ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
9.6.2018 | 13:55

Θέλω τη βοήθειά σας αν ξέρετε .

Καλησπέρα παιδιά .Εδώ και ένα χρόνο περίπου προσπαθώ και βοήθάω όσο μπορώ (τύπου να δίνω πχ κανά πεντάυερω φαγητό και ρόυχα όχι κάτι σημαντικό )μια κοπέλα την οποία βλέπω τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα έξω από τη δουλειά μου .Αυτή είναι χρήστης ναρκωτικών .Τέλος πάντων χθες μου λέει ότι θέλει να τη βοήθησω λίγο πιο ενεργά αν μπορώ γιατί προσπαθεί να κόψει από πρέζα και ότι θέλει να ζήσει σαν άνθρωπος φοβάται ,δεν θέλει να πεθάνει κτλ .Τις λέω πες μου τι θες και αν μπορώ πολύ ευχαρίστως .Μου είπε λοιπόν ότι έχει πάει να γραφτεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης αλλά οι χρόνοι αναμονής είναι τεράστιοι για το πρόγραμμα μεθαδόνης και ότι επειδή δεν αντέχει άλλο τους πόνους δεν μπορεί να περιμένει 3-4 χρόνια που της λένε ότι υπάρχει μια εναλλακτική τύπου κάτι σαν υποκατάστατο της μεθαδόνης αν κατάλαβα καλά που το πουλάνε τεσπα όσοι το έχουν προμηθευτεί δεν ξέρω με ποιον τρόπο και ότι αυτό κάνει 20 ευρώ και θα το παίρνει κάθε φορά που της έρχεται η επιθυμία για χρήση ώστε να μην κάνει και ότι βοήθάει στους πόνους .Ερώτηση πρώτη ισχύει ότι οι αναμονές για το πρόγραμμα είναι τόσο μεγάλες και ότι όντως παίζει αυτό το μπουκαλάκι ?Ειλικρινά δεν το ρωτάω για τα 20 που θα δώσω αλλά θέλω να ξέρω ότι όντως θα πάνε εκεί και όχι σε ναρκωτικά .Επίσης μπορώ εγώ πχ για λογαριασμό της να ψαξω σε προγράμματα μπας και βρω να τη βάλω πουθενά και αν ναι που γιατί δεν έχω ιδέα ??Και αν όντως παίζει αυτό το μπουκαλάκι κάνει δουλειά και βοήθαει στην απεξάρτηση σε περίπτωση που δεν καταφέρουμε κάτι μέσω προγράμματος .Αν ξέρει κάποιος ρε παιδιά ας απαντήσει καλό θα κάνουμε .Θα αφήσω και για κάποιες μέρες ανοιχτό το μέηλ στο προφίλ μου αν κάποιος δεν θέλει να απαντήσει δημόσια να μου πει.Ε.Λ
28
 
 
 
 
σχόλια
Και μια χρήσιμη εξομολόγηση-νήμα. Και μπράβο που σε απασχόλησε. Και μπράβο και στους σχολιαστές που μας έμαθαν πράγματα. Βλέπω ένα νεαρό παιδί συχνά στην περιοχή μου που ζητιανεύει υποτίθεται για τυρόπιτα και τον βλέπεις ότι έχει βλογιοκοπεί το δέρμα του κι έχουν πέσει τα δόντια του από την χρήση... Ματώνει η καρδιά μου που αρνούμαι να του δώσω λεφτά.
