ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
2.4.2018 | 03:22

Η αξιας μιας Γυναικας..

Επι το πλείστον οι άντρες που γνώρισα πιστεύουν πως μια γυναικά πρέπει να έχει εμπειρίες στη ζωή της για να προχωρήσουν σε γάμο. Ο λόγος για να μην έχει απωθημένα και να σταθεί σωστή στο γάμο της χωρίς να ψάχνει για περιπέτειες. Κατανοητό. Είχα συζήτηση με ένα παιδί που έχει χρόνια σχέση με κοπέλα και γενικά λίγες και μακροχρόνιες σχέσεις στη ζωή του. Μου λέει πως μια γυναικά με άξια και επίπεδο δεν χαρίζει τον εαυτό της εδώ κι εκεί. Αλλά διαλέγει αυτόν τον έναν που της κάνει κλικ και δίνετε σε αυτόν. Με έχει προβληματίσει η άποψη του και θέλω να την μοιραστώ μαζί σας.Εγώ αν δεν θέλω να μπω σε σχέση για δικούς μου λόγους αυτό το διαάστημα, σίγουρα και στη ανοικτή σχέση που θα μπω δεν θα είναι ο καθένας. Επιλέγω αυτός που θα δίνομαι να είναι άνθρωπος που σέβεται και έχει μια κάλη ανατροφή. Κάποια πράγματα τα καταλαμβαίνεις από την αρχή. Τελοσπαντων ξεκίνησα με ένα παΐδι που όντως μου συμπεριφερόταν σωστά και μετά το σεξ. Δεν ένιωσα να με μιωσει πότε, ήταν άψογος. Να σημειώσω πως κάναμε σεξ στο δεύτερο ραντεβού. Και μου κάνει "σου βγάζω το καπέλο που το ήθελες και το 'κάνες χωρίς να περιμένεις καιρό σαν κάτι κομπλεξικά γυναικακια"Επανέρχομαι στον φίλο μου, που είπε την άποψη του και λίγο την ασπάζομαι. Πως μια γυναίκα ρίχνει την αξία της όταν δεν διαλέγει τον έναν και δίνει τον εαυτό της έτσι. Αν και δεν έχω νιώσει να μείωσε την αξία μου το παιδί που βγαίνω....Μήπως η αξία μιας γυναικάς καθορίζεται με το πόσο επιλεκτική είναι?Θέλω τα σχόλια σας, μην ταυτιστειται.
12
 
 
 
 
σχόλια
Πρόσεξε, θέλει να έχει η γυναίκα εμπειρίες για να μην έχει δεύτερες σκέψεις για το γάμο δηλαδή ακόμα και με αυτή την παραδοχή ουσιαστικά ικανοποιεί μια δική του ανάγκη(το να μη τον παρατήσει η γυναίκα του)..Δηλαδή κάνει αυτή την παραδοχή για το συμφέρον του..Επομένως η σεξουαλικότητα μιας γυναίκας ελέγχεται και προσαρμόζεται από τε θέλω ενός άντρα, δεν έχει σημασία το τι θέλει αυτή. Όσα όχι δεν έχει σημασία με πόσους κάνει σεξ η γυναίκα και να σου πούμε εδώ μέσα, αν δε διαβάσεις μόνη σου κάποια άρθρα,βιβλία δεν πρόκειται να αλλάξεις γνώμη για το θέμα. Ας πούμε αυτό: διακρίνεις μια ανισότητα στο γεγονός οτι στον κύκλο σου ένας άντρας που κάνει σεξ με πολλές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανήθικος? Δε σε εξοργίζει αυτό βρε παιδί μου? Εσύ πρέπει να περιοριστείς αλλά ο άλλος έχει μια παραπάνω ελευθερία..εις βάρος σου..Μέχρι τώρα συνάντησες άντρες που να σκέφτονται έτσι επειδή ο κύκλος σου περιλαμβάνει τέτοια άτομα..όμως υπάρχουν και αυτοί και αυτές που δεν σκέφτονται έτσι... Τώρα ο καλός σου σου φέρθηκε όμορφα, αλλά το να χαρακτηρίσει άλλες γυναίκες γυναικάκια επειδή φοβόντουσαν να κάνουν σεξ πχ είναι φαύλος κύκλος. Φαύλος κύκλος επειδή αδυνατεί να κατανοήσει το οτι όντως οι γυναίκες καταπιέζονται στο θέμα του σεξ και θεωρεί οτι ήταν κομπλεξικές που δεν ήξεραν τι ήθελαν..Όμως αυτές που δεν ήξεραν τι ήθελαν έχουν δεχτεί απο την κούνια τόση πίεση να παντρευτούν τον έναν και μοναδικό, έχουν διαδαχθεί οτι το σεξ είναι τόσο βρώμικο που βρέθηκαν να μην κάνουν σεξ με τη μια φορά. Ο φίλος σου έχει προνόμιο επειδή δεν έτυχε να τον πιέσει κανείς να μην κοιμηθεί με καμία, δεν τον απασχολούν καν τέτοια θέματα και φορτώνει όλο το σύστημα της πατριαρχίας σε κάθε κοπέλα που γνώρισε σα να ήταν εντελώς δικό της κόλλημα . Οπότε δε θα τον έλεγα κελεπούρι.
