ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
30.5.2018 | 14:02

Φιλάνθρωποι, αντιρατσιστές, αντιφασίστες για τα μάτια του κόσμου...

Απο τον Οκτώβριο είμαι πρωτοετής φοιτήτρια και κοντά στα 35. Φαίνεται η ηλικία μου και δεν έκρυψα ποτέ λέγοντας οτι είμαι 18 ή 20 χρονών. Στην σχολή μου μέχρι τώρα με έχουν πλησιάσει 3 παιδιά απο μια συγκεκριμένη παράταξη(τυχαίο που είναι στην ίδια παράταξη;), για να με ρωτήσουν τι κάνω εκεί ή αν έχω πάω να τελειώσω την σχολή μου που την είχα παρατήσει παλιότερα ή αν πάω για δεύτερο πτυχίο και όταν λέω οτι είμαι πρώτο έτος αμέσως η στάση τους αλλάζει και προσπαθούν με ειρωνικό χιουμοράκι να μου πουν οτι είμαι λίγο μεγάλη για να είμαι εκεί!Τα ίδια αυτά παιδιά, σε κάθε διάλλειμα των μαθημάτων, μπουκάρουν μέσα στην αίθουσα για να μας βγάλουν λόγο ή για να μας μοιράσουν φυλλάδια σχετικά με αντιπολεμικά συλλαλητήρια ή για βοήθεια στους πρόσφυγες του πολέμου ή για να σχολιάσουν αρνητικά ανθρώπους που επιτίθοντε σε άτομα που ξεχωρίζουν απο την μάζα λέγοντας οτι όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε ίδια δικαιώματα κλπ κλπ κλπ.Κανένα απο αυτά τα παιδιά δεν με έχει ρωτήσει γιατί πήγα τώρα στην σχολή, μπορεί να δούλευα όλη μου την ζωή και τώρα να κατάφερα να πάω ή μπορεί να μπήκα απο νυχτερινό που εκεί οι περισσότεροι είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή οτι μπορεί να θέλησα να αλλάξω ολοκληρωτικά την ζωή μου ή μπορεί να ήταν η ζωή μου σε περίεργη φάση ή μπορεί το οτιδήποτε.Εκεί που θα μας δει ο κόσμος και θα μας σχολιάσει θετικά, να σταθούμε πρώτη γραμμή... Εκεί που δεν θα πάρουμε κανένα θετικό σχόλιο, ας βγάλουμε τον πραγματικό μας εαυτό, αλλά δεν ξεχνάμε οτι είμαστε και αντιρατσιστές και αντιφασίστες..Ευτυχώς υπάρχουν κάποια παιδιά που δεν έχουν κάποιο θέμα με την ηλικία μου και μια χαρά παρέα κάνουμε...
3
 
 
 
 
σχόλια
Ίσα ίσα θα μπορούσες να είσαι πιο συνειδητοποιημένη απο μερικούς, εξαιτίας της ηλικίας σου. Προσπαθώντας τόσο και καταφέρνοντας να κάνεις αυτό που θέλεις, ίσως να σε κάνει λίγο πιο επίμονη στο να πετύχεις.
Γεια σου!Κατ' αρχας να σου πω συγχαρητηρια που εισαι στη σχολη ψυχη τε και σωματι, για οποιον λογο κι αν βρεθηκες εκει σ' αυτη την ηλικια. Ειχα την τυχη να μπορω να σπουδαζω ανετα και χωρις πολυ κοπο στα 18-22 μου, οποτε μπορεσα να εκτιμησω οσους εργαζονται για να σπουδαζουν, ή τελος παντων εχουν διαφορα αλλα εμποδια και περιορισμους κι ομως δεν παρατανε το ονειρο. Στο πτυχιο μου στην Ελλαδα ειχα κι εγω συμφοιτητρια 50 χρονων, με γιο στην ηλικια μου, η οποια δουλευε απο 18 χρονων και μπηκε στη σχολη απο εσπερινο. Ηταν ο ηρωας μου, οχι για τα παραπανω, αλλα επειδη ξεκινουσε καθε μερα με χαμογελο, και με πολλη περισσοτερη δυναμη απο ολα τα 20αχρονα. Κανοντας τωρα μεταπτυχιακο στην Αγγλια, εχω δυο συμφοιτητες, ο ενας 45 διαζευγμενος με δυο παιδια, ο αλλος 60 και μεγαλοστελεχος πολυεθνικης. Εννοειται πως κανω παρεα μ αυτους γιατι εχουν πολυ περισσοτερα να μου διδαξουν απ οτι τα 20αχρονα. Στην Αγγλια δεν ειναι ταμπου να σπουδαζεις και να μετεκπαιδευεσαι σε οποια ηλικια και να εισαι, οσους περιορισμους και να χεις. Το (κρατικο) πανεπιστημιο εχει ακομη και υπηρεσια φυλαξης ανηλικων παιδιων οταν οι γονεις τους παρακολουθουν μαθημα.Απο καθε αποψη, ειναι προς τιμην σου που εισαι εκει που εισαι, το καταφερες μονος/η σου και δεν σου χαριστηκε! Συνεχισε γερά! Και προσπαθησε να μιλησεις και να συναναστραφεις περισσοτερο κοσμο, οσα 'ακυρα' κι αν φας, μεχρι να βρεις τους ανθρωπους ρκεινους που θα σε βοηθησουν να αναπτυχθεις. Αυτους που θα εχουν κατι ουσιωδες να σου πουν.Ασε τα σκουληκια να ερπουν!!! Θα προτεινα να μην αναλωνεις φαια ουσια για να ασχολεισαι με τα κομματοσκυλα.
Δίκιο έχεις ειδικά για τις παρατάξεις, αλλά τα 18χρονα κατά βάση είναι και λίγο στην κοσμάρα τους. Άλλαξα σχολή και ξεκίνησα στα 20 τη νέα μου σχολή και το σχόλιό μου ήταν ότι δεν μου φαίνεται η διαφορά ηλικίας. :Ρ Ότι 18-20 υπάρχει στην ουσία.Θέλω να πω κολλάνε στα νούμερα.
Scroll to top icon