ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
21.5.2018 | 01:12

Επαθα ΣΟΚ με το παραληρημα του κολλητου μου!

Ειναι αυτες οι στιγμες που καποιος πολυ δικος σου, ειτε συγγενης, ειτε φιλος, σε σοκαρει και σε κανει να νιωθεις πολυ ασχημα, σα να ανακαλυπτεις ξαφνικα μια πολυ σκοτεινη πλευρα αυτου του ανθρωπου που ειτε δεν ειχες ιδεα οτι υπαρχει ειτε εκανες οτι δεν την εβλεπες...Και δεν μιλαω για προσωπικη επιθεση ή για λογια που μπορει να πει καποιος δικος σου πανω στο θυμο του οταν τσακωνεστε πχ και μετα μπορει και να μετανιωσει γιατι τα ειπε εν βρασμω ψυχης.Μιλαω για τις περιπτωσεις αυτες που καποιος πολυ δικος σου και αγαπητος ανθρωπος κανει επιθεση και μαλιστα αδικαιολογητη σε καποιον τριτο. Ακομα χειροτερα οταν αυτη η επιθεση εχει ρατσιστικο χαρακτηρα.Ο κολλητος μου με σοκαρε πολυ ασχημα σημερα οταν τον ρωτησα για τη νικητρια της γιουροβιζιον τη νετα απο το ισραηλ και εκφραστηκε με πολυ αισχρα, υποτιμητικα, απαξιωτικα κ ακρως ρατσιστικα σχολια για την ιδια και τα κιλα της. Τα λογια του ειχαν μισος. Δεν υπηρχε χιουμορ ή πλακα. Ηταν καθαρο μισος. Και αναρωτηθηκα γιατι. Γιατι τοσο μισος για μια κοπελα με κιλα; Του ειπα ποσο με πειραξε οσα ειπε αλλα μεχρι τωρα δεν απαντησε. Με στεναχωρησε και με σοκαρε παρα πολυ. Ο ρατσισμος ειναι απαισιο πραγμα. Το να αντιπαθεις καποια προσωπα ειναι κατι λογικο νομιζω. Δε γινεται να συμπαθεις τους παντες. Αλλα να βριζεις και να απαξιωνεις καποιον για τα κιλα του, ή την καταγωγη του ή το χρωμα του ειναι απαισιο και απανθρωπο.Σας εχει τυχει κατι παρομοιο; Πως αντιδρασατε; Εγω σκεφτηκα μεχρι και να τον μπλοκαρω...Ειναι ομως χρονια φιλος μου και δυσκολευομαι να τον βγαλω εντελως απο τη ζωη μου. Δε βρισκεις ευκολα φιλους και μαλιστα καλους. Αλλα με σοκαρε παρα πολυ και με στεναχωρησε και νιωθω πως πλεον τον βλεπω με αλλο ματι..
3
 
 
 
 
σχόλια
Ίσως να είναι καταδικασμένη η φιλία γιατί μπορεί να αρχίσεις να παρατηρείς πολλές τέτοιες αντιδράσεις, αν βρεις τρόπο να μη σε ενοχλείή να μη συζητάτε θέματα που ξέρεις οτι θα σε τσαντίσουν πάλι μπορεί να συνεχίσετε να είστε κομπλέ.
Μου έχει συμβεί κι εμένα. Η μητέρα ενός φίλου του γιου μου ξέρασε ένα πρωινό έναν εμετό μίσους εναντίον των μαύρων και των μουσουλμάνων μεταναστών. Έμεινα άναυδη και κυριολέκτικα πάγωσα, έβγαζε τόσο πολύ μίσος που σχεδόν παραμορφώθηκε το πρόσωπό της.Δε θέλω να σκέφτομαι τι θα λέει και για μένα (Νοτιοευρωπαία γαρ και δη Ελληνίδα), ανατριχιάζω. Θα ήθελα πάρα πολύ να μην τη ξαναδώ μπροστά μου και είμαι σε πολύ δύσκολη θέση γιατί ο γιος μου με το παιδί της είναι πολύ φίλοι. Έχω το νου μου μην τυχόν κι αρχισει ο μικρός να μου λέει τίποτα περίεργο. Τότε αναγκαστηκά θα πρέπει να βρω τρόπο να τους χωρίσω.
Φαντάσου για να σχολιάζει έτσι για τα κιλά τι θα κάνει αν πάθεις καμιά σοβαρή ασθένεια ή κάποιο σοβαρό πρόβλημα . Ειδικά οι άνθρωποι που σχολιάζουν για εξωτερική εμφάνιση έχουν πολύ άσχημη συμπεριφορά ακόμα και αυτοί που απο μπροστά σου λένε καλά λόγια αλλά από πίσω σχολιάζουν με τα χειρότερα. Καθαρός και περιποιημένος αν είσαι δεν έχουν κανένα άλλο δικαίωμα να σε σχολιάζουν..
Scroll to top icon