Πολύ πιθανόν το παλικάρι που σου έβγαλε το καπέλο κ σε έβαλε κ σε διλήμματα να το έκανε απλά επειδή εκείνη την ώρα ταιριάξαν τα θέλω σας. Και είναι επίσης πολύ πιθανόν παρόλη την καλή ανατροφή του, την κοπέλα του, την οποία απάτησε μαζί σου, να την επέλεξε για σύντροφό του αφού του έψησε τα ψάρι στα χείλη για να την κατακτήσει.. Θέλω να καταλήξω : Καθόρισε μόνη σου την αξία σου και τα θέλω σου. Δεν υπάρχει κάτι το σωστό για να βρούμε το λάθος.
Η αξία ενός ανθρώπου καμία σχέση δεν έχει με τον αριθμό των ερωτικών συντρόφων που είχε στη ζωή του, ούτε με το πόσα ραντεβού περιμένει κατά μέσο όρο μέχρι να ολοκληρώσει κάθε φορά. Επίσης, αυτοί οι δύο αριθμοί δεν μπορούν να προβλέψουν τη συμπεριφορά που θα έχει στο γάμο του.Ειδικότερα, οι απόψεις που μετρούν την αξία και το επίπεδο των γυναικών ανάλογα με τον αριθμό των συντρόφων ή τα ραντεβού που περιμένουν, είναι μισογυνικές. Μην αμφιβάλεις για τη δική σου αξία από λεγόμενα του καθενός, και μη δίνεις το δικαίωμα σε ανθρώπους που έχουν σεξιστικές απόψεις να κρίνουν το επίπεδό σου!
Επίσης, επειδή υπάρχουν και τέτοια, πρόσεξε απόψεις που αλλάζουν ανάλογα αν αναφέρονται στη γκόμενα ή στη γυναίκα, πχ η γκόμενα είναι ακομλεξάριστη γιατί του έκατσε αμέσως ενώ αυτή που θα παντρευτεί να μην έχει και πολλές εμπειρίες, είναι εκτός από σεξιστικές και ωφελιμιστικές. Μακρυά! :-)
Νομίζω ότι η αξια μιας γυναικας... ενός ανθρώπου.. δεν κρίνεται από τίποτα άλλο έξω από την συνείδηση του. το να νιώθει καλά με τον εαυτό του.έτσι όπως το θέτεις το ζήτημα, ακούγεται (και μπορεί να σφάλλω) ότι ουσιαστικά αναζητάς την επιβράβευση των άλλων, και αν παρεκκλίνεις από αυτό που εκείνοι θεωρούν ηθικό και σωστό, προβληματίζεσαι κάπως. όμως αυτός είναι ο σίγουρος τρόπος να ζήσεις τη δικη σου ζωή όπως την θέλουν οι άλλοι.είναι ζητήματα που δεν έχουν ορισμούς, ποσοτικοποίησης, κτλ.. όλοι έχουν δίκιο και άδικο. το δικό τους δίκιο και το δικό τους άδικο. ίσως το καλύτερο θα ήταν να ακούσεις απόψεις αν θες, αλλα να φτιάξεις έναν δικό σου ορισμό... για να είσαι χαρούμενη με τον εαυτό σου.
Όλα τα θέματα δηλαδή πρέπει να τα συζητήσουμε και να τα αναλύσουμε μέχρι αηδίας, κάτι διασκεδαστικο όπως το σεξ και το να θέλεις να πας μαζί με κάποιον ή κάποιους πρέπει να το αναγάγουμε σε φιλοσοφικό επίπεδο και να βρούμε μια μεγαλειώδης ουσία και... Δεν μπορώ βαριέμαι. Δεν υπάρχει πουθενά στη διεθνή βιβλιογραφία /ψυχολογία /καθημερινότητα /φιλοσοφία σεξουλικοτητας θέμα /όροι και σωστές οδηγίες για το πως να καθορισθεί "η αξία μιας γυναίκας". Άλλος θα σε εκτιμήσει για αυτά που κάνεις και ο διπλανός δεν θα σε εκτιμήσει για αυτά που κάνεις. Άλλος θα θεωρήσει ότι αξίζεις απλά γιατί έχεις την προσωπικοτητα που θέλει και άλλος θα σε θεωρεί ανάξια, Αδιάφορη κ.ο.κ.
