ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.5.2018 | 18:56

Ανωτερότητα.

Μια λέξη που όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει και,μια συμβουλή που όλοι έχουμε δώσει,ουκ ολίγες φορές."Δείξε ανωτερότητα","Στάσου στο ύψος σου" ή "Μην πέφτεις στο επίπεδό του/της".Είμαι σίγουρος πως κανείς από όσους αλληλεπιδράσουν με την εξομολόγηση,δε μπορεί να πει πως δεν το έχει ή δεν του το έχουν ξεστομίσει ποτέ.Είμαι 30 χρονών και,πλέον έχω φτάσει να αναρωτιέμαι,αν είναι όντως τόσο καλό το να "δείχνεις ανώτερος".Αν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο μάθαμε να λέμε.Αν όντως λύνονται τα προβλήματά σου όταν "κρατάς χαρακτήρα".Και έτσι αισθάνθηκα την ανάγκη να το συζητήσω με κόσμο,να δω πόσο λάθος είναι η σκέψη μου και να ακούσω τις απόψεις σας.Συνήθως μιλάμε για αυτή,όταν κάποιος μας χτυπάει (μεταφορικά)."Μην πέφτεις στο επίπεδό του" αν πχ σε κουτσομπολεύει σε όλη τη γειτονιά. Λέμε τώρα,έτσι..;Αν πχ σου κάνει την οποιαδήποτε ψυχολογική ή κοινωνική ζημιά.Καμιά φορά και υλική,ναι."Ε τι,με αυτόν θα ασχοληθείς τώρα;Άστον τον δυστυχή" σου λένε.Πολλά παραδείγματα που,όλοι μπορούμε να σκεφτούμε.Και αναρωτιέμαι:Μήπως τελικά τη μεγαλύτερη ζημιά την κάνει ο άλλος,όταν μένει ατιμώρητος;Γενικά,όταν δρα εναντίον σου ανενόχλητος;Πόσο ηθικά καλύτερος είσαι όταν δεν ασχοληθείς με κάποιον που έχει σα στόχο να σε "λερώσει" (σκεφτείτε εσείς εκδοχές τώρα,ώχου) και πόσο ικανοποιημένος με αυτό;Ναι ξέρω,θα μου πει κανείς πως αυτά,γίνονται συνήθως από κακεντρεχείς ανθρώπους που,θα μπορούσες να πεις πως το κάνουν σχεδόν "επαγγελματικά",αλλά αυτό είναι μια άλλη κατηγορία.Μιλάω όμως για την καθημερινότητά.Κι έχω άπειρα παραδείγματα που το έπαιξα ή είδα να το παίζουν "ανώτεροι".Με απώτερο σκοπό όμως τι;Με ποιο αποτέλεσμα;Ο άλλος να σε πηδήξει σε αυτό που θέλει να σε πηδήξει κι εσύ να προσπαθείς να το αποφύγεις σκυφτός για να μην..ξεφτιλιστείς;Μην πέσεις επίπεδο..;Δεν ξέρω.Το σίγουρο είναι ένα:Τη ζημιά εσύ την έπαθες και,ο άλλος αν όχι χαρούμενος,συνεχίζει ακάθεκτος.Είμαι σίγουρος πως δεν έγραψα ένα ικανοποιητικό συντακτικά κείμενο,ώστε να σας βοηθήσω να καταλάβετε τι θέλω να πω.Και είμαι σίγουρος γι' αυτό γιατί,οι ίδιες οι σκέψεις,είναι μπερδεμένες μέσα στο κεφάλι μου.Παρόλα αυτά,ευχαριστώ τα ένα-δύο άτομα που,θα αφιερώσουν χρόνο για να καταλάβουν τι θέλω να πω.
7
 
 
 
