ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
23.5.2018 | 12:49

Η ΚΟΛΛΗΤΗ ΜΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ

Φιλοι λογιστες, ειμαι μικρη σε ηλικια (25) αλλα εχω πολυ καλες γνωσεις στη λογιστικη μιας κ αυτο εχω τελειωσει και ''ανακατευομουν'' απο το σχολειο ακομα με τα λογιστικα λογω του πατερα μου, επισης λογιστης. Μολις ανελαβα το λογιστικο γραφειο πολλες φιλες μου εφεραν τα χαρτια τους σε εμενα και πρωτη απο ολες η κολλητη μου, που την ξερω απο τοτε που ημασταν δημοτικο. Ο πατερας της κολλητης μου ειναι πραγματικα ανυποφορος ανθρωπος και της βαζει συνεχεια λογια οτι δεν κανω καλα την δουλεια μου και ας μην εχω κανει ποτε τιποτα λαθος. Εννοειται πως δεν της παιρνω λεφτα γιατι την θεωρω οικογενεια αλλα δεν εχει και καμια περιπλοκη δηλωση.Ειναι η τριτη χρονια που θα της κανω δηλωση και επειδη απο τον ιουνιο του 17 μενει Αγγλια υπαρχει μια διαδικασια για να την δηλωσω κατοικο εξωτερικου.Το θεμα ειναι οτι εκεινη πιστευει οτι δεν χρειαζεται να κανει δηλωση στην Ελλαδα μιας και δεν μενει εδω και δεν δεχεται κουβεντα. Λεει οτι της κατεβει και ξερω οτι αυτα ειναι λογια του πατερα της που ειναι γνωστος ξερολας. Επιπλεον δεν ειναι η πρωτη φορα που δεν με εμπιστευεται να κανω την δουλεια μου και εχω την αισθηση οτι νομιζει οτι μου κανει κ χαρη που την εχω πελατισσα. Κατα τα αλλα οι σχεσεις μας ειναι αψογες, απλα στα επαγγελαματικα υπαρχει μια μονιμη τριβη. Σκεφτομαι να της πω να παρει τα χαρτια της απο εμενα γιατι δεν θελω ολο αυτο να καταληξει σε τσακωμο. Η τριτη της παρεας μας μου ειπε οτι αν της το πω αυτο θα παρεξηγηθει.. Δεν ξερω πως να το χειριστω ρε παιδια.. Καμια ιδεα ?
4
 
 
 
 
σχόλια
Ως λογιστης εχεις υποχρεωση για τις δηλώσεις που κανεις, εαν επιλεξει να μην κανει δηλωση επειδη δεν κατοικει στην Ελλαδα δεν φερεις καμια ευθυνη, ή θα κανεις την δηλωση ως οφειλεις ή αρνησε να την κανεις εξ αρχης.Εξηγησε της στην ψυχρα τι οριζει ο νομος και πες της να σου πει αν θα κανεις την δηλωση ή όχι, μην διανοηθεις να "συζητησεις" το πως θα κανεις την δηλωση όμως.Οπως κανεις ασθενης δεν συζητα το πως ο χειρουργος θα κανει τις τομες ετσι και κανεις δεν θα συζητήσει πως εσυ θα κανεις την δηλωση. Είμαστε ομως λαος συνηθησμενος στα παραθυρακια και αυτο σημαίνει ότι πολλοι θα προσπαθουν να ανοιξουν "συζητησεις" μαζί σου (είναι και ο λογος που δεν ανακατευομαι ως λογιστης στα φορολογικα).Ευθυνη θα φερεις μονο αν κανεις την δηλωση όχι αμα την αρνηθεις.
Εσύ ενημέρωσε την για το εξωτερικό, βάλτην να υπογράψει ή κάντο με μάρτυρες και άστην να κάνει ότι νομίζει. Αν τα ξέρει τόσο καλά ο πατέρας της, ας τα κάνει εκείνος τα καθέκαστα.Επίσης, θέλω και εγώ να κάνω την φορολογική μου δήλωση. Πόσο χρεώνεις;
Αν και καταλαβαινω την προθεση στην συμβουλη σου είναι απο ατοπη εως επικινδυνη. Ατοπη διότι αμα δεν τις κανει την δηλωση δεν φερει καμια ευθυνη αρα δεν χρειαζονται "μαρτυρες και υπογραφες", επικινδυνη διότι (αν και εσυ δεν εννοεις αυτο αλλα αλλοι μπορει να το παρερμηνευσουν) η παρουσία μαρτυρων και υπογραφων δεν απαλλασει ποτε κανεναν λογιστη απο τις ευθυνες σε περίπτωση που "ενδωσει" σε φορολογικο παραπτωμα επειδη ο/η πελατης της επεμεινε και εβαλε υπογραφη. Δεν υπάρχει "αναλαμβανω εγω ο πελατης την ευθυνη".
Εφόσον είναι πλέον κάτοικος εξωτερικού και αυθαίρετα αποφασίζει ότι δεν υποβάλλει πλέον δήλωση στην Ελλάδα, δεν βλέπω που εμπλέκεσαι επαγγελματικά. Με το ζόρι, τίποτε δε γίνεται. Υπενθύμισε της δε, και με μάρτυρες αν γίνεται, ότι έχει ενημερωθεί από εσένα ότι χειρίζεται το θέμα λάθος, γιατί βλέπω να σε κατηγορεί ότι δεν την ενημέρωσες σωστά, όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα ειδοποιητήρια από την Εφορία. Κατόπιν της παραδίδεις και τους φακέλους της.Αυτά, από την επαγγελματική πλευρά του θέματος.Για το φιλικό κομμάτι, εγώ, ας πούμε, δε θα υπήρχε περίπτωση να το μπερδέψω την επαγγελματική ιδιότητα της φίλης μου με την ξεκάθαρα φιλική. Έτερον, εκάτερον.Για τη φίλη σου όμως, έτσι όπως τα παρουσίασες, βλέπω να γίνεστε βίδες, ότι εξέλιξη και να έχει το θέμα της φορολογικής της δήλωσης.Εγώ θα της διαχώριζα πότε της μιλάω αυστηρά επαγγελματικά και πότε αυστηρά φιλικά. Αν και με τέτοια τρικυμία στο κρανίο, δεν το κόβω να σε κατανοεί.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Scroll to top icon