ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
22.4.2018 | 02:10

Θελει ή δεν θελει....μπερδευτηκα!

Εδω και λιγο καιρο εξελισσεται ενα ειδος φλερτ με εναν τυπο ο οποιος δεν μου δινει περιθωρια να καταλαβω τι συμβαινει για να συμπεριφερθω και αναλογως.... συγκεκριμενα και εντελως περιληπτικα εχω να πω πως ζηταει ραντεβου που ποτε δεν κανονιζεται εν τελη,και καλα ψαχνουμε τη σωστη μερα και τελικα μενει στον αερα... δεν στελνει ποτε πρωτος μηνυμα αλλα αν εγω στειλω κατι θα απαντησει σε δευτερολεπτα και αν συνεχισω εγω τη κουβεντα θα το κανει κ αυτος αλλιως οχι....μου παει συνεχεια κοντρα στα παντα και βγαζει προς τα εξω αλαζονεια και ναρκισσισμο αλλα την ιδια στιγμη βγαζει και πολυ καλο παιδι και ευαισθητο και συνειδητοποιημενο....τελευταια φορα που μιλησε για ραντεβου με μπερδεψε ακομα πιο πολυ ρωτωντας με αν βγουμε κ κανει καποια κινηση και απλα την αλλη μερα δεν εχει την ιδια θεληση να ασχοληθει πως θα το παρω και αν θα επηρεασει τη καθημερινοτητα μας και μηπως δεν ξαναπαω ποτε στο μαγαζι του στο οποιο και τον εβλεπα τις περισσοτερες φορες ....φυσικα και εξηγησα πως αυτα τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα μεταξυ τους κ πως αλλο το τι συμβαινει σε προσωπικο επιπεδο και εντελως αλλο σε επαγγελματικο...υστερα απο αυτο ξαναζητησε ραντεβου και το αφησε στον αερα παλι για να κανονιστει λογω υποτιθεται υποχρεωσεων του αυτη την εβδομαδα, για την επομενη,οποτε ειμαστε σε φαση που περιμενω να δω αν θα το κανονισει οντως αυτη τη φορα και τελος προσπαθησε να κανει αλλο ενα βημα,δηλαδη να με φιλησει αλλα με χιουμορ στη μεση και το απεφυγα με τον ιδιο τροπο και εγω γιατι πολυ απλα δεν ενιωθα οτι ηθελα να συμβει αυτο ετσι χωρις να ειμαι σιγουρη αν τον θελω....φυσικα δεν προσβληθηκε καπου με αυτο ειμαι 100% σιγουρη γιατι το καναμε σαν παιχνιδι κ οι δυο κ πιο πολυ γελουσαμε! Εχω μπερδευτει ή τα πραγματα ειναι προφανη και εγω δεν τα βλεπω γιατι δεν εχω την απαραιτητη ηρεμια του νου....πειτε μου γνωμες εσεις μηπως και με ξυπνησετε η καταλαβετε κατι που εγω δεν μπορω!
14
 
 
 
 
σχόλια
(Συχνό φαινόμενο για μένα..).. δεν ενδιαφέρεται και πολύ ή έχει ανασφάλειες, θέλει ναι έχει εναλλακτικές όταν ξεμένει.... Λοιπόν χάνεις άδικα τον χρόνο σου εκ πείρας μιλάω... Συνήθως αυτά τα άτομα κρατάνε αποστάσεις για να έχουν τον έλεγχο της καταστασης, τα όρια τους "είναι η αφηρημένη κόκκινη γραμμή που απαγορεύεται να περάσεις."..Εσύ πας παρακάτω κ θα βρεις κάποιον που ν' αφιερώνει χρόνο για εσάς τους δύο..
Αυτά τα μια κρύο μια ζέστη, είναι επειδή ναι μεν μπορεί να του αρέσεις, αλλά του ρίχνεις και μια 5ετία (παίζεις και μικρότερο τρομάρα σου). Θέλει να σε ρίξει στο κρεβάτι, αλλά κολώνει παράλληλα να εμπλακεί σε σχέση με μεγαλύτερή του,κάτι το οποίο βρίσκω άκρως νορμάλ όταν η διαφορά ηλικίας είναι στην 5ετία.
