ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
14.5.2018 | 11:06

Ξανά η ίδια ερώτηση.

Είμαι 35 χρονών και τα τελευταία τρία χρόνια ελεύθερος. Η δουλειά μου είναι τέτοια που με φέρνει σε επαφή με εικόνες που ένας καθημερινός άνθρωπος δεν βλέπει και που αφορά ΣΜΝ. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι οι οποίοι δε χρειάζεται να βομβαρδίζονται με τέτοιου είδους εικόνες για να είναι προσεκτικοί, εγώ έχω έναν λόγο παραπάνω. Έρχομαι όμως στο ψητό. Έχει τεθεί το ερώτημα, πως παρακινείς με κομψό τρόπο μια γυναίκα που σε ενδιαφέρει ώστε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις, αλλά δεν έχει απαντηθεί ικανοποιητικά. Και εξηγούμαι για να μην υπάρξει παρανόηση. Προφυλακτικό χρησιμοποιώ έτσι και αλλιώς, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Το πρόβλημα είναι αλλού. Θέλω να προσφέρω σε μια γυναίκα στοματικό, και κυρίως αυτός είναι ο λόγος γιατί θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός να ξέρω πως έχει κάνει πρόσφατες εξετάσεις και πως είναι όλα εντάξει. Στη σύγχρονη εποχή των γρήγορων και εφήμερων σχέσεων όπως τις ζω και εγώ, οι τακτικές εξετάσεις θα έπρεπε να ήταν αυτονόητες, δυστυχώς δεν είναι. Ξαναλέω πως προφυλακτικό χρησιμοποιώ σε κάθε περίπτωση. Το τονίζω γιατί θυμάμαι πως κάποιος σε παλαιότερη ανάλογη εξομολόγηση είχε απαντήσει πως αν η γυναίκα δεν κάνει εξετάσεις, φοράμε προφυλακτικό. Αυτό μου δείχνει πόσο μακριά από την πραγματικότητα ζούνε μερικοί άνθρωποι. Το ότι μια γυναίκα έχει κάνει εξετάσεις και είναι εντάξει, δεν σημαίνει πως δεν φοράμε προφυλακτικό. Εννοείται πως θα χρησιμοποιήσουμε. Εκείνο που σημαίνει είναι ότι μπορούμε να της προσφέρουμε στοματικό με ασφάλεια. Δεν έχω βρει όμως τον κατάλληλο τρόπο να το ξεκαθαρίζω σε μια γυναίκα. Είτε πω πως εγώ έχω κάνει πρόσφατα εξετάσεις, είτε κάνω μια μικρή αναφορά στα όσα βλέπω στη δουλειά μου, δεν εισπράττω ανταπόκριση. Ή αλλάζουν κουβέντα ή δεν λένε τίποτε σχετικό και απλά δεν μιλάνε. Μια μοναδική φορά μου έτυχε να μου πει κάποια γυναίκα πως τις έχεις κάνει και μάλιστα πρόσφατα. Έχω φίλους στο εξωτερικό που μου λένε πως εκεί τα πράγματα είναι αλλιώς, εμείς όπως και σε πολλά άλλα είμαστε πολύ πίσω. Εξομολογούμαι μετά από μια νύχτα που πέρασα με μια γυναίκα, η οποία ακολούθησε την συνηθισμένη οδό και δεν ανταποκρίθηκε στην έμμεση παράκληση που της έκανα. Κάναμε σεξ και μου ζήτησε να της κάνω στοματικό και το απέφυγα. Αργότερα μου παραπονέθηκε και της είπα έξω από τα δόντια γιατί αρνήθηκα, κουράστηκα να μασάω τα λόγια μου. Θύμωσε και τσακωθήκαμε, η συνάντηση έληξε άδοξα. Θεώρησε ανάμεσα στα άλλα πως είμαι υπερβολικός και είπε πως άλλοι άντρες δεν την ρωτάνε αν έχει κάνει εξετάσεις. Υποθέτω μερικοί από αυτούς ανήκουν στους ασθενής που ανέφερα στην αρχή, ή ακόμη χειρότερα μεταδίδουν νοσήματα χωρίς να το ξέρουν. Παρακαλώ πολύ αν θέλουν οι γυναίκες ας μου πούνε πως πρέπει να φερθεί κανείς ώστε να ξεκαθαρίζεται το ζήτημα χωρίς να προσβάλλονται. Αν θέλουν ας πούνε και οι άντρες τη γνώμη τους, πως το χειρίζονται και αν έχουν βρει κάποιον κατάλληλο τρόπο. Ευχαριστώ.
8
 
 
 