Πριν 7 χρόνια έφυγα από το εκκε του ΟΚΑΝΑ μετά από μια 3ετη συνεργασία. Ο λόγος, ότι είναι μια οργάνωση που απομυζούν κονδύλια από την ΕΕ για να πηγαίνει το διοικητικό προσωπικό σε ακριβές διακοπές. Λοιπόν ο χρόνος αναμονής είναι 4 με 5 χρόνια στο πρόγραμμα μεθαδονης το ΚΕΘΕΑ κάνει στεγνή απεξάρτηση κ έχει πάλι μεγάλο χρόνο αναμονής 2 με 3 χρόνια. Το πρόβλημα με την μεθαδονη είναι ότι το 70% επιστρέφει στην χρήση. Το στργνο (cold turkey) θέλει πάνω από έναν χρόνο παραμονής στην κοινότητα αλλά αποκτά γνώσεις που μετέπειτα θα βοηθήσουν στην αγορά εργασίας. (Βιβλιοδεσία πχ) Οι πόνοι της απεξάρτησης είναι πολύ δύσκολοι κ επιπονοι τις πρώτες 3-4 μέρες κ μετά σταδιακά υποχωρούν μεσα σε μια βδομάδα. Εκεί πρέπει να είναι σε καταστολή (υπνωτικά χάπια) κ να σηκώνεται μόνο για τουαλέτα. Αν δεν υπάρχουν γονείς από πίσω που να στηρίξουν την προσπάθεια ΕΣΥ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αμέτρητες φορές βλέπαμε τα βαπορακια έξω από το κέντρο να προσφέρουν δωρεάν δόση για να γιορτάσει ο "απεξαρτημενος" τους 4 με 5 μήνες που κατάφερε να μείνει καθαρός. Για τα βαπορακια αυτή είναι σταθερή πηγή εισοδήματος κ εσύ τους την στερείς. Θα προσπαθήσουν να σε "αποθαρρύνουν". Προσπάθησε να βρεις άκρη με ΚΕΘΕΑ μακριά από τον ΟΚΑΝΑ. Ότι απορία έχεις ρώτα εδώ θα παρακολουθώ το θρεντ
Σε ευχαριστω παρα πολυ και εσενα και γενικα ολους. Γιατι μου δωσατε και παραμετρους που δεν ειχα σκεφτει οπως οτι θα στερησω εισοδημα απο καποιους και να εχω αλλα...Αρα τι να κανω ρε παιδια ???Να της πω πχ ασε τα μπουκαλακια και τις μαλακιες και φυγαμε ΚΕΘΕΑ ?
Στην θέση σου θα της έλεγα ότι δεν έχω την δυνατότητα να την βοηθήσω περισσότερο από αυτό που ήδη κάνω κ παράλληλα θα έπαιρνα τηλέφωνο στο 18κ άνω να ρωτήσω τι μπορεί να γίνει. Αν υποχωρήσεις στα "θέλω" της θα βρεθείς σε δυσκολη θέση
Παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε, αυτό θα κάνω .Όταν ο αυθορμιτισμός κυριαρχεί όντως δεν μπορείς να σκεφτείς και όλες τις παραμέτρους .Αλλά πάντως ειλικρινά είναι κρίμα ρε γαμώτο να έχεις όλη την καλή διάθεση να βοηθήσεις και στο τέλος να μπορεί να βρεις και το μπελά σου .Έχετε απόλυτο δίκιο σε ότι μου είπατε και ειλικρινά σας ευχαριστώ πάρα πολυ !!
Επειδη εχω προσωπική εμπειρία λογω σπουδών σε ολα τα κέντρα απεξάρτησης μπορώ να σου πω τα εξής: 1.Οι χρόνοι αναμονής οντως ειναι τεράστιοι. Στα κέντρα μεθαδόνης αυτό. Αν όντως θέλει να ξεκόψει υπάρχουν κι αλλες εναλλακτικές, χωρίς τέτοιες αναμονές.2. Σε χρήστες το ιδανικό είναι να μην βοηθάς οικονομικά. Ειναι προτιμότερο να πέσουν πολύ χαμηλα - σε ολα τα επίπεδα- γιατί μπορεί - ή και πρέπει- κατι να τους ταρακουνήσει αρκετά ώστε να πάρουν μεσα τους απόφαση να ξεκοψουν. Το γεγονός ότι τόσο καιρό προσέφερες φαγητό σημαίνει οτι ειχε χρόνο να ψαξει χρήματα για τη δόση της. 3.Γιατί η μεθαδόνη αποτελεί το μοναδικό τρόπο να ξεκόψει τη χρήση; Υπάρχουν στεγνά προγράμματα και τα ακομα πιο αυστηρά, κλειστά προγράμματα. Αν κάποιος θελησει να ενταχθεί κάπου θα βρει την ακρη του.4.Σε όλα τα προγράμματα, ακόμα και σε αυτά της μεθαδόνης, ρόλο παίζει η ψυχική απεξάρτηση. Γι αυτό δεν πιστεύω οτι το θέλει όντως. Στα κέντρα λοιπόν αυτά, υπάρχουν πολλοί ειδικοί που στηρίζουν την προσπάθεια. Η σωματική εξάρτηση κόβεται συντομοτατα. Η ψυχολογικη ειναι πολυ δύσκολη και χρονοβόρα. Γι αυτο άλλωστε καλείται κι επιβάλλεται σε όλη την οικογένεια η θεραπεία.Ελπίζω να κανεις το σωστό για το συγκεκριμένο άτομο ακομα κι αν χρειαστεί να ρωτήσεις ειδικούς. Και ψάξε αν όντως βοηθάς προσφέροντας φαγητό ή οποιαδήποτε αλλη παροχή. Ισως τελικά να γίνεις εσυ το κίνητρο να ξεκόψει, χωρίς να προσφέρεις υλικά.