 
σχόλια
Μαλλον μπερδευεις την ανωτεροτητα με την προστασια των προσωπικων σου οριων. Οταν βλεπεις οτι αυτα καταπατονται σε μια μονιμη βαση οφειλεις να αντιδρασεις για να τα προστατεψεις. Ομως δεν εχει κανενα νοημα να συνεχιζεις και να διαιωνιζεις μια κατασταση την οποια μπορεις να αποφυγεις απλα, χωρις να χρειαζεται να την αντιμετωπιζεις επι μονιμου βασεως.
Είμαι υπέρ της ανωτερότητας: επειδή έχω γνωρίσει ουκ ολίγους ρουφιάνους, δεν κατέστην ομοίως ρουφιάνος. Απλά αδιαφόρησα για εκείνους. Πάντως, μερικά καντήλια (μεταφορικά ομιλώντας) σε ορισμένους χρειάζονται.
Ήμουν κάποτε ένας πολύ ''ανώτερος'' άνθρωπος ,όμως κατάλαβα έστω και αργά, (και ευχαριστώ και τον άνθρωπο που μου έδειξε τον δρόμο να το αλλάξω )ότι σε μερικές εκ των περιπτώσεων δεν έκανα καλά ..Το να αποφεύγεις να ασχοληθείς ή να δώσεις τη διάσταση στο θέμα που του αρμόζει σε κάνει παθητικό .Δεν λέω ότι σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να βγάλεις όλη σου τη χολή και την κατινιά για να πετύχεις κάτι αλλά μερικές φορές χρειάζεται .Εξαρτάται από την περίπτωση και τις αξίες σου σαν άνθρωπος .Τι θεωρείς ότι πχ δεν μπορείς να συγχωρέσεις ή να αποδεχτείς ??Εκεί θα γίνω φούρκα αλλά τώρα σε πταισματάκια και μικρότητες δεν πρόκειται να κάτσω να ασχοληθώ,έχουμε και καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να ασχολούμαστε με ανθρωπάκια ..
Εξαρτάται τι έχει συμβεί και κατά πόσο είναι σοβαρό ν' ασχοληθείς....Ο ρουφιάνος δεν αγαπήθηκε ποτέ αν πρόκειται για κάτι τέτοιο.... Πιστεύω ότι όλα επιστρέφονται στον αποδέκτη το καλό και το κακό....Όλοι βρίσκουν τον μάστορα τους κάποια στιγμή.... ...Αυτή είναι πράγματι αδικία...Ο ισχυρός εναντίον του αδύναμου..... Αλλά το ξέρεις σίγουρα ότι όποιος σκάβει το λάκκο του αλλουνου πέφτει ο ίδιος μέσα....
Δεν ξέρω περί ανωτερότητας ή κατωτερότητας. Δεν είμαι αρμόδια. Θα πω την προσωπική μου εκτίμηση: όταν δεν αντιδράς με κανέναν τρόπο νιώθεις στο τέλος ότι τα αξίζεις και ο άλλος ότι δικαιώνεται. Η σιωπή είναι καλή και δείγμα αξιοπρέπειας με άτομα που την εκλαμβάνουν ως τέτοια. ΌΜΩΣ, κάτι που συνειδητοποίησα χτες το βράδυ... όταν δεν αντιδράς στην ώρα σου, δεν έχει νόημα ν' αντιδράσεις και ποτέ γιατί μπορεί να έχει παραπάνω κόστος. Δηλαδή σημασία έχει τελικά τι βγαίνει στο τέλος της σούμας για το αν θ' αντιδράσεις και με βάσει το πότε. Με μερικούς ανθρώπους πάντως δεν έχει νόημα να μπεις στη διαδικασία να τον βάλεις στη θέση του. Αλλά σε περίπτωση που διαδίδει ψέματα σε άλλους οφείλεις με μάρτυρες να ξεκαθαρίσεις το τι ισχύει και να τον αποφεύγεις μετά σε προσωπικό επίπεδο. Η σιωπή θα μεταφραστεί σαν ενοχή πιστεύω.
Scroll to top icon