωμένος να ανέχεσαι το κάπνισμα από τη στιγμή που κάνει κακό στην υγεία. Θα πήγαινες ποτέ σε εστιατόριο που σου σέρβιρε χαλασμένη μπριζόλα;Το ότι το ψάχνεις τόσο σημαίνει ότι δεν αρκείσαι σε επιφανιακές σχέσεις αλλά θέλεις κάτι βαθύτερο. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι σαν κι εσένα.
Ο μόνος σίγουρα όχι αλλά όσοι θα το κάνανε ανήκουν σε μειοψηφία. Δεν είναι και κάτι τόσο τρομερό, εκτός αν δε μπορεί η κοπέλα να σεβαστεί τις δικές σου επιθυμίες ότι μπορεί πχ. να μη σ' αρέσει να καπνίζει κόσμος στ' αμάξι σου, δε θες να πηγαίνει καπνός σε κάποιο μέρος του σπιτιού, κτλ.
Δέχομαι το να μην θέλεις να είσαι με κάποια που καπνίζει, όπως δε θα ήθελες π.χ. να είσαι με κάποια που δεν είναι φυσική ξανθιά. Βλέπεις, αυτό είναι γούστο και περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. Το "Οκ είμαι ο μόνος που δεν το βλέπω για κάτι σοβαρό όταν η αλλη καπνίζει;", δείχνει ότι λειτουργείς εκ προθέσεως υπολογιστικά, επιφανειακά και με υστεροβουλία. Σίγουρα, δεν είσαι ο μόνος που λειτουργεί έτσι, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι καλό που υπάρχουν κι άλλοι σαν και σένα.
Εάν μπαίνει, παίρνει αυτό που θέλει, και όταν βρει κάτι άλλο το λήγει με αφορμή το κάπνισμα, τότε ναι είναι δόλιος και κατάπτυστος. Εάν όμως ξηγιέται από την αρχή, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα.Δεν έχω καπνίσει ποτέ, και ενίοτε ενοχλούμαι από τον (πολύ) καπνό. Ποτέ δεν το έχω κάνει θέμα διότι εφόσον υπάρχει συνεννόηση με το άλλο άτομο, βρίσκονται λύσεις. Μπαλκονάκι και βεραντούλα :)
Με τον τρόπο που εκφράζει την εξομολόγηση του, αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί απωθητικό μεν το κάπνισμα, επομένως απωθητική και την καπνίστρια αλλά δεν θα τον χαλούσε ένα επιπόλαιο νταλαβέρι μαζί της. Εφόσον εξηγηθεί και το δεχτεί η απωθητική μεν καπνίστρια ελκυστική δε γυναίκα, καλώς. Εγώ πάλι δεν τονε εκόβω για τέτοιον καθώς ουδόλως υποστηρίζει αυτά που πρεσβεύει. Παράδειγμα: Προσωπικά, θεωρώ απίστευτα απωθητικούς τους "δυνατούς πότες". Η ποτίλα που αναδύεται από κάθε πόρο τους, κάνει το στομάχι μου να φέρνει τούμπες. Αν λοιπόν παρατηρήσω ότι ο συνοδός μου το τσούζει χωρίς σύνεση, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να τσεκάρω τις σεξουαλικές του επιδόσεις, δε πα να 'ναι και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.
Έχοντας δυσάρεστα παραδείγματα στο ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον με αλκοολικούς προσυπογράφω για όσους πίνουν χωρίς σύνεση. Δεν θα θελα να μπλέξω με αλκοολικό άτομο ή που φλερτάρει επικίνδυνα με το να γίνεται λιώμα. Δε πα να γράφει και "παπάδες".
Συμφωνώ στο ότι ο τρόπος έκφρασης του ζητήματος προϊδεάζει αρνητικά για την πιθανή στάση που τήρησε ο εξομολ., αλλά δίχως απτές πληροφορίες από μέρους του, και οι δυο ερμηνείες είναι πιθανές. Μπορεί όντως να μην έχει πει τίποτα, αλλά ενδέχεται να έχει σηκώσει ήδη κόκκινο σημαιάκι. Εγώ δίνω πιθανότητες στο να έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για το κάπνισμα διότι είναι πανεύκολο να θιχτεί. Π.χ. "γκουχου γκουχου... πνίγηκα από τον καπνό, γενικά έχω ένα θέμα μ'αυτό, μπλα μπλα...". Φουρφούλο, ίσως προκατέβαλε αρνητικά και εσένα (όπως τους περισσότερους μας) το ότι εστίασε στο φύλο. Η κοφτή φράση "Είναι γυναίκα." βαράει πολύ άσχημα στο μάτι. Όμως, εγώ υπέθεσα ότι με το "σοβαρό" εννοεί γάμο-παιδιά, οπότε ανησυχεί για το κομμάτι της κύησης και γι'αυτό έδωσε έμφαση στο φύλο. Γι'αυτό και του 'δωσα περιθώριο δίκιου.Για το ποτό δεν το συζητώ καν, μαζί σας. Χικ χικ :)
Προσωπικά το θεωρώ απωθητικό, όχι όμως τόσο για να απορρίψω κάποιον. Θα απέρριπτα κάποιον αν καπνιζε όμως μέσα στο σπίτι, στο αμάξι, και σε κλειστούς χώρους (βλέπε καφετέρια) γιατί είναι έλλειψη παιδείας και σεβασμού του συνανθρώπου σου. Όπως και αν έβλεπα ότι πετούσε το τσιγάρο κάτω στο δρόμο θα μου έδινε μια κακή εντύπωση. Κατά τα άλλα ναι θα προτιμούσα να μην καπνίζει καποιος αλλά όχι δεν θα τον ακυρωνα κιόλας, εκτός των παραπάνω περιπτώσεων. Αν είναι γυναίκα ή άνδρας πόσος με ενδιαφέρει. Η άποψη ότι το γυναικείο φύλο δεν πρέπει να καπνίζει γιατί απλώς είναι γυναίκα και χάνεται αυτή καθαρότητα και τα λοιπα για εμένα είναι ψιλά γράμματα, τα ίδια ισχύουν και για έναν άνδρα ( κίτρινα δάχτυλα, δυσοσμία και άλλα), δηλαδή γιατί ο άντρας να μπορεί και η γυναίκα όχι;
Scroll to top icon