ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
8.5.2018 | 23:29

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Γιατί όλες οι μητέρες που παραπονιούνται ότι δεν προλαβαίνουν να συνδυάσουν και την δουλειά και το μεγάλωμα των παιδιών, πριν μείνουν έγκυες δεν λένε στον άντρα τους ότι θα πρέπει όταν γεννηθεί το παιδί να αναλάβει και αυτός το μεγάλωμα του; Kαι, αν ο άντρας αρνηθεί, να τον παρατήσουν και να ψάξουν για κάποιον άλλο άντρα που θα το δεχτεί.
2
 
 
 
 
σχόλια
Α' βερσιόν:Άντε και σου λέω εγώ ότι βρίσκεις κάποιον που σου υπόσχεται, εκ των προτέρων, ότι θα βοηθάει στο σπίτι και την ανατροφή των παιδιών. Τι τον εμποδίζει να πατήσει την υπόσχεση του;Β' βερσιόν:Το γεγονός ότι κάποιες υπερβάλλουν τελείως στον χρόνο που αφιερώνουν στα παιδιά, είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο. Γ' βερσιόν:Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ, ως παλιά μαμά, μιλώντας με μικρομαμάδες που έχουν παιδιά έως 8-9 χρονών, είναι ότι αρκετοί γονείς έχουν παραφορτώσει τα παιδιά με "δραστηριότητες" τύπου Πέμπτη και Σάββατο κολυμβητήριο, Τρίτη και Τετάρτη πληροφορική και Αγγλικά, Δευτέρα και Παρασκευή καράτε/μπαλέτο. Κυριακή, παιδική χαρά ή παιδότοπο. Και μιλάμε, από ηλικίες 4-5 χρονών αυτά. Ναι, όταν έχεις να τρέξεις σε όλα αυτά για να κρατήσεις το παιδί σου απασχολημένο, γιατί είναι τρέντυ το να υπερφορτώνουμε τα παιδιά μας με δραστηριότητες, δικαίως δεν τα προλαβαίνεις όλα. Εδώ το παιδί δεν προλαβαίνει να πάρει ανάσα έτσι όπως το έχεις φορτώσει, γιατί να πάρει ο γονιός;Δ' βερσιόν:Για άλλους γονείς (βλέπεις, δεν το προσδιορίζω μόνο στις μαμάδες), τα παιδιά είναι κουκλίτσες με αξεσουάρ. Τα κάνουμε όχι γιατί θέλουμε να γίνουμε γονείς, αλλά γιατί η κοινωνία και η ηλικία και ο κοινωνικός μας περίγυρος, μας επιβάλλουν να τεκνοποιήσουμε γιατί έτσι πρέπει. Δυστυχώς, δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για γονείς.Αφήνω το ελεύθερο σε όλους τους σχολιαστές, να προσθέσουν τις δικές τους βερσιόν. ;)Υ.Γ. Και επειδή έθεσες το ερώτημα σου για το σύνολο των μαμάδων, πράγμα που θεωρώ τέρμα άδικο, ας κάνουμε μια αναφορά στους γονείς που συνειδητά απέκτησαν παιδιά και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να χτίσουν τη σχέση μαζί τους και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, παρά να τα κρατάνε απασχολημένα για 15 ώρες την ημέρα με τη δικαιολογία ότι ένας από τους δύο γονείς δεν ασχολείται και "για όλα τρέχω εγώ".
Γιατί για πολλές γυναίκες το βιολογικό ρολόι υπερισχύει της λογικής. Πολλές φτάνουν σε μια ηλικία που πιστεύουν οτι ο χρόνος τους για να γίνουν μητέρες τελειώνει και συμβιβάζονται.Οι άντρες από την άλλη είναι έτσι μαθημένοι από το σπίτι τους και επαφίονται στο γεγονός οτι η γυναίκα μπορεί να τα κάνει όλα και συμφέρει, ενώ εκείνοι τρώνε πατατάκια στον καναπέ βλέποντας μπάλα.
Scroll to top icon