ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
1.5.2018 | 13:26

erasmus

γεια σας, τελειωνω 3ο ετος πανεπιστημιου και μπαινω για 4ο. θελω να ζησω οσες εμπειριες μπορω. σκεφτομαι για erasmus. εχω κοιταξει μαθηματα κλπ, απλα θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα, απευθυνομαι σε οσους εχουν καποια εμπειρια. τι παιζει με την υποτροφια? φυσικα κ θα ερθω σε επικοινωνια με το γραφειο erasmus του πανεπιστημιου, απλα θελω να ακυσω και καποιον που το εχει ζησει. ποσο ευκολα βρισκεις σπιτι? βγαινει η ζωη με τα χρηματα που παιρνεις αν δεν κανεις υπερβολες? επισης θα χαιρομουν αν διαβαζα καποια τρελη σας εμπειρια απο erasmus! ευχαριστω και καλο μηνα ! :)
3
 
 
 
 
σχόλια
όσον αφορά την υποτροφία, παίρνεις στην αρχή το 80% και όταν γυρίσεις και ολοκληρώσεις επισήμως το εράσμους λαμβάνεις το υπόλοιπο 20%.Όσον αφορά την στέγαση, είναι χωρίς αμφιβολία το βασικότερο. Εάν κάνεις εράσμους για σπουδές κατά πάσα πιθανότητα θα μπορέσεις να μείνεις σε εστία. Εγώ στην Γαλλία έδινα περίπου 200 ευρώ (all charges included).Το άμα θα σου φτάσουν τα χρήματα εξαρτάται κατά βάση από την χώρα που θα επιλέξεις να πας. Άλλο κόστος ζωής έχει η Γαλλία άλλο η Πράγμα για παράδειγμα.Είναι ίσως μια από τις καλύτερες εμπειρίες που μπορείς να αποκτήσεις από κάθε άποψη. Καλη τύχη :)
Την υποτροφία την παίρνεις κανονικά. Παίρνεις ένα ποσό κάθε μήνα ανάλογα τη χώρα που θα πας. Εγώ πχ πήγα Αγγλία και έπαιρνα 500€ το μήνα. Φυσικά και είναι λίγα σχετικά διότι το σπίτι το πληρώνεις εσύ συν όλα τα άλλα έξοδα που θα έχεις. Όποτε φυσικά και θα πρέπει να ξοδέψεις και δικά σου λεφτά. Δε λέει να πας Εράσμους και να είσαι μίζερος με τα λεφτά. Αν έχεις οικονομική στενότητα μην πας καλύτερα. Για σπίτι είναι ανάλογα που θα πας. Πολλά πανεπιστήμια έχουν εστίες. Πρέπει να το ψάξεις και είναι ανάλογα που θα πας. Σαν εμπειρία είναι ότι καλύτερο έχω κάνει. Αν έχεις τη δυνατότητα να πας. Θα πάρεις και θα δεις τόσα πράγματα που θα εκπλαγείς. Είμαι 25 χρονών και μέχρι στιγμής ήταν ότι καλύτερο έχω κάνει. Ελπίζω να βοήθησα λίγο!
Scroll to top icon