ΥΠΟΘΕΤΩ... ότι κάτι φοβάται. Μπορεί να είναι ανασφαλής, μπορεί να θέλει να τον ενθαρρυνεις κι άλλο, πάντως δεν είναι σπάνιο κάποιοι άνθρωποι που νιώθουν ανασφάλεια να βγάζουν προς τα έξω ενα ναρκισσισμό για αντιρροπιση. Ή μπορεί να το παίζει για να σε εντυπωσιασει. Ή για να κρυψει την ανασφάλεια του. Αφού λες ότι είναι ευαίσθητος και καλό παιδί, μάλλον η αλαζονεία είναι επιφανειακή. Σου το λέω από προσωπική εμπειρία, δλδ κρίνω εξ ιδίων τα αλλότρια. Ανησυχεί για την εξέλιξη της οποιας κίνησης του, δεν είναι αποφασιστικός στο φιλί (για αυτό και το χιούμορ), προφανώς θελει να βγείτε αλλά κάτι τον εμποδίζει, φοβίζει, δεν ξέρω... Πάντως στο μυαλό μου η θεωρία της ανασφάλειας δεν έχει κενά εν προκειμένω. Κάτι άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το ενδεχόμενο να φοβάται μη σε φοβίσει, σε περίπτωση που έχετε μεγάλη διαφορά ηλικίας. Δηλαδη (ειδικά αν είσαι γύρω στα είκοσι κι αυτός πχ τριάντα-φευγα) μπορεί να σε βλέπει μικρή και πολύ εύθραυστη και να ζυγίζει την κάθε του κίνηση. Ψάξε καλού κακού μήπως παίζει και σε άλλα ταμπλό..... Αλλά το σίγουρο είναι ότι ενδιαφέρεται για σένα. Αυτό σου το υπογράφω. Τώρα το γιατί φέρεται έτσι, μόνο να υποθέσω μπορώ, όπως και το έκανα. Μπορείς να τον τεσταρεις, φέρνοντας τον σε ελαφρά δύσκολη θέση, να δεις πως αντιδρά. Αλλά προς Θεού μην τον τρομοκρατήσεις, γιατι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Αν ήμουν εσύ, θα τον ενθάρρυνα, γιατί κατά βάθος φαίνεται ψυχούλα. Αλλά δεν ξέρω αν εσύ γενικά ξενερώνεις με τέτοιου είδους άντρες.Κλείνοντας, ας ξανατονισω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προβάλλω χαρακτηριστικά δικά μου σε αυτόν. Όπως και να έχει βέβαια, το χαμόγελο πάντα βοηθάει. :-)
Φαμπίνας, εμένα μου κάνει εντύπωση που σε σχέσεις όπου βρίσκονται στο μεταίχμιο η συμβουλή σου είναι 100% της μορφής "χώρισε", "παράτα το", "προχώρα παραπέρα". Περίεργο μοτίβο για να είναι συμπτωματικό. Το ίδιο ισχύει και για άλλους σχολιαστές, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό.Το αναφέρω, για την 1/1000 περίπτωση όπου επηρεαστεί κάποιος που βρίσκεται σε συναισθηματική σύγχυση (οπότε είναι ευάλωτος σε λάθος συμβουλές) και γράφει πραγματική εξομολόγηση και όχι επινοήματα προς χάριν διατήρησης της στήλης. Ireth21, είναι ο ίδιος τύπος με αυτόν που ανέφερες στην άλλη εξομολόγηση πριν κανα μήνα?
Ευχαριστώ για το "stalking", τιμή μου.Φοβάμαι όμως ότι γενικεύεις. Κάνε μου τη χάρη να διαβάσεις την αρχή του σχολίου μου. Όσο μονοδιάστατη παραμένει η εξομολόγηση, αναγκάστικά μονοδιάστατη θα ειναι και η απάντηση.Τέλος, προτιμώ τις ξεκάθαρες σχέσεις. Εν αμφιβολία η φυγή εξαναγκάζει τον άλλο να ιεραρχήσει ξανά.
Κατ'αρχήν, χαίρομαι που εξέλαβες το φιλικό ύφος με το οποίο έγραψα το σχόλιο. Ο όρος stalking περιλαμβάνει πέραν της απλής παρατήρησης και συγκεκριμένες παρεμβατικές πρακτικές. Δηλαδή δεν αρμόζει, αλλά είναι ανούσιο σημείο και το προσπερνάμε.Έχεις δίκιο ότι ίσως γενικεύω. Κρίνω με βάση όσα έχω διαβάσει. Οπότε, υπάρχει πιθανότητα να μου έχουν διαφύγει σχόλια όπου προτρέπεις στην διερεύνηση μέτρων για την διατήρηση και αναβάθμιση μιας περίπλοκης ή προβληματικής σχέσης.Στην ουσία τώρα. Αν κατάλαβα καλά, συμβουλεύεις όπως θα συμβούλευες τον εαυτό σου. Εδώ το βλέπω διαφορετικά, για αυτό και έκανα το αρχικό σχόλιο. Δηλαδή, πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η ιδιοσυγκρασία του εξομολ., όπως εκτίθεται έστω και με λιγοστά δεδομένα. Εάν τα δεδομένα δεν αρκούν, μάλλον είναι επινόημα, οπότε μικρό το κακό. υ.γ. εδώ το βλέπω όπως ο Σοκολάτας. Ireth21, ρίσκαρε και πέσε με τα μούτρα πάνω του. Και να φας τα μούτρα σου, θα ξανασηκωθείς, αλλά τουλάχιστον δεν θα μαζεύεις απωθημένα.