Σε ευχαριστω παρα πολυ. Γι αυτο το ποσταρα και εδω γιατι λεω ολο και καποιος θα ξερει εκ των εσω τι παιζει.. Αρα δεν ειναι μονο η μεθαδονη ο τροπος. Τα αλλα προγραμματα που λες εχουν και αυτα αναμονες ??Επισης δε νομιζω οτι εχει και κανεναν για την ψυχολογικη θεραπεια της οικογενειας που λες. Τη ρωτησα για τους γονεις της και μου ειπε οτι δεν εχει και οτι μενει στο δρομο. Εκει στα προγραμματα που λες τους φιλοξενουν κιολας, φροντιζουν για την επανενταξη τους ??Γιατι οσο μενει στους δρομους δε ξεμπλεκει σιγουρα.
Η πιο σκληρή λυση αλλα για μενα ιδανική, ειναι προγράμματα κλειστού τύπου όπως η Παρέμβαση που υπάρχει και διαμονή. Πρώτα ομως θα πρέπει να περασει απο τα συμβουλευτικά σε Αθήνα, Ίλιον ή Ραφήνα να δουν αν πρέπει να μπει και μετά. Αν δεν ειναι αποφασισμένη, δεν έχει νόημα. Ας μην τρώνε τη θεση κάπιου που πραγματικά θέλει να ξεφύγει. Θεωρώ οτι αν ειχα παιδί που ειχε μπλεξει στο Κεθεα θα το εμπιστευομουν. Να ξέρεις οτι τα προτυπα που χρησιμοποιούνται ειναι αποτελεσματικα και εχω δει κοσμο να σώζεται.
Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για τα σχόλια και αλήθεια αν μπορεί κάποιος να με κατευθύνει παραπάνω επειδή ξέρει θα το εκτιμήσω πολύ .Φυσικά δεν χρειάζεται να τονίσω ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δεν είμαι άτομο που μπορεί πχ να τον εκθέσω ο λόγος που θέλω να ασχοληθώ είναι ειλικρινά γιατί πόνεσε η καρδιά μου χθες μόνο αυτό ούτε να μπλέξω θέλω ούτε να εκθέσω κανέναν .
Δυστυχως τα εξαρτημενα ατομα για να εξασφαλισουν τη δοση τους μπορουν να πουλησουν παραμυθι και αυτο ειναι το πρωτο προβλημα. Πώς να ξερεις πως δε θελει απλα να εξασφαλισει τη δοση της... Στη θεση σου θα εκλεινα ενα ραντεβου σε ψυχιατρο που ασχολειται με εξαρτησεις. Πες της να ερθει και αυτη. Θα φανει αν υπαρχει καποια βαση σε οσα σου λεει.
ΚΕΘΕΑ. Μπορεις να απευθυνθείς κι εσυ εκει τηλεφωνικά ωστε να ρωτήσεις για τους χρόνους αναμονής και έπειτα να την ενημερώσεις. Καλή δύναμη. Από την κινητοποίησή σου αυτή, καθώς και από κάποια σχόλια σου που με βοήθησαν, φαίνεται ότι δε χάθηκε εντελώς η ανθρωπιά στις μέρες μας.
Καλά είμαι και εγώ λίγο καθαρματάκι μερικές φορές μη νομίζεις αλλά ειλικρινά χθες είδα ότι θέλει να ξεκόψει .Αλλά ξέρω ότι όλοι οι χρήστες γενικώς παραμυθιάζουν για να εξασφαλίσουν πχ τη δόση τους και αν είναι πχ με αυτά τα 20 ευρώ να γίνει κάτι ναι να τα δώσω ,όχι όμως να φτάσουν σε βαποράκια αυτό δεν θέλω .
