ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
31.5.2018 | 12:54

Αναζητώ βιβλίο αυτοβοήθειας

Συχνά έρχομαι αντιμέτωπος με ανθρώπους που με αγανακτούν, ειδικά λόγο του χαρακτήρα μου -σοβαρός, λιγομιλητος, οχι πλακατζης, εντόνη αίσθηση δικαίου- τσαντίζομαι όταν νιώθω μια παραβίαση των ορίων ή όταν μου κάνουν ή λένε κάτι, εκεί που δεν έχω δώσει δικαιώματα ακόμη και για πράγματα που θα μπορούσαν να χαρακτηριστουν μικρά και ασήμαντα. Δυστυχώς έτσι είναι ο κόσμος και δεν θα έπρεπε να δίνω σημασία, έλα όμως που ορισμένες συμπεριφορές με εκνευρίζουν και μου χαλάνε τη διάθεση και τη μέρα μου. Το προβλημα μου είναι ότι οταν εκνευρίζομαι, χάνω λιγο τον έλεγχο στο τι λέω, στο πως σκεφτομαι, θολώνει κάπως το μυαλό μου. Αυτό που θέλω, είναι να μπορώ να αντιμετωπιζω τέτοιες καταστάσεις πιο ψύχραιμα, να μπορώ να διατηρώ μια καθαρότητα και να δομώ σωστά τις σκέψεις μου υπο αυτές τις συνθήκες. Θα ήθελα αν κάποιος γνωρίζει ή μπορεί να προτείνει ένα βιβλίο που θα μπορούσε να με βοηθήσει γι' αυτό το σκοπό να μου το γράψει στα σχόλια. Θα προτιμούσα να είναι στα ελληνικά αλλά και αγγλικά να είναι δεν πειράζει.
3
 
 
 
 
σχόλια
Να σου πω τι προσωπικη μου αποψη! Τα περισοτερα βιβλια αυτοβοηθειας δεν βοηθανε πραγματικα η αν βοηθανε ειναι για ενα μικρο διαστημα. Τα περισσοτερα δινουν απλα ετοιμες συμβουλες η προσπαθουν να σου δωσουν κινητρο με παραινεσεις. Ωστοσο η πραγματικη αλλαγη ερχεται με προσωπικη αναζητηση και αντικειμενικη γνωση της ψυχολογιας του ανθρωπου και οχι με εξωτερικες συμβουλες και παραινεσεις για συγκεκριμενες δρασεις.Αρα αν θες να διαβασεις βιβλια ψυχολογιας. οχι οδηγους αυτοβελτιωσης με ετοιμες συνταγες. Τα βιβλια του Μπουκαι οπως ανεφερε ο προηγουμενος σχολιαστης ειναι αρκετα καλα.
Scroll to top icon