Το ξέρω ότι δεν αρμόζει, για το λόγο αυτό έβαλα εισαγωγικά στο stalking, Tony, εννοώντας ότι μπήκες στον κόπο να παρατηρήσεις σε εμένα ενα μοτιβο. Θα σε παρέπεμπα στην εξομολόγηση της 17χρονης με τον 39χρονο για να δεις την άλλη "όψη", αλλά την κατέβασαν λόγω της ηθικοπλαστικής ηλιθιότητας κάποιων να λένε τον 39 χρονο παιδεραστή και παιδόφιλο.
Αυτό μάλλον το 'χασα. Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά ίσως και επινοημένο. 17-39 είναι μεγάλη διαφορά, σίγουρα περίπλοκη σχέση, κοινωνικά ίσως κατακριτέα, αλλά όχι και παιδεραστεία (άσχετο, αλλά θυμήθηκα την υπόθεση Κορκολή :D ). Αυτά τα γράφει η Αθανασία για να μην κοιτάω εγώ και λοιποί 40+/- τις πολύ μικρότερες :D
@Ireth21: Ο άλλος ήταν περιπτωσάρα. Τούτος φαίνεται πιο νορμάλ. Απ'ότι κατάλαβα, επικοινωνείτε κυρίως με μηνύματα, έχετε βγει μαζί ελάχιστες φορές, και μάλλον με διερευνητική διάθεση. Αν είσαι νοστιμούλα, ευγενική, αναποφάσιστη, και έλκεσαι από "παίχτες" (καλοβολεμένα "μαγκάκια" με καλούτσικη εμφάνιση που αλληλεπιδρούν καθημερινά με γυναίκες λόγω εργασίας), τότε ναι είναι πολύ πιθανό να σε θέλουν για εφήμερες καταστάσεις. Εάν ξέρεις τι θες (σε έλκει ή τον βλέπεις χλιαρά? θες μόνιμη ή εφήμερη σχέση?), μετέδωσε το με ξεκάθαρο τρόπο. Όχι με μηνύματα στα κινητά. Βγείτε για καφέ, φαγητό, διασκέδαση, κλπ ώστε να αφιερώσετε χρόνο και δείτε αντιδράσεις face-to-face. Εάν δεν αφιερώσει χρόνο ή εάν βγείτε σε "πέρασμα" και κόβει κίνηση αντί να κοιτάει εσένα, κόψε λάσπη που λέμε. Φύγε. Ειδάλλως, προχώρα το. Εάν ήμουν στη θέση σου, στις εξόδους δεν θα έδινα το 100% στην εμφάνιση μου. Δηλαδή, θα πήγαινα κάπως χύμα (όχι τέλειο βάψιμο, χτένισμα, κλπ) με κάζουαλ ντύσιμο (όχι σορτς, φούστες, βαθιά ντεκολτέ, κλπ.). Κατάλαβες, για να δω εάν εστιάζει στην εμφάνιση ή στον χαρακτήρα.
@Ireth21: Κατάλαβα, η γνωριμία σας είναι ακόμα στην αρχή. Δεν έχει μετουσιωθεί σε οποιασδήποτε μορφής σχέση ακόμα.Τρια τινά μπορώ να σκεφτώ, με σειρά φθίνουσας πιθανότητας:1) Να σε βλέπει χλιαρά για ό,τι κάτσει, όπως προτείνουν οι υπόλοιποι σχολιαστές.2) Να υπάρχει κακή χρονική συγκυρία (bad timing), και να τον απασχολούν ζητήματα άλλης φύσεως, π.χ. οικονομικά ή υγείας συγγενικών προσώπων.3) Να αισθάνεται ανασφαλής και να αφήνει σ'εσένα την πρωτοβουλία.Και πάλι, εάν ήμουν στη θέση σου, θα του έκανα μια-δυο συγκεκριμένες προτάσεις για έξοδο (σε χαλαρό καφέ/μπαρ), ώστε να ωριμάσει η επικοινωνία και να ξεκαθαρίσουμε τις προθέσεις μας. Εάν δεν δεχόταν ή έδειχνε ότι θέλει διαφορετικά πράγματα από μένα, θα απομακρυνόμουν με όμορφο τρόπο, κρατώντας μόνο την όποια φιλική/επαγγελματική σχέση.
@Ireth21: Με το τελευταίο σχόλιο δείχνεις ότι τα πράγματα έγιναν πιο ξεκάθαρα στο μυαλό σου σε σχέση με την αρχική εξομολόγηση. Και στη σωστή κατεύθυνση (κατά την άποψη μου).Εννοείται ότι δεν σε θεωρώ πουριτανή. Επίσης, το να είναι κάποιος παραδοσιακός -και εγώ είμαι σε πολλά πράγματα- δεν το θεωρώ καθόλου κακό.Καλή εβδομάδα! :)
Scroll to top icon