Ναύπακτος: Πιτ μπουλ δάγκωσε βρέφος στο πρόσωπο - Σοβαρά τραυματισμένο το 10 μηνών κορίτσι

Ναύπακτος: Πιτ μπουλ δάγκωσε βρέφος στο πρόσωπο - Σοβαρά τραυματισμένο το 10 μηνών κορίτσι Facebook Twitter
EUROKINISSI
6

Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην Αθήνα μεταφέρεται το 10 μηνών βρέφος από τη Ναύπακτο, που νοσηλευόταν στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, έχοντας δεχθεί επίθεση από σκυλί, ράτσας πιτ μπουλ, σε περιοχή της Φωκίδας.

To σκυλί ήταν ιδιοκτησίας της οικογένειάς του.

Το βρέφος νοσηλευόταν στην παιδοχειρουργική κλινική του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων της Πάτρας, όμως σύμφωνα με το patrastimes.gr, αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Αθήνας φέροντας σοβαρά τραύματα.

Αρχικά, το βρέφος διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Ναυπάκτου, αλλά λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε, κρίθηκε αναγκαίο από τους γιατρούς να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας παίδων και εφήβων του Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Πάτρας, όπου νοσηλευόταν διασωληνωμένο, ενώ αναμενόταν να μεταφερθεί αύριο, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών στη ΜΕΘ και αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, το βρέφος μεταφέρθηκε στο «Καραμανδάνειο», προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του από τους παιδοχειρουργούς.

Το μωρό σύμφωνα με πληροφορίες είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πρόσωπο από το δάγκωμα, ενώ είχε υποστεί κάταγμα στην κάτω γνάθο του.

Όσον αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες το βρέφος δέχθηκε επίθεση από το σκυλί, διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου της Φωκίδας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrastimes.gr

Ελλάδα
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα οι γονείς των 5χρονων που φέρεται να βίασαν νήπιο

Ελλάδα / Αλεξανδρούπολη: Στον εισαγγελέα οι γονείς των 5χρονων που φέρεται να βίασαν νήπιο

Το παιδί που φέρεται να έχει υποστεί την επίθεση μεταφέρθηκε εχθές στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου υποβλήθηκε σε σχετική ιατροδικαστική εξέταση για να διερευνηθούν οι καταγγελίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Αφιερωμένο σε όσους βάζουν το σκυλί τους αγκαλιά με το βρέφος τους με το στόμα να είναι πολύ κοντά η πάνω στο μωρό για να βγάζουν φωτογραφίες που ανεβάζουν στο instagram.Το σκυλί είναι σκυλί και δεν έχει καμία δουλειά κοντά σε ένα βρέφος. Τώρα παραμορφώθηκε το μωράκι για μία ζωή.
Πραγματικά το πιο αχαρακτήριστο με τους Έλληνες ζωόφιλους είναι που από 340 ράτσες, σε ποσοστό άνω του 50% επιλέγουν να πάρουν πιτ μπουλ και άλλες ράτσες μάχης για να μας αποδείξουν πόσο παρεξηγημένες είναι. Δεν είναι οι μόνοι βέβαια αλλά πραγματικά μπορείς να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτό το λαό πως οτιδήποτε ηλίθια μόδα κυκλοφορήσει στον πλανήτη, μα το κάπνισμα να είναι, μα οι πιστωτικές, μα τα ροζ φλαμίνγκο στις παραλίες μα τα πιτ μπουλ θα την κάνει κτήμα του σε νανοδευτερόλεπτα και σε ακραίο βαθμό (π.χ. δεν πρόκειται να τηρήσει ούτε μισό κανόνα ασφαλείας, δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε μισό ευρώ για εκπαίδευση και πάει λέγοντας). Τώρα λοιπόν ζήσε όλη σου τη ζωή φίλε με τη γνώση ότι το μωρό σου έπαθε κάτι τέτοιο κι έφταιγες εσύ. 100% εσύ.
Συμφωνω στο οτι εφταιγε 100%, αλλα σιγουρα οχι λογω επιλογης ρατσας. Τετοια περιστατικα επιθεσης στα παιδια των ιδιοκτητων συνηθως φαναιρωνουν τη σχεση που ειχε το αφεντικο με το σκυλι του. Τα Pitbul μπορουν να ειναι υπεροχα οικογενειακα σκυλια και υπαρχουν πολλα παραδειγματα παγκοσμιως που το αποδεικνουν, αλλα τα παντα εχουν να κανουν με την εκπαιδευση και τη σχεση που εχεις με το σκυλο..ειτε ειναι pitbul...ειτε ειναι maltese... Κριμα, να κατηγορειται ετσι η συγκρεκριμενη ρατσα και μονο που αναφερεται στο αρθρο κινει κυμματα αντιδρασης. Ειμαι σιγουρη οτι αν η ρατσα ηταν καποια αλλη, πχ german sheperd δεν θα αναφεροταν καν. Αλλα τα pitbul, τα rottweiler και αλλες ρατσες που εχουν φτασει να θεωρουνται "αγριες" πουλανε οταν επιτιθενται..κυριως σε παιδια. Κριμα για το μωρακι παντως..χρειαζονται να υπαρχουν υπευθυνοι ιδιοκτητες και οχι "μοδατοι" οπως ειπες.
Συμφωνω απόλυτα με το πνεύμα του σχόλιού σου με μια διαφορα. Το να έχω σκυλί δεν με καθιστά φιλόζωο, όπως και αν έχω παιδι δεν είμαι εξ ορισμού φιλάνθρωπος. Δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Συνηθως οι πιο ακατάλληλοι επιλέγουν τα μυώδη σκυλιά, χειρίζονται το ζώο τους με τον πιο λάθος τρόπο, και θεωρούν πως αφού έχει μια αυλή να τρέχει δεν χρειάζεται ούτε βόλτες, ούτε κοινωνικοποίηση.
Συμφωνω σε αυτα που λες. Δυστυχως πεφτει πολυ κακομεταχειριση σ'αυτες τις ψυχες απο εξουσιαστες ιδιοκτητες. Δεν πιστευω στις λεξεις φιλοζωος ή φιλανθρωπος. Η αγαπας τα πλασματα αυτου του κοσμου ή οχι, ειτε ειναι ζωα ειτε ειναι ζωα (ανθρωποειδη).