ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
3.6.2018 | 05:06

Ζωντανός- Νεκρός

Είμαι 39 χρονών και τα τελευταία χρόνια ζω ένα δράμα. Βλέπω την ζωή μου να κυλάει άδοξα, χωρίς καμιά ουσιαστική αλλαγή. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στους φίλους μου φαίνομαι πολύ κουλ άνθρωπος,ευτυχισμένος, με διάθεση και χωρίς προβλήματα.Η πραγματικότητα όμως, είναι ανατρεπτική. Το χαμογελαστό παιδί,που είναι γεμάτο από χαρά και κέφι, όταν κλείνει το λάπτοπ αντιμετωπίζει την αλήθεια και ολο ένα βυθίζεται στις σκέψεις του.Μένω μόνος στην πρωτεύουσα εδω και 8 χρόνια. Οι γονείς μου δεν ζουν. Στην αρχή τα πράγματα πήγαιναν σούπερ. Είχα την δουλίτσα μου, τα έξοδα μου, την ζωή μου. Εδώ και 2 χρόνια ψάχνω απεγνωσμένα εργασία μα δεν με παίρνει κανείς. Μόνο κάποιες φορές τυχαίνει να κάνω κανένα μεροκάματο.Παίρνω ένα επίδομα της τάξης των 70 ευρώ και ένα νοίκι το οποίο ξεπληρώνει το νοίκι που μένω. Οπότε μου μένουν 70 ευρώ για να πληρώσω το φαγητό μου και τροφή για το σκυλάκι μου. Και ναι, του παίρνω την ακριβότερη τροφή κι ας μην έχω κάποιες μέρες να φάω. Δεν με πειράζει αυτό. Από την στιγμή που αποφάσισα να το μεγαλώσω, θα το μεγαλώσω με τα μέγιστα που μπορώ να διαθέσω. Εξάλλου είναι η μοναδική και η πιο ουσιαστική παρέα μου. Ποιος μπορεί να μου χαρίσει τόση αγάπη; Κανείς! Δεν το αξίζει; το αξίζει και με το παραπάνω! Οι Φίλοι, σχέσεις και γνωστοί, ολοένα και χανόταν στον χρόνο... Και είχαν δίκιο. Πόσες φορές θα άκουγαν ότι δεν μπορώ να βγω μαζί τους; Κλεισμένος μέσα σ ένα δωμάτιο μέρα νύχτα.. Και όχι, δεν είναι επιλογή μου να κάθομαι μέσα σε τέσσερις τοίχους. Μα δεν γίνετε διαφορετικά. Η μόνη μου έξοδος είναι όταν βγάζω τον σκύλο βόλτα και κάποιες φορές που κάνω κάποιο μεροκάματο πηγαίνω να καλοκαρδίζω τους λιγοστούς φίλους μου με την παρουσία μου. Και οι μέρες έγιναν μήνες και οι μήνες έγιναν χρόνια...Κλεισμένος σε ένα δωμάτιο... Να έχω τρελή επιθυμία να βγω έξω και να ζήσω σαν άνθρωπος, αλλά μάταια..Οι αρνητικοί αριθμοί των χρημάτων να πολλαπλασιάζονται και να γίνονται θηλιά που με πνίγουν. Έχω φτάσει σε απόγνωση. Πάντα όμως, δεν ξέρω, μ έναν μαγικό τρόπο βρίσκω το κουράγιο και συνεχίζω. Πότε με τα πάνω μου, πότε με τα κάτω μου.. Εξάλλου δεν νομίζω να έχω και άλλη επιλογή. Ελπίζω κάποια στιγμή ν αλλάξει η ζωή μου προς το καλύτερο. Γιατί έτσι ήταν η ζωή μου και έτσι θέλω να ξαναγίνει.
2
 
 
 
 
σχόλια
Μπηκα να σου γραψω κατι αλλα τα γραφει πολυ ωραια το Σουπριμακι και θα σε συμβουλευα να τα κρατησεις ολα αυτα που σου λεει...Απο τη στιγμη που εχεις την υγεια σου ,μπορεις να κανεις τα παντα...Εχεις κ την καλυτερη παρεα! ;-) ;-)Μην απογοητευεσαι,εχε λιγο πιστη,προσπαθησε κ ειμαι σιγουρη οτι ολα θα πανε κατ'ευχην! ;-) ;-)
Να συνεχίσεις να προσπαθείς... Και να σκέφτεσαι θετικά.Να μην θεωρείς τον εαυτό σου ζωντανό-νεκρό, γιατί έτσι θα σε"νιώθουν" και οι άλλοι...φίλοι, γείτονες, πιθανοί εργοδότες.Είναι πολύ δύσκολη η ζωή πλέον και είναι δυσκολότερη, όταν δεν έχεις δίπλα σου κάποιον άνθρωπο να επικοινωνήσεις αληθινά και ουσιαστικά. Όλοι σου οι φίλοι, κοιτάνε μόνο την επιφάνεια; Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορείτε να μιλήσετε χωρίς"φτιασίδια";Μου έδωσες την εντύπωση ότι είσαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, αλλά με μερικά άτομα εμπιστοσύνης, μπορούμε να ανοίγουμε και μερικά συρτάρια της ψυχής μας. Δεν θέλω να πιστεύω ότι όλοι έχουμε παγιδευτεί σε οθόνες και ψεύτικες, παρακμιακές εικόνες ευτυχίας. Αναρωτήσου, υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσες να του μιλήσεις; Αυτός που νοιάζεται, μπορεί να έρθει να αράξει μια φορά, μέσα στο δωμάτιό σου ή μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι αν υπάρχει-τα μπαλκόνια είναι θεραπευτικά το καλοκαίρι, ακόμα κι εκείνα τα μικρά, με θέα την μπουγάδα της γειτόνισσας... :)Ψάξε, ψάξε, ψάξε για μια δουλειά κι ας είναι προσωρινή, ας μην σου χτίζει καριέρα, ας μην αποφέρει και πάρα πολλά...Θα βγαίνεις από το σπίτι, θα νιώθεις παραγωγικός.Και παράλληλα θα συνεχίζεις να ψάχνεις... Και να είσαι ανοιχτός σε πράγματα και σε ανθρώπους.Δεν σε καθορίζει μόνο η τσέπη σου,είσαι περισσότερα από αυτό.Προσπάθησε να την γεμίσεις, αλλά μην πιστέψεις ότι αν γίνει αυτό, όλα θα έρθουν στο πιάτο...Οι άνθρωποι είναι ο παράδεισος και η κόλαση, και ο καλύτερος λόγος για να ρισκάρει κανείς...Εγραψα πολλά, κράτα ό, τι νομίζεις... Καλές βόλτες με το σκυλάκι σου σήμερα. Ψηλά το κεφάλι, "Καλή ανάκαμψη"! :)
Scroll to top icon