Εσωτερικευμένος μισογυνισμός ή ίσως και όχι, καθώς ως γυναίκα δε μου "μίλησε" η εξομολόγηση μιας άλλης ίσως και "γυναίκας".Όπως και να έχει... Την αξία μας την καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι, είτε άντρας είτε γυναίκα είτε όπως αυτοκαθορίζεται ο καθένας μας. Το σίγουρο είναι ότι η αξία μας ΔΕΝ καθορίζεται από την σεξουαλικότητα μας. Η αξία μας ΔΕΝ καθορίζεται από τη δουλειά που κάνουμε. Η αξία μας ΔΕΝ καθορίζεται από τα "χαρτιά" των σπουδών μας. Η αξία μας ΔΕΝ καθορίζεται από τον κοινωνικό μας κύκλο. Και στην τελική, η αξία μας ΔΕΝ καθορίζεται απ' οποιονδήποτε άλλον, εκτός ημών.Αν ο/η εξομολογούμενος/η έχει οποιαδήποτε θέματα αυτοπροσδιορισμού ως άτομο, ας τα δουλέψει, εφόσον το θέλει. Κριτήρια για την αξία μου ως άνθρωπος καθορίζω εγώ και κανένας άλλος.
Η αξία ενός ανθρώπου κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι σε άλλους ανθρώπους, ή θα έπρεπε να κρίνεται από αυτό. Συνηθίζουμε να υποτιμούμε μία γυναίκα με πολλούς ερωτικούς συντρόφους στη ζωή της λόγω της δαιμονοποίησης της γυναικείας σεξουαλικότητας (ανέκαθεν) ωστόσο ο καθένας στην προσωπική του ζωή πρέπει να κάνει όπως νιώθει, δε νομίζεις; Αν ένας άντρας ή μία γυναίκα δεν εξαπατά τους ερωτικούς του/της συντρόφους, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια για σεξ και είναι ειλικρινείς στις σχέσεις του/της με τους άλλους γιατί να είναι κατακριτέο; Γιατί να είναι μόνο η γυναίκα επιλεκτική και να μην ισχύει εξίσου για τον άντρα; Σεξιστικές, συμπλεγματικές απόψεις που μόνο μας περιορίζουν και δε μας πάνε μπροστά ως κοινωνία αλλά και ως ανθρώπους, τον καθένα μας ξεχωριστά.
2.4.2018 | 07:30"Η αξία ενός ανθρώπου κρίνεται από τη συμπεριφορά του απέναντι σε άλλους ανθρώπους, ή θα έπρεπε να κρίνεται από αυτό." Ειδικά δε, όταν δεν έχει άμεσες συνέπειες γι' αυτόν. Ένα παράδειγμα έχει να κάνει με κάποια κοπέλα που ήταν ερευνήτρια/κάτι σ' ένα πανεπιστήμιο και μια χαρά ήρεμη φαινόταν και ασκούσε μπούλλινγκ σε καθημερινή βάση σε μία κοπέλα ( μοντέλο νομίζω;) ώσπου η κοπέλα έφτασε ν' αυτοκτονήσει. Η δεύτερη κοπέλα για άφησε μια άγνωστη να έχει τόσο μεγάλη επιδραση πάνω της, είχε σίγουρα θέματα αυτοεκτίμησης. Η πρώτη όμως δείχνει και το ποιόν της και ας την θεωρούσε το περιβάλλον της μια χαρά άτομο, ίσως και κάποιοι να την θαύμαζαν για το έργο της. Καλημέρα. :)
Γιατί το επίπεδο παιδείας παρέμεινε φτωχό κι όλη η φαιά ουσία εξαντλείται σε πτυχία, μεταπτυχιακά κι ένα άλλα σωρό που μπορείς να περιφέρεις κορδωμένος ή να σου προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση. Σε ό,τι αφορά κοινωνικά ζητήματα/πολιτικά/προσωπικών επιλογών και ελευθεριών έχουμε πλήρης μεσάνυχτα. Κανείς ποτέ δεν είπε ότι είναι σημαντικό Ας είν' καλά (και τα) συμπλέγματα των γονιών που φρόντισαν να μάθουν στα παιδιά τους να κοιτάξουν μόνο κάτι βαθμούς και κάτι πτυχία ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα γύρω τους. Έχουμε πολλούς έξυπνους "κοινωνικά βλάκες και φοβικούς".
Δυστυχώς έχουν συντηρητικότερες απόψεις τα νέα παιδιά από εμάς τους μεγαλύτερους. Κι αυτό και λόγω του ότι δεν έχουν απομυθοποιήσει κάποια πράγματα ακόμη αλλά κι ως αντίδραση στα Καρντασιανοπρότυπα που κυκλοφορούν (η επιθυμία πχιότητας και καλά για τον εαυτό τους...).
Scroll to top icon