Μέχρι και σε επιθέσεις επί προσωπικού στον τωρινό υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή προχώρησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος πριν από λίγο σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του Σκάι. "Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου δεν έχει αθωωθεί, μετά τη σύλληψή του σε μασάζ με ανήλικο τουρκοκύπριο. Έχει πληρώσει την εγγύηση και απλώς αποφεύγει τη δίκη, με το να μην πηγαίνει στο ψευδοκράτος", είπε ο επιχειρηματίας που κλήθηκε στην εκπομπή για να δώσει διευκρινίσεις για το ρόλο του στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος στην Κύπρο. Αναφερόμενος στην τράπεζα Κύπρου κατηγόρησε την τότε διοίκησή της ότι «ήταν πολύ ζωντανό μέλος της διαπλοκής.» Για τη Λαική είπε ότι όταν έδιωξαν τους Έλληνες και την ανέλαβε ο Σαρρής οι επιλογές του ήταν καταστροφικές.
"Όταν αναφέρομαι στην Κύπρο και βγάζω πικρία αναφέρομαι στο κυπριακό κατεστημένο και όχι στο λαό, αγαπώ και θεωρώ αδερφούς τους Κυπρίους", σημείωσε κατηγορώντας παράλληλα τον Δημήτρη Χριστόφια ότι «είπε “ναι” στο ελληνικό κούρεμα και κατέστρεψε τις τράπεζες. Δεν είχε άλλη επιλογή, αλλά θα μπορούσε να ζητήσει μια ειδική ρύθμιση γιατί τα ομόλογα στις κυπριακές τράπεζες ήταν 5 δισ., ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήταν λιγότερα".
Για το δάνειο στη Μονή Βατοπεδίου που κάποιοι το χαρακτήρισαν επισφαλές υποστήριξε ότι: "Όλες αυτές οι κατηγορίες είναι τερατώδη ψέματα…Το Βατοπέδι έγινε πελάτης της τράπεζάς μας 2,5 χρόνια πριν το υποτιθέμενο σκάνδαλο”
"Δώσαμε ένα δάνειο πολύ μικρότερο του ποσού των 175 εκατ. ευρώ σε ένα μοναστήρι. Εξοφλούσε κανονικά τα δάνειά του μέχρι τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, όταν και πάγωσαν οι λογαριασμοί" σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος.
Ο επιχειρηματίας έριξε όλο το βάρος των ευθυνών στον κ. Σαρρή καταλογίζοντας του ότι ως διοικητής της Λαϊκής την κατέστρεψε και τη δυσφημούσε. «Έχουμε προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο και διεκδικούμε όλη την επένδυση μας την οποία κατέστρεψε η κυπριακή κυβέρνηση και την υπόθεση θα την κερδίσουμε», είπε ο κ. Βγενόπουλος.
«Όταν πήγα στην τράπεζα ήταν πληγωμένη από το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς και ερχόντουσαν σακούλες με χρήματα από το αεροδρόμιο και ξεπλένονταν και μετά έφευγαν προς άγνωστη κατεύθυνση» είπε επίσης σημειώνοντας ότι αυτά ήταν λεφτά του σκανδάλου Μιλόσεβιτς. «Αυτός ο επόπτης ονόματι Φιλίππου που παραδέχτηκε ότι τα λεφτά ήταν του Μιλόσεβιτς μετά έγινε πρόεδρος της Λαϊκής», είπε ακόμη, λέγοντας ότι μετά δεν τον ήθελαν στο νησί γιατί ξήλωσε το σύστημα Μιλόσεβιτς.
Για τους Ρώσους ολιγάρχες είπε ότι επειδή δεν τους δεχόταν πήγαν όλοι στην τράπεζα Κύπρου. "Εκεί πήγε όλο αυτό το σύστημα," υποστήριξε.
Ακόμη έπλεξε το εγκώμιο του Προβόπουλου λέγοντας ότι έκανε πολύ σωστές κινήσεις για την προστασία του συστήματος στην Ελλάδα και ότι αν είχαν ένα Προβόπουλο σήμερα δεν θα έφταναν εδώ που έφτασαν.
σχόλια