ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
11.6.2018 | 17:32

Μήπως έχουν δίκιο;

Μετά απο κάμποσα χρόνια, αποφάσισα να συνεχίσω την πανεπιστημιακή μου μόρφωση και απο άποψη οτι ίσως με βοηθήσει μελλοντικά σε κάποια εργασία αλλά και οτι μαθαίνω νέα πράγματα. Όταν λέω σε κάποια νέα γνωριμία το τι κάνω στην ζωή μου αυτήν την περίοδο και οτι δεν εργάζομαι, μερικοί με κοιτάνε σαν αν είμαι εξωγήινη και με έναν αέρα ''κοπελιά, νωρίς το θυμήθηκες αυτό... αυτό θα έπρεπε να το είχες κάνει στα 22-23 σου άντε στα 25 σου και οχι τώρα που είσαι μεγαλύτερη''. Μου λένε απέξω-απέξω οτι να αφήσω τις βλακείες και να ψάξω να βρω μια δουλειά που να μου εξασφαλίζει τα έξοδα για να ζω αξιοπρεπώς και να αφήσω τις σχολές και τα μαθήματα, εξάλλου και εγω αν περιμένω και απο αυτό το πτυχίο να βρω δουλειά, μια άνεργη θα είμαι.Απο την μία λέω οτι κάνω αυτό που θέλω και απο την άλλη σκέφτομαι μήπως έχουν δίκιο... Αμέσως με την παραπάνω συζήτηση καταλαβαίνεις οτι δεν θα με δουν για κάτι παραπάνω, επειδή στα δικά τους μάτια δεν είμαι μια ανεξάρτητη και δυναμική γυναίκα. Ώσπου κάποιος μου έκανε την εξής ερώτηση ''αν γνώριζες έναν άνδρα, στην ηλικία σου και σου έλεγε αυτό που είπες σε εμένα τώρα πως θα αντιδρούσες; τι θα έκανες; όπως θα αντιδρούσες εσυ έτσι θα αντιδρούν και οι περισσότεροι άνδρες αν οχι όλοι, όταν αναφέρεις το τι κάνεις στην ζωή σου...''Περιττό να σας πω οτι η ερώτηση αυτή με ταρακούνησε και με έχει βάλει σε αρκετές σκέψεις διότι αν κάποιος άνδρας στην ηλικία μου, μου έλεγε οτι κάνει αυτό που κάνω εγω τώρα (ανεργία και μαθήματα), δεν νομίζω να μπορούσα να τον δω διαφορετικά με την έννοια για να προχωρήσω μαζί του... Καλά εμείς ψάχνουμε και την σταθερότητα απο έναν άνδρα και ένας τέτοιος άνδρας δεν έχει σταθερότητα στην ζωή του αυτήν τουλάχιστον την περίοδο.
7
 
 
 
 
σχόλια
Πραγματικά αναρωτιέμαι ποια είναι η ηλικία σου...Σε κάθε περίπτωση,εννοείται πως το τι κάνεις στη ζωή σου είναι καθαρά δική σου υπόθεση. Ίσα ίσα,πιστεύω είναι αξιέπαινο το ότι συνεχίζεις τις σπουδές σου!Μπορεί να είσαι άνεργη αλλά δεν τεμπελιάζεις.Επίσης,το ότι κάποιος δεν είναι επαγγελματικά σταθερός δεν σημαίνει αυτόματα πως δεν μπορεί να προσφέρει συναισθηματική και ψυχική σταθερότητα σε μια σχέση.Και δεν έχει καμιά σχέση με το φύλο...Αν υπάρχει χημεία,γιατί να κολλήσεις σε κάτι τέτοιο?Μείνε μακριά από αρνητικούς ανθρώπους.
Θα σου ελεγα τωρα τι ψαχνεται απο εναν ανδρα αλλα εχει χαρη....!! Λες και δεν θα μπορουσε ενας ανδρας να αποφασισει στα 35 του εστω και αργα να κανει μια σχολη γιατι το γουσταρει και θελει να εξελειχθει περαιτερω η εστω να παρει και αργα ενα πτυχιο!Αλλα εισαι ανεμοδουρα εσυ που καθεσαι και ρωτας τον καθενα το τι θα κανεις στην ζωη σου και θες τον ανδρα για σταθεροτητα.
Εμεινα στη τελευταια παραγραφο σου...θα σκεφτομουν οπως κ συ νομιζω.οποτε η ερωτηση σου ισως ειναι μαλλον τι αποψη σχηματιζουν οι αλλοι για αυτο που επελεξες.κ την απαντηση κρινοντας απο τον ευατο σου την εχεις.οτι μα οτι κ αν κανουμε θα χαρακτηριστουμε.οτι μα οτι κ αν κανουμε εχει συνεπειες.τι εχει μεγαλυτερη σημασια για σενα κ μονο.Υγ.ειναι αδικο να ζηταμε δυσαναλογα σταθεροτητα απο τους ανδρες.τη χρειαζονται κ αυτοι απο μας.
Από τη στιγμή που είσαι σίγουρη για αυτό που κάνεις, μην αφήνεις άλλους να εισβάλλουν τόσο πολύ στη ζωή σου. Ειδικά να κρίνουν και να σχολιάζουν χωρίς να έχεις ζητήσει εσύ τη γνώμη τους. Δεν υπάρχει πρέπει και δεν πρέπει, δεν υπάρχει λάθος και σωστό, όλα είναι σχετικά για τον καθένα μας. Μόνο εσύ ξέρεις το σωστό για σένα! Προχώρα λοιπόν και σίγουρα θα βρεθούν άτομα στο δρόμο σου που θα εκτιμήσουν πολύ το κουράγιο σου, την όρεξή σου και την επιμονή σου!
Κανε αυτο που σαρεσει.Εγω ξαναεκατσα στα θρανια στα 35 για μεταπτυχιακο,επενδυωντας ενα σοβαρο ποσο που δε μου περισσευε κ μου βγηκε επαγγελματικα
Scroll to top icon