 
σχόλια
Σε βρίσκω απόλυτα λογικά κ ενερωμενο.συμφωνω με προλαλησαντες παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος αλλά πιστεύω πως είναι ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να δημιουργεί παρεξηγήσεις και "θιγμενες" συμπεριφορές αν υπάρχει στοιχειώδης λογική και ουσιαστική σεξουαλική και γενικότερη παιδεία.πραγμα που δεν είναι αυτονόητο οπότε να είσαι προετοιμασμένος πως θα υπάρξουν περίεργες αντιδράσεις.αλλα αυτό δεν έχει καμία σημασία οφείλεις με όμορφο τρόπο να ξεκαθαρίζεις από την αρχη την θέση σου.απο κει και πέρα αν μιλάμε για εφήμερες και περιστασιακές σχέσεις ας είμαστε ρεαλιστές δεν δύναται να περιμένουμε από όλους ειλικρίνεια και σεβασμό όσο άσχημο κ αν ακούγεται..
Καλά όλα αυτά που λέτε, συμφωνώ. Αλλά κάθε φορά που θέλετε να κάνετε σεξ, στέλνετε τον/την άλλον/ην για εξετάσεις ή να φέρει "πιστοποιητικό" καθαρότητας;Αν είχαμε σωστή υγεία και παιδεία, οι εξετάσεις θα ήταν κάτι αυτονόητο.
Έχει μαλλιασει η γλώσσα μου να το λεω αλλά θα το ξαναπώ. Το προφυλακτικό δεν προστατεύει από όλα τα ΣΜΝ.Π.Χ κονδυλώματα και έρπη γενετικών οργάνων. Αυτά είναι ιοί που κολλάνε από επαφή με το δερμα.Από αυτούς πως θα προφυλαχτεις?Και πες ο έρπης φαίνεται στις εξετάσεις. Ο hpv που προκαλεί κονδυλώματα? Μόνο το τεστ Παπ τον δείχνει αλλά δείχνει μόνο τον υψηλού κινδύνου όχι τον χαμηλού που προκαλεί κονδυλώματα.Αν θες να είσαι ασφαλής τότε ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι η αποχή. Αλλά θα μου πεις θέλω να κάνω σεξ ειμαι άνθρωπος. Ε τότε πρέπει να δεχτείς ότι υπάρχει και ένα ποσοστό κινδύνου.Τα περισσότερα ΣΜΝ περνάνε με θεραπεία και δεν ξανάρχονται. Το ποιο επικίνδυνο όπως ο HIV είναι εξαιρετικά σπάνιο να τον κολλήσεις άμα δεν πηγαίνεις με ναρκομανείς,gay και ιερόδουλες. Και επίσης προστατευεσαι από το προφυλακτικό. Τα υπόλοιπα δεν σου δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα υγείας. Η ΖΩΗ ΕΜΠΕΡΙΈΧΕΙ ΚΙΝΔΎΝΟΥΣ.
Χαχαχα ακριβως ετσι!! Καλα ειναι απο μερους μας να περνουμε προφυλαξεις. αλλα δεν μπορουμε και να ζουμε αποστειρωμενα και να ειμαστε νοσοφοβικοι. Το τιμημα του φοβου ειναι μεγαλυτερο απο τις πιθανες μικροεπιπλοκες, οι οποιες θεραπευονται οσον αφορα τις ασθενειες που μεταδιδονται και με την χρηση του προφυλακτικου οπως ειπες.
Πάντα μείωνα την σημαντικότητα του να είμαστε υπερβολικά προσεκτικοί όσον αφορά αυτόν τον τύπο έρωτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο.Ρεαλιστικά, ο καλύτερος τρόπος να είμαστε υπεύθυνοι για μας και τους γύρω μας είναι οι τακτικές εξετάσεις και οι μονογαμικές σχέσεις (ώστε να μην αρνείσαι σε κάποιον friend/w/b ή one night stand το στοματικό, και να έχεις αντιδράσεις σαν αυτής της κοπέλας που περιγράφεις).Ωστόσο η απενεχοποίηση, κάτι που δεν είναι κακό, μας έχει οδηγήσει στο να κάνουμε και πιο εφήμερες σχέσεις. Απλά ίσως όταν αναφέρεται το θέμα να παίρνεις τέτοιες αντιδράσεις. Ανώριμο και λάθος σε κάθε περίπτωση διότι εσύ θες απλά να προστατέυσεις τον εαυτό σου. Αν η άλλη δεν μπορεί να δώσει κάποια απάντηση με σιγουριά, καλά θα κάνει να το ψάξει. Αλλά ναι, τα εφημερα, fwb, ons δεν ευνοούν το απλά να "πετάς" casually τις εξετάσεις στο τραπέζι.
Scroll to top icon