Τέλος, google κοινοτητες απεξαρτησης και βρες κάποιες στην περιοχή σου. Μιλα και μαζί τους.Προσωπικά δε θα ασχολιόμουν. Πολυ αορίστα τα γραφεις "υπάρχει μια εναλλακτική τύπου κάτι σαν υποκατάστατο της μεθαδόνης αν κατάλαβα καλά που το πουλάνε τεσπα όσοι το έχουν προμηθευτεί δεν ξέρω με ποιον τρόπο και ότι αυτό κάνει 20 ευρώ και θα το παίρνει κάθε φορά που της έρχεται η επιθυμία για χρήση ώστε να μην κάνει και ότι βοήθάει στους πόνους". Ίσως γιατί αόριστα στα λέει. Και αυτό δεν είναι καλό. Εμένα μου βαράνε καμπανάκια.Τέλος, η σωματική απεξάρτηση δεν κρατάει πολύ. Μερικές ημέρες ή εβδομάδες (παίζει με την ουσία, το σώμα, τα χρόνια χρήσης κτλ). Η ψυχολογική είναι το πρόβλημα.
FAb Tα είπε και η fou από κάτω .Μάλλον έτσι είναι .Ως γνωστόν εδώ Ελλάντα όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν έχουν τα εφόδια να λειτουργήσουν όπως πρέπει .Το είδα και εγώ στις πχ''φιλοζωικές'' με τα ίδια μου τα μάτια που πας να κάνεις το καλό και μπλέκεις.
Έτσι μου τα είπε έτσι τα είπα .Που να ξέρω ...Απ ότι κατάλαβα όμως αυτό το μπουκαλάκι που λέει όντως πρέπει να έχει μπίζνα από πίσω όπως η fou λέει από κάτω.Σίγουρα κάποιος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση ίσως ξέρει να πει κάτι παραπάνω για το πως μπορεί κάποιος να βοηθηθεί εκτός των υπηρεσιών που σου βγάζουν την παναγιά ..Και εμένα μου βαράνε καμπανάκια με όσους κάνουν χρήση γιατί κατ εμέ δε σέβονται την ύπαρξή τους και είμαι και λίγο καχύποπτή στα λεγόμενά τους αλλά ειλικρινά ρε γαμώτο χθες μου σπάραξε η καρδιά .Όταν ο άλλος σου λέει ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ε δεν τον αγνοείς.
Έστω και ιδιωτικές φιλοζωίκες την δουλεία τους θα έπρεπε να την κάνουν και όχι να τους παίρνεις για κάτι και να σου μεταθέτουν την ευθύνη .Ένα θα σου πω βρήκα ένα σκύλο που του είχε κοπεί το ποδαράκι πήγα σε 4 φιλοζωικές και μου είπαν ότι θέλουν καμιά 300άρα ευρώ να το αναλάβουν .Βγήκα στη γύρα λοιπόν και άρχισα να ψάχνω κτηνίατρους για να κάνουν κάτι σε πιο νορμάλ τιμή .Βρήκα έναν λοιπόν που με το που του είπα τι παίζει μου λέει έλα από δω και δεν μου πήρε φράγκο και ερωτώ αν εγώ η ξεκάρφωτη που ασχολήθηκα 1 ώρα για το ζωντανό βρήκα τη λύση ,αυτοί που είναι το αντικείμενό τους η 300άρα ήταν το καλύτερο που μπουρούσαν να κάνουν ???
Εννοείται, πολύ προσοχή μη βρεθείς μπλεγμένη πριν το πάρεις είδηση. Ολοι ειμαστε καχυποπτοι πλέον με τόσα που ακούμε, αλλά εσύ αν και είσαι υποψιασμένη, το ρισκάρεις. Από εμένα μπράβο. Ψυχολογική υποστήριξη και δη δωρεάν παρέχει σίγουρα το ΚΕΘΕΑ και φανταζομαι και ολα τα προγράμματα απεξάρτησης. Θα είναι πολύ δύσκολο γιατί θα έχεις να αντιμετωπίσεις ψέμματα, πισωγυρίσματα και χίλια δυο άλλα, ομως θα βοηθησεις να σωθεί ενας ανθρωπος.
Άρα fou δεν είναι κάτι που κάποιος εκτός κυκλώματος μπορεί να προμηθευτεί και σίγουρα δεν πάω εγώ να το βρω εννοείται αν το πουλάνε έμποροι για να της το δώσω αντί για λεφτά ...
Scroll to top icon