Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter
6

Τα νέα για το βασιλικό μωρό συνοδεύτηκαν από μια απορία που πέρασε από το μυαλό σχεδόν όλων. Πώς γίνεται η Κέιτ Μίντλετον να γέννησε το πρωί και το απόγευμα να βγήκε από το μαιευτήριο;

Για τα δεδομένα της Ελλάδας, αλλά και πολλών ακόμη χωρών, αυτό μοιάζει απίστευτο ή και επιτηδευμένο, αλλά η αλήθεια είναι πως στη Βρετανία δεν είναι καθόλου παράξενο.

Επτά ώρες μετά τη γέννα, η Δούκισσα της Ουαλίας βγήκε από την κλινική κρατώντας το μωρό στην αγκαλιά της και μπήκε στο αυτοκίνητο για να επιστρέψει σπίτι της.

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter

Στις ΗΠΑ, οι νέες μητέρες έχουν μέσο όρο παραμονής δύο μέρες στο νοσοκομείο προτού πάρουν εξιτήριο.

Ωστόσο στη Βρετανία, οι γυναίκες που γέννησαν παραμένουν περίπου μιάμιση ημέρα- η συντομότερη διαμονή σε νοσοκομείο μετά τον τοκετό σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα, σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο της εφημερίδας Guardian. 

Παρόλο που η Κέιτ διανυκτέρευσε στην κλινική μετά την γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ το 2013, όταν γέννησε το 2015 την πριγκίπισσα Σάρλοτ έφυγε μετά από 10 ώρες. 

Χθες έκανε νέο «ρεκόρ»!

Πώς και γιατί η Κέιτ Μίντλετον βγαίνει πάντα από το νοσοκομείο λίγο μετά τη γέννα Facebook Twitter

Ένας άλλος λόγος για την τόσο σύντομη έξοδο της Κέιτ είναι η φρενίτιδα που προκαλεί η παρουσία της στο νοσοκομείο. Θαυμαστές του βασιλικού ζεύγους είχαν κατασκηνώσει για εβδομάδες έξω από το Lindo Wing και η αστυνομία χρειάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα.

Η Κέιτ φυσικά δεν είναι η μοναδική μητέρα που γεννά εκεί οπότε η τόση φασαρία και υπερδραστηριότητα εκτός της κλινικής οπωσδήποτε δεν αρέσει σε όλους. 

Σε κάθε περίπτωση, αν η Κέιτ ή το νεογέννητο χρειαστούν ο,τιδήποτε, μια ολόκληρη ομάδα γιατρών και προσωπικού είναι «ετοιμοπόλεμοι» να σπεύσουν στο Παλάτι τους Κένσιγκτον να τους βοηθήσουν. 

Πολιτισμός
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τάφο «αρχιοδοντίατρου» των Φαραώ ηλικίας 4.100 ετών

Ο θάλαμος περιέχει πέτρινο φέρετρο στο οποίο είναι χαραγμένα το όνομα και οι τίτλοι του γιατρού, στους οποίους περιλαμβάνονται «διευθυντής φαρμακευτικών φυτών» και «αρχιοδοντίατρος»
LIFO NEWSROOM
Την Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου τα εγκαίνια αντιγράφων του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς στο Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριό

Πολιτισμός / Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Ο Οικονομικός απολογισμός για την κατασκευή του χρυσελεφάντινου αγάλματος της Αθηνάς

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης με τα δύο μοναδικά εκθέματα που κοσμούν εδώ και λίγο καιρό την κεντρική είσοδο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου
LIFO NEWSROOM
Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Πολιτισμός / Το Ιστορικό Μεταλλευτικό Τοπίο της Σερίφου στο World Monuments Watch

Έπειτα από αξιολόγηση περισσοτέρων από 200 υποψηφιοτήτων, το μεταλλευτικό τοπίο της Σερίφου επιλέχθηκε ως ένα από τα 25 μνημεία σε όλον τον κόσμο που οφείλουν να προστατευθούν και αναδειχθούν
LIFO NEWSROOM
O καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, έρχεται στην Ελλάδα

Πολιτισμός / O Thomas Jolly, καλλιτεχνικός διευθυντής των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, έρχεται στην Ελλάδα

Ο Thomas Jolly στις 29 Ιανουαρίου θα βρεθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο, όπου θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα και δημιουργό ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικών εκπομπών τέχνης και πολιτισμού Γιώργο Αρχιμανδρίτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν υπάρχει περίπτωση δηλαδή να γέννησε νωρίτερα και να το απέκρυψαν; Ή να εμφανίστηκε με άλλο μωρό απο το κανονικό; Αν και δεν έχει ανάγκη, στο παλάτι θα έχει ενα κάρο γιατρούς γύρω της, ακόμα καλύτερα και απο νοσοκομείο.
Πολυ πιθανο να γεννησε πιο μπροστα,αλλα επειδη τη Δευτερα γιορταζε ο Αγιος Γεωργιος,προστατης της Αγγλιας,και θελανε να τα συνδυασουν,καθυστερησαν την εμφανιση του μωρου για να συμπεσει.Ειχαν αποφασισει πριν 2-3 εβδομαδες οτι το μωρο θα γεννηθει 23 του μηνος.Τυχαιο?
Επειδή μένω Αγγλία θα ήθελα να πω ότι είναι συνηθισμένο να σε διώχνουν από την κλινική μερικές ώρες μετά από τη γέννα. Θεωρείται πολύ περίεργο να έχεις γεννήσει το πρωί και να κάνεις έστω μία διανυκτέρευση αν δεν έχεις γεννήσει με καισαρική ή δεν έχεις κίνδυνο για επιπλοκές. Αν κάτσει κάποιος να διαβάσει μαρτυρίες γυναικών από Αγγλία σε φόρουμς θα δει περιπτώσεις που τις διώξανε μετά από 2-3 ώρες ακόμα και τη νύχτα, ενώ το νωρίτερο με καισαρική είναι 24 ώρες.
O Λιακοπουλος θα ηταν περηφανος για σας... Το γεγονος οτι αυτο ειναι νορμαλ στην Αγγλια δυστυχως ειναι μια πραγματικοτητα που χαλαει τις θεωριες συνομωσιας...
Στην Ελλάδα η παραμονή σε κλινική είναι 3-4 ημέρες για φυσιολογικό τοκετό και 4-5 για καισαρική (που είναι παραπάνω από το 50% του σύνολου των γεννήσεων).Σου λέει, το ταμείο πληρώνει. Ας την να αράξει κανά πενταήμερο.(Για αυτό και ξεκληρίστηκαν όλα τα